Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1 2 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Spisek Archaniola Michala?  (Przeczytany 24708 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Whoever
Nowy uÂżytkownik
*

« : Lipiec 25, 2009, 15:05:13 »

Na Ziemi duzym wzieciem ciesza sie przekazy od istoty przedstawiajacej sie jako archaniol Michal i ja sama swego czasu dalam sie uwiesc jego swietlistym przeslaniom, zapominajac tym samym o tym, ze swiatlu nie zawsze musi towarzyszyc milosc. Z czasem moje odczucia wobec tych przekazow zaczely sie coraz bardziej klarowac, a sama postac archaniola Michala jawic coraz wyrazniej jako jedna z osob paczki JAHWE. Ostatnio natknelam sie na ciekawe informacje, bardzo zbiezne z moimi odczuciami, z ktorych tez wynika, ze za Arch Michalem kryja sie tak naprawde gadzie istoty, ktore w swych niby bardzo pozytywnych tekstach zawarly duza dawke manipulacji, w tym cwiczenia (np. z odwrocona Merkaba), ktore moga byc bardzo niebezpieczne dla ludzi. Jezeli temat zostanie zatwierdzony przez admina moge cos dodac, choc wiem ze to temat ciezki - zarzuty wobec tak doskonalych istot jak anioly, czy bogowie ;> J
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2009, 00:25:23 wysłane przez Leszek » Zapisane
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #1 : Lipiec 25, 2009, 20:30:53 »

Hej Ayshien!
Z mojego Âżyciowego doÂświadczenia wynika Âże zarĂłwno ludzie jak i wszelkiego rodzaju istoty z kosmosu mĂłwiÂące wiele o miÂłoÂści, Âświetle etc. - nie majÂą pojĂŞcia o czym mĂłwiÂą i bardzo czĂŞsto zapytane o konkrety spÂławiajÂą CiĂŞ nastĂŞpnymi sÂłowami o miÂłoÂści, Âświetle, etc.
Nie sÂądzĂŞ teÂż by temat byÂł ciĂŞÂżki - archanioÂł MichaÂł jest z grupy Seraphim, a wiĂŞc jak najbardziej ziomek Jahve.
Od¿ywiaj¹ siê nie tylko negatywnymi emocjami - szamani starozytnego Meksyku stwierdzili ¿e manipuluj¹ nami powoduj¹c rozb³yski œwiadomoœci w naszym polu energii które póŸniej chêtnie konsumuj¹...

pozdrawiam serdecznie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2009, 20:36:36 wysłane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #2 : Lipiec 25, 2009, 20:45:31 »

Na Ziemi duzym wzieciem ciesza sie przekazy od istoty przedstawiajacej sie jako archaniol Michal i ja sama swego czasu dalam sie uwiesc jego swietlistym przeslaniom, zapominajac tym samym o tym, ze swiatlu nie zawsze musi towarzyszyc milosc. Z czasem moje odczucia wobec tych przekazow zaczely sie coraz bardziej klarowac, a sama postac archaniola Michala jawic coraz wyrazniej jako jedna z osob paczki JAHWE. Ostatnio natknelam sie na ciekawe informacje, bardzo zbiezne z moimi odczuciami, z ktorych tez wynika, ze za Arch Michalem kryja sie tak naprawde gadzie istoty, ktore w swych niby bardzo pozytywnych tekstach zawarly duza dawke manipulacji, w tym cwiczenia (np. z odwrocona Merkaba), ktore moga byc bardzo niebezpieczne dla ludzi. Jezeli temat zostanie zatwierdzony przez admina moge cos dodac, choc wiem ze to temat ciezki - zarzuty wobec tak doskonalych istot jak anioly, zy bogowie ;> J

OczywiÂście, Âże pisz....
Ja osobiÂście zajmujĂŞ siĂŞ nieco innymi rzeczami, ale ciekaw jestem:
1) Kto konkretnie wchodzi twoim zdaniem w skÂład "paczki Jahwe" (czy twoje ujĂŞcie pokrywa siĂŞ z wInterowskim ?)
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=315.0
2) co to sÂą za manipulacje i dlaczego sÂą niebezpieczne dla ludzi?
3) jak rozumiesz odwrĂłconÂą MerkabĂŞ, co jÂą twoim zdaniem uruchamia  i jak?

i  przy okazji
4) czy uwaÂżasz arch MichaÂła za toÂżsamego z tym z ktĂłrym ma kontakt Melchizedek (jak czujesz?)

JeÂśli anioÂły sÂą doskonaÂłe, to niekoniecznie muszÂą nimi byĂŚ istoty o ktĂłrych Ty piszesz, wiĂŞc ÂśmiaÂło... Po to jest forum...

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2009, 21:05:24 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Whoever
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Lipiec 26, 2009, 14:55:32 »

Z mojego Âżyciowego doÂświadczenia wynika Âże zarĂłwno ludzie jak i wszelkiego rodzaju istoty z kosmosu mĂłwiÂące wiele o miÂłoÂści, Âświetle etc. - nie majÂą pojĂŞcia o czym mĂłwiÂą i bardzo czĂŞsto zapytane o konkrety spÂławiajÂą CiĂŞ nastĂŞpnymi sÂłowami o miÂłoÂści, Âświetle, etc.

Hey zgadzam sie z toba, tez sie z tym wlasnie spotkalam
Whoever
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Lipiec 26, 2009, 14:59:26 »

OczywiÂście, Âże pisz....
Ja osobiÂście zajmujĂŞ siĂŞ nieco innymi rzeczami, ale ciekaw jestem:
1) Kto konkretnie wchodzi twoim zdaniem w skÂład "paczki Jahwe" (czy twoje ujĂŞcie pokrywa siĂŞ z wInterowskim ?)
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=315.0
2) co to sÂą za manipulacje i dlaczego sÂą niebezpieczne dla ludzi?
3) jak rozumiesz odwrĂłconÂą MerkabĂŞ, co jÂą twoim zdaniem uruchamia  i jak?

i  przy okazji
4) czy uwaÂżasz arch MichaÂła za toÂżsamego z tym z ktĂłrym ma kontakt Melchizedek (jak czujesz?)

JeÂśli anioÂły sÂą doskonaÂłe, to niekoniecznie muszÂą nimi byĂŚ istoty o ktĂłrych Ty piszesz, wiĂŞc ÂśmiaÂło... Po to jest forum...

Pozdrawiam

Hey Leszku
Sporo pytan, ale sprobuje na nie na spokojnie odpowiedziec. W sumie wszystko co mam do przekazania bazuje na moich wlasnych odczuciach, czy doswiadczeniach. Czasami jest tak, ze cos przeczytam i informacje zawarte w danym tekscie w danym momencie ze mna rezonuja. W tej chwili powiem wiec tylko tyle, ze to o czym mowi Winter jest zbiezne z moimi odczuciami, ale jak bardzo tego jeszcze w tej chwili nie potrafie powiedziec... cdn...
(Nie)Ja
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2009, 20:23:37 »

... cdn...

czekam niecierpliwie

..podwaÂżam wszystko i nie wykluczam niczego..
Whoever
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #6 : Lipiec 27, 2009, 01:26:55 »

Hey Habibi Dah i inni :>

Zaczne od tego, ze od dziecka nie przepadalam za JAHWE, widokiem ukrzyzowanego Jezusa i w ogole Kosciolem Katolickim (pierwsza wizyta w nim skonczyla sie przerazeniem i ucieczka).. Za Arch Michalem tez nie przepadalam, ale tak jak juÂż pisalam, swego czasu pewne channelingi z jego strony zdazyly mnie calkiem skutecznie usidlic.. ciekawe, ze w tamtym czasie pojawila sie na mej drodze pewna osoba, ktora przekÂładaÂła wlasnie te przekazy na j.polski, a takze przekazy od takich istot jak Metatron, czy Kryon (zwiazanych z JAHWE).. pierwszy czlon jej nazwiska to Serafin.. przypadek? Co do MERKABY to zawsze cos mnie od niej odrzucalo.. nawet w czasie kiedy wiele medytowaÂłam i wizualizowaÂłam.. prĂłbowaÂłam siĂŞ za nia zabierac, ale jakby w³¹czaÂło siĂŞ wĂłwczas pewne zabezpieczenie..  cos mi podpowiadalo, ze cos w tym nie gra.. Merkaba kojarzy mi siĂŞ wlasnie z JAHWE i jego technologia.. Warto spojrzec choĂŚby na to:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mistyka_Merkawy

Co do pojecia odwrocona MERKABA to zapoÂżyczyÂłam je od innych, a konkretnie z pewnej korespondencji pomiedzy Drunvalo Melchizedekiem, a Anna Hayes znana tez jako Ashayana Dean, w ktorej autorzy zarzucaja sobie nawzajem to i owo, w tym w zwiazku z technika Merkaby.. ByĂŚ moÂże jednak wcale nie chodzi o to, ktĂłra MERKABA jest tak naprawde lepsza – bo MERKABA to moim zdaniem w ogole moze byc narzedzie JAHWE.. Kojarzy mi siĂŞ wlasnie z bozym tronem, z pieczeciami i kodami JAHWE.. To wszystko bardzo przebiegle.. Czlowiek mysli, ze doznaje wyzwolenia i ze laczy siĂŞ ze ZRODEM, a tak naprawde trafia do systemu przekonan – krĂłlestwa JAHWE.. Sztucznego Zrodla.. Mysle, ze pieczecie/kodowanie ktĂłre zostawil JHWH sa naprawde silne i ze bardzo trudno siĂŞ od nich uwolnic, bo jest to zwiazane chocby z nasza genetyka.. MoÂże siĂŞ nam wydawac, ze juÂż jesteÂśmy wolni, bo przejrzeliÂśmy to i owo, a tu.. poprzeczka znow siĂŞ podnosi..

Jezeli to prawda, ze ta MERKABA jest taka wspaniala i niezbedna to dlaczego cos podobnego, albo i znacznie wiecej mozna osiagnac bez niej? Osobiscie podrozuje niefizycznie pod postacia KULI i to daje mi poczucie najwiekszej wolnosci..
a polaczenie ze ZRODLEM i poczucie JEDNOSCI mozna takze osiagnac na wiele bardzo prostych sposobow, czasami po prostu patrzac na Slonce, albo sluchajac jak pada deszcz..

« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2009, 02:09:43 wysłane przez Ayshien » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #7 : Lipiec 27, 2009, 11:34:50 »

ÂŁadny tekst Ayshien. TeÂż mam dziwny opĂłr przed MerkabÂą. PrzeczytaÂłem oba tomy Pradawnej tajemnicy... Melchizedeka poza jednym rozdziaÂłem - dotyczÂącym praktyki Merkaby. CoÂś mnie odrzucaÂło...

Osobiscie podrozuje niefizycznie pod postacia KULI i to daje mi poczucie najwiekszej wolnosci..
a polaczenie ze ZRODLEM i poczucie JEDNOSCI mozna takze osiagnac na wiele bardzo prostych sposobow, czasami po prostu patrzac na Slonce, albo sluchajac jak pada deszcz..

A co s¹dzisz o takiej podró¿y w kuli?

Darren Aronofsky "ÂŹrĂłdÂło"
<a href="http://www.youtube.com/v/vpMU6TG2rnw&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/vpMU6TG2rnw&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>

Recenzja filmu z duchowej perspektywy Ró¿okrzy¿a

"Na œrodku ogromnej przeŸroczystej kuli wyrasta prastare drzewo, które sprawia wra¿enie uschniêtego. Obok niego stoi kobieta w królewskich szatach, a przed ni¹ klêczy blady, ³ysy mê¿czyzna. W przestrzeni dooko³a kuli wszystko zdaje siê p³on¹Ì. JasnoœÌ staje siê wrêcz oœlepiaj¹ca. (...)"
Link do recenzji:
http://www.rozokrzyz.pl/film-darrena-aronofskyego-zrodlo/

P.S
Tak sobie myœlê czy nie za³o¿yÌ osobnego w¹tku o Merkabie, bo ju¿ jest kilka tekstów w ró¿nych miejscach?

Wariacja na temat kuli... (jeÂśli kogoÂś to razi to usunĂŞ...)
http://www.sydmannion.co.nz/bronze.jpg
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2009, 00:28:52 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lipiec 27, 2009, 12:36:50 »

Cytat: Ayhsien
Na Ziemi duzym wzieciem ciesza sie przekazy od istoty przedstawiajacej sie jako archaniol Michal i ja sama swego czasu dalam sie uwiesc jego swietlistym przeslaniom, zapominajac tym samym o tym, ze swiatlu nie zawsze musi towarzyszyc milosc
Cytat: Dan Winter
To jest jak w historii Saint Germaina.
JeÂśli uzaleÂżniasz siĂŞ od zÂłotego proszku, to moÂżesz
zrobiĂŚ technologicznie nieÂśmiertelne ciaÂło astralne, ale Uups!
Utkn¹³eœ! Nie mo¿esz ruszyÌ siê poza cia³o astralne.
WiĂŞc jesteÂś tu martwiÂąc siĂŞ  o eter... i to sÂą te historie
o Wzniesionych Mistrzach... I wszystko, co moÂżesz zrobiĂŚ
to zaÂłoÂżyĂŚ "astralne mleczarnie", co niestety
ma trochĂŞ wspĂłlnego z historiÂą Elizabeth Clare Prophet
 i tymi astralnymi mleczarniami, poniewaÂż ci "Mistrzowie" -
Ashtar na przykÂład, caÂły ten rĂłd nie moÂże uzyskaĂŚ wystarczajÂąco
duÂżo "soku", by przedostaĂŚ siĂŞ przez membranĂŞ prĂŞdkoÂści ÂświatÂła.
WiĂŞc co robiÂą? KreujÂą strach, by uzyskaĂŚ maÂły uroczy "soczek", ktĂłry jedzÂą.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=314.msg847#msg847

Summit Lighthouse (ang. Latarnia Szczytu) – zaÂłoÂżona w 1958 roku przez Marka L. Propheta, w Waszyngtonie, USA, pod egidÂą WniebowstÂąpionego Mistrza El Morji organizacja zajmujÂąca siĂŞ propagowaniem nauk MistrzĂłw WniebowstÂąpionych Wielkiego BiaÂłego Braterstwa wywodzÂących siĂŞ z teozofii oraz z nauczania powstaÂłych wczeÂśniej organizacji: DziaÂłalnoÂści Religijnej "JAM JEST", Saint Germain Press, Agni Joga oraz Mostu ku WolnoÂści. Od Âśmierci i wniebowstÂąpienia zaÂłoÂżyciela Marka L. Propheta w 1973 roku ruchem kieruje jego Âżona, jego bliÂźniaczy pÂłomieĂą i wysÂłanniczka Wielkiego BiaÂłego Braterstwa Elizabeth Clare Prophet.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Summit_Lighthouse
<a href="http://www.youtube.com/v/sA6WbIhg2bg&amp;hl=en&amp;fs=1&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/sA6WbIhg2bg&amp;hl=en&amp;fs=1&amp;</a>
Final years in the ministry
In 1986, Prophet relocated her headquarters and 750 staff to the Forbes Ranch, which she had renamed the Royal Teton Ranch. It was this mountain setting that was the backdrop for her more dire prophecies and the building of bomb shelters to survive a possible nuclear war. These predictions and her followers' response earned her worldwide notoriety during the late 1980s and early 1990s.

Beginning in 1986 as she was leaving Los Angeles, Prophet began predicting a possible first-strike nuclear attack by the Soviet Union, and urged followers to prepare for this possibility by building fallout shelters and storing food and other necessities for survival. These activities generated substantial media attention. Many members made great sacrifices to fulfill these requests, quitting jobs, selling homes, and borrowing heavily to meet the timelines. Her most specific predictions concerned March and April 1990, during which thousands of additional church members arrived in Montana.
http://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_Clare_Prophet

Whoever
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #9 : Lipiec 27, 2009, 17:44:15 »

ÂŁadny tekst Ayshien. TeÂż mam dziwny opĂłr przez MerkabÂą. PrzeczytaÂłem oba tomy Pradawnej tajemnicy... Melchizedeka poza jednym rozdziaÂłem - dotyczÂącym praktyki Merkaby. CoÂś mnie odrzucaÂło...

Bardzo ciekawe Leszku, bardzo. Zaskoczyles mnie tym

Co do filmu Zrodlo to uwazam go za naprawde piekna artystyczna wizje, ktora mocno porusza, tak od srodka, gleboko.. KULA w filmie budzi we mnie pewne skojarzenia z wlasnymi doswiadczeniami. U mnie zaczelo sie podczas medytacji, lezalam ze zlozonymi na Sercu rekoma, oddychalam i koncentrowalam oddech na dloniach i sercu.. Wsluchiwalam sie tez w bicie Serca, ktore stawalo sie coraz bardziej wyraziste, az w pewnym momencie poczulam jak ten rytm/ta wibracja obejmuje poprzez rece cale moje cialo/cala istote i wtedy wlasnie zaczelam sie 'zwijac' do postaci kuli.. Towarzyszylo temu poczucie ogromnej wolnosci.. Dzieki temu doswiadczeniu doszlam tez do wniosku, ze pewne spotkanie z niezwykla KULA z dziecinstwa, moglo byc tak naprawde spotkaniem z soba sama -> z przyszlosci..

Jezeli jest juz wiecej wypowiedzi na temat MERKABY to moze jednak warto polaczyc je w jednym temacie

Cytat: Dan Winter
To jest jak w historii Saint Germaina.
JeÂśli uzaleÂżniasz siĂŞ od zÂłotego proszku, to moÂżesz
zrobiĂŚ technologicznie nieÂśmiertelne ciaÂło astralne, ale Uups!
Utkn¹³eœ!

No wlasnie. Ludzie bardzo sie podniecaja roznymi 'wspanialymi' technikami, ale co za nimi tak naprawde moze stac?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2009, 17:59:59 wysłane przez Ayshien » Zapisane
Strony: 1 2 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: