Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ludzkie ciaÂło emituje widzialne ÂświatÂło  (Przeczytany 9492 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« : Lipiec 23, 2009, 22:00:51 »

ZaskakujÂące odkrycie japoĂąskich naukowcĂłw.

Ludzkie ciaÂło emituje widzialne ÂświatÂło, ktĂłrego natĂŞÂżenie zmienia siĂŞ w ciÂągu doby - ogÂłosili JapoĂączycy. GoÂłym okiem ÂświatÂła emitowanego przez sÂąsiada/ÂżonĂŞ/szefa nie zobaczysz: jest tysiÂąc razy mniej intensywne od poziomu, ktĂłry jest widzialny dla ludzkich oczu. Ale jest.

JapoĂąscy badacze skonstruowali specjalne super-czuÂłe kamery, wykrywajÂące nawet pojedyncze fotony. Zebrali piĂŞciu dorosÂłych, zdrowych ochotnikĂłw i posadzili ich przed obiektywami w caÂłkowicie zaciemnionym pomieszczeniu. Przez trzy kolejne dni, co trzy godziny, mĂŞÂżczyÂźni na 20 minut wchodzili do ciemni.

Analiza nagraù przynios³a zaskakuj¹ce odkrycie: ludzie œwiec¹, a natê¿enie ich blasku zmienia siê w ci¹gu doby. Œwiat³o jest najintensywniejsze oko³o godz. 4 po po³udniu, najmniej intensywne - oko³o 10 rano. - IntensywnoœÌ emisji œwiat³a zwi¹zana jest z naszym zegarem biologicznym i rytmem metabolizmu - wyjaœniaj¹ eksperci.

Z poprzednich badaĂą wynika, Âże ÂświecÂą nie tylko ludzie, ale praktycznie wszystkie organizmy Âżywe. UwaÂża siĂŞ, Âże ÂświatÂło to produkt uboczny reakcji biochemicznych, zwiÂązanych z wolnymi rodnikami.

http://deser.pl/deser/1,83453,6851309,Ludzie_swieca_i_to_widac_.html

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
trzysz
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Listopad 19, 2009, 11:14:33 »

MoÂże to nie do koĂąca do tematu, ale miaÂłem kiedyÂś takie ciekawe zdarzenie, ktĂłre daÂło mi do myÂślenia.
ByÂło to jeszcze w liceum, jakiÂś zwykÂły jesienny dzieĂą, szaro buro itd. SzedÂłem sobie korytarzem w bliÂżej nie okreÂślonym korytarzu i z za rogu wyÂłoniÂła siĂŞ naburmuszona pani wicedyrektor, pĂŞdzÂąc w sobie tylko znanym kierunku, zatopiona w myÂślach - z wyrazu twarzy, nie koniecznie pozytywnych
Uœmiechn¹³em siê do niej (byÌ mo¿e mówi¹c "dzieù dobry", ale to ma³o wa¿ne), a ona odpowiedzia³a uœmiechem i w tym momencie na korytarzu zrobi³o siê autentycznie jaœniej (nikt nie w³¹czy³ akurat œwiat³a ). Nie ma w tym nic nadzwyczajnego - pozytywne wibracje, nios¹ jasn¹ energiê, negatywne otaczaj¹ nas ciemnymi chmurami - ciekawe czy to zosta³o by wychwycone przez "mêdrca szkie³ko i oko"?
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Listopad 24, 2009, 18:27:16 »

to nie to "ÂświatÂło" o ktĂłrym myÂślaÂłem...
To zwykÂła podczerwieĂą rejestrujÂąca ciepÂłotĂŞ ciaÂła. Wiadome jest, Âże wszystkie organizmy Âżywe emitujÂą rodzaj ÂświatÂła. tyle Âże jego pasmo jest ponizej naszego widzenia.

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #3 : Listopad 24, 2009, 19:06:17 »

Echnaton, zmyliÂło CiĂŞ zdjĂŞcie. Takie dali jako ilustracjĂŞ
Z tekstu wynika, Âże nie chodzi raczej o ciepÂło.

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Agemen
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 24, 2009, 05:17:39 »

http://www.livescience.com/health/090722-body-glow.html
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #5 : Styczeń 04, 2010, 01:03:07 »

Co więcej. Światło emitują wszystkie żywe istoty. One porozumiewają się za pomocą światła i z szybkością światła. Jest to wyjaśnienie dla natychmiastowej współpracy ławicy ryb, czy wielkich stad Karibu.  Emisja fotonów zawierających informację ? Czy to nie fantastyka ?
Otóż nie. Tacy badacze jak Fritz Albert Popp czy Herbert Frohlich dowiedli, że nie tylko , iż emitujemy fale elektromagnetyczne  ( tak jak i wszystkie inne organizmy żywe ) to jeszcze emitujemy fotony . Emitowane fotony ( biofotony ) nie tylko, że identyfikują nas samych, to biorą udział w wymianie informacji pomiędzy otaczającym nas światem ożywionym. Jesteśmy głęboko zanurzeni w świecie, gdzie wszystko jest ze sobą połączone fotonową infostradą .

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: