Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Dan Winter - WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ (PREZENTACJA)  (Przeczytany 110521 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
waldemar.m
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 10, 2009, 23:32:39 »

Szanowny Panie,

Drugi raz w ci¹gu jednego dnia pope³nie Pan ten sam b³¹d. Przecie¿ ja najwyraŸniej napisa³em o tym, ¿e takie jest stanowisko OFICJALNEJ FIZYKI.

Nie nasze!!!

My dokazaliœmy, ¿e prêdkoœÌ œwiat³a naturalnego jest mniejsza o 3,4% i ... uwaga - nie jest constans!
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 11, 2009, 09:04:44 »

WykazaÂł pan Âże:

1)
Cytat: waldemar.m
Tak, "moja" staÂła Plancka jest rzeczywiÂście staÂła, gdyÂż jest zbudowana na rzeczywistych staÂłych.

2)
Cytat: waldemar.m
My dokazaliœmy, ¿e prêdkoœÌ œwiat³a naturalnego jest mniejsza o 3,4% i ... uwaga - nie jest constans!

Pomimo to twierdzi Pan, ¿e je¿eli prêdkoœÌ swiat³a nie jest constans to sta³a Planca - nie mo¿e byÌ sta³a?

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2009, 10:58:58 wysłane przez Leszek » Zapisane
waldemar.m
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 11, 2009, 10:06:02 »

Pomimo to twierdzi Pan, ¿e je¿eli prêdkoœÌ swiat³a nie jest constans to sta³a Planca - nie mo¿e byÌ sta³a?

Szanowny kolego,

Ju¿ raz Panu zwraca³em uwagê na t¹ okolicznoœÌ, ¿e nie stara siê Pan myœleÌ skojarzeniowo. Podaj¹c linki do mojej strony sugeruje Pan, ¿e uda³o siê Panu je przeczytaÌ, a jak tak, to ... musia³ Pan dostrzec, ¿e moja sta³a Plancka jest zbudowana bez udzia³u prêdkoœci œwiat³a, a w tym w¹tku, ka¿dy mo¿e przeczytaÌ to, co ja cytujê poni¿ej:

LPlanck = (hG/2πc3)1/2 = h/(2πMPlanckc) ≈ 1,6·10^-35 m
gdzie: h - sta³a Plancka, c prêdkoœÌ œwiat³a w pró¿ni, G - sta³a grawitacji, Mplanck - masa Plancka.

Oczywiœcie, ¿e sta³a POlancka jest sta³a, ale to niczego nie zmienia, gdy¿ d³ugoœÌ Plancka i masa Plancka nie stan¹ siê przez to sta³e.
Whoever
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 11, 2009, 18:04:04 »

2. Co oznaczajÂą te liczby w nawiasach przy kaÂżdym tym zdaniu? Wy robicie z tego bibliĂŞ, a z siebie sektĂŞ?

Witam Panie Waldemarze A wiec zdanie jednego salonowego przedstawiciela swiata nauki juz poznalam

Leszku,
z mojej strony ogromne podziekowanie za ten material. Pozdrawiam Ciebie i przy okazji wszystkich forumowiczow
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2009, 18:05:49 wysłane przez Ayshien » Zapisane
waldemar.m
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 11, 2009, 19:19:56 »

Witam Panie Waldemarze A wiec zdanie jednego salonowego przedstawiciela swiata nauki juz poznalam

Mi³a moja! Nie pozna³a Pani jeszcze mojego zdania, gdy¿ ja go jeszcze nie powiedzia³em, a wiem, ¿e jakbym zacz¹³ mówiÌ, to zapar³oby wam dech. Kiedyœ to siê stanie.

Ja swoje zdanie na temat tego projektu bĂŞdĂŞ mĂłgÂł wypowiedzieĂŚ po otrzymaniu odpowiedzi od p. Leszka, przy czym nie zadaÂłem jeszcze jednego pytania: Czego p. Leszek i inni "wyznawcy" DW oczekujÂą od tego, czym zajmuje siĂŞ DW?
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #15 : Wrzesień 11, 2009, 23:15:53 »

Czego p. Leszek i inni "wyznawcy" DW oczekujÂą od tego, czym zajmuje siĂŞ DW?

Szanowny Panie Waldemarze!
Kocham Wintera z wielu powodĂłw.
OczywiÂście mogĂŞ parĂŞ wymieniĂŚ, mimo nutki arogancji i prĂłby szufladkowania "naszej sekty" z Pana strony.

1. Wykaza³ zale¿noœÌ miêdzy dziwnym stanem naszego DNA (przemiana w torus) a rytmem serca i emocjonalnym stanem pasji/mi³oœci/b³ogoœci.
To samo mĂłwiÂą nam amerykaĂąscy Indianie, nie wszyscy wytĂŞpieni do dzisiejszych czasĂłw.
Nasza oficjalna nauka od 30 lat zna przypadki uformowania siĂŞ helisy w torus - i po tych 30 latach w zasadzie nic siĂŞ nie zmieniÂło...
2. Nie boi siê porozmawiaÌ o treœci staro¿ytnych tekstów czy nawet jakichœ channelingów i z moich obserwacji wynika ¿e zwraca uwagê na doœÌ istotne fragmenty pozwalaj¹ce uchwyciÌ "wiêkszy obraz".
3. MĂłwi o Jednolitej Teorii Pola trzymajÂącej siĂŞ kupy dziĂŞki miÂłoÂści  i lÂączy fizykĂŞ, Âżycie i ÂświadomoœÌ
http://www.heartcoherence.com/vcp-unified-field-theory/index.htm
Mimo ¿e fizyka nie jest moj¹ mocn¹ stron¹ zawsze mnie fascynowa³a i nie obce s¹ mi ró¿ne fizyczne teorie - zaczynaj¹c od Kaku i koùcz¹c na naszych wspania³ych rosyjskich braciach - Gariajew, Szypow, Korotkov, Dmitriev, Kozyrev i wielu innych o których œwiat nie s³ysza³ do upadku muru berliùskiego.
4. Publikuje swÂą wiedzĂŞ za darmo, to bardzo rzadka cecha w dzisiejszych czasach.
5. MĂłwi ciekawe rzeczy o bioarchitekturze.
6. Jest Âświadomy fraktalnoÂści czasu i tego Âże okoÂło roku 2012 zdarzy siĂŞ coÂś ciekawego:
http://www.goldenmean.info/coincidence/
...bardzo ciekawa interpretacja Nibiru jako Wenus, zgodna zreszt¹ z zeznaniami Stewarda Swerdlowa, uczestnika Projektu Montauk polegaj¹cego na podró¿ach w czasie i przestrzenii.
7. Na tej cyferce zakoĂączĂŞ bo jÂą bardzo lubiĂŞ - Winter kocha ZiemiĂŞ i ludzi, moÂżna to zauwaÂżyĂŚ np w temacie "free energy" http://goldenmean.info/freeenergy/ gdzie przestrzega przed urzÂądzeniami ktĂłre wpijajÂą siĂŞ jak komar w pole grawitacyjne Ziemii i wypompowujÂą z niego "darmowÂą energiĂŞ" destabilizujÂąc atmosferĂŞ.
W podobnym tonie wypowiada siê na temat z³otego proszku z³ota (doœÌ mocno zwi¹zany z tematem religii, Arki Przymierza, Moj¿eszem, Z³otym Cielcem etc.) czy szkodliwoœci religii róznej maœci...

MyÂślĂŞ Âże na dobry poczÂątek naszej rozmowy powinno wystarczyĂŚ

pozdrawiam serdecznie, niezaleznie od tego czy Pan pozostanie na forum - zawsze to miÂło spotkaĂŚ kogoÂś  kto mĂłwi "bardzo dobrze Âże nie jest Pan fizykiem" gdy siĂŞ rozmawia o fizycznych zawiÂłoÂściach, czy ten Âświat nie jest dziwny???

p.s. Winter mĂłwi:
"WE HAVE THE PROOF-- GRAVITY's CAUSE:

Planck Length (1.616252 x 10^-35 meter) x Golden Ratio (1.618033989) ^ 116 power = .282537 Angstrom -The First Radii of Hydrogen (below)

Planck Length (1.616252 x 10^-35 meter) x Golden Ratio (1.618033989) ^ 117 power = .457154 Angstrom -The Second Radii of Hydrogen

Planck Length (1.616252 x 10^-35 meter) x Golden Ratio (1.618033989) ^ 118 power = .739691 Angstrom -The Third Radii of Hydrogen
"
http://www.goldenmean.info/goldenproof/
trochĂŞ to podobne do Pana wzoru....

i jeszcze fragment gdzie pojawia siĂŞ staÂła Planka:

http://www.goldenmean.info/coincidence/

Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 11, 2009, 23:25:26 »

Panie Waldemarze,
Nie rozumiem Pana pytaĂą natury psychologicznej. Prowokacja?
Winter jako guru? Co to za imputacje?
Wyznawcy? Oczekiwania? Motywy?

Nie mo¿e przyj¹Ì Pan do wiadomoœci, ¿e ktoœ po prostu t³umaczy czyj¹œ nieznan¹ w Polsce twórczoœÌ, bo go ona ciekawi?
Ciekawe jest jak ktoÂś potrafi zastosowaĂŚ to co nazywa siĂŞ "ÂświĂŞtÂą geometriÂą" do analizy zjawisk fizyczno-biologicznych i psychologicznych... Mnie to po prostu interesuje. 
Mi nie zaleÂży na kruszeniu kopii z kimkolwiek. Tym bardziej, Âże nie jestem przedstawicielem Âżadnej z nauk ÂścisÂłych.
To po prostu swoista pasja poznawcza, a  Dan jest inspirujÂący. Jego tezy nawet jeÂśli kontrowersyjne to jednak sÂą genialne w swej prostocie, mimo, Âże jĂŞzyk przekazu pozostawia czasem wiele do Âżyczenia...
A jeœli ktoœ znajdzie w twórczoœci Dana jak¹œ inspiracjê i wnioski dla siebie? To chyba dobrze?...
Myœlê, ¿e Pana aktywnoœÌ w tym dziale œwiadczy o tym, ¿e Dan jest jednak inspiruj¹cy... Swoja drog¹ - chyba podobnie jak Pan - dusi siê on nieco w gorsecie skrojonym przez ró¿ne naukowe paradygmaty, o weberowskich "¿elaznych klatkach" instytucjonalizacji nie wspominaj¹c...

Seminarium odbĂŞdzie siĂŞ jeÂśli bĂŞdÂą chĂŞtne osoby - samo Âżycie, ktoÂś tÂłumaczy filmy, ktoÂś oglÂąda i jeÂśli ludzi to zainteresuje i zechcÂą osobiÂście spotkaĂŚ siĂŞ z Danem, to on przyjedzie do Polski. Kto to zorganizuje? Nie wiem. MoÂże ja, moÂże kolega, moÂże koleÂżanka, a moÂże jeszcze ktoÂś inny... Zobaczymy...
Tu nie ma instytucji. Liczy siĂŞ Âżywa szczera myÂśl i  intencja i chĂŞĂŚ poznania tego czy owego. Jak ktoÂś ma Âżywy umysÂł to to zrozumie....
Mnie ciekawi wiele wÂątkĂłw twĂłrczoÂści Dana, ale to sÂą moje osobiste sprawy. Warto moÂże jednak nadmieniĂŚ, Âże jego wnioski dotyczÂące elektrycznej natury Âświata z powodzeniem przekÂładajÂą siĂŞ na zalecenia w dziedzinie architektury, diety, czy generalnie stylu Âżycia, a gdyby pomyÂśleĂŚ z wiĂŞkszym rozmachem, to moÂżna by przebudowaĂŚ nieco naszÂą cywilizacjĂŞ wg. "danowskich' wskazĂłwek... aby "nasze" rzÂądy i nasze "czynienie sobie Ziemi poddanej" byÂło bardziej ludzkie po prostu...

Myœlê, ¿e twórczoœÌ tego cz³owieka jest warta namys³u. A czy komuœ mo¿e namieszaÌ w g³owie?
Nie bardziej ni¿ niejeden tzw. etatowy profesor, niewa¿ne czy uczelniany czy "prezydencki". A jeœli chodzi o ró¿ne instytuty naukowe, to myœlê, ¿e wiêkszoœÌ z nich przy swojej zachowawczoœci tym bardziej powinna przejrzeÌ siê nieco w lustrze twórczoœci m. in. tego cz³owieka....

Pan uchwyciÂł siĂŞ kwestii grawitacji, wyjaÂśnianej Planckiem i ZÂłotÂą ProporcjÂą, bo to jest Panu jakoÂś bliskie... KtoÂś inny znajdzie w tej twĂłrczoÂści dla siebie coÂś innego, tym bardziej, Âże jest ona wielowÂątkowa...  I o to m. in. w tym chodzi...
Tak jak pisaÂłem nie bĂŞdĂŞ kruszyÂł kopii, bo mnie bardziej interesuje eksploracja i doÂświadczanie Âświata wewnĂŞtrznego niÂźli zewnĂŞtrznego. WolĂŞ "sokratejska" liniĂŞ namysÂłu nad faktem istnienia niÂźli tÂą drugÂą  - "talesowskÂą" - ukierunkowanÂą na Âświat przyrody.

Poza tym, uprzedzajÂąc potencjalne prowokacje - czy jako osoba tÂłumaczÂąca muszĂŞ byĂŚ ekspertem we wszystkim, co tÂłumaczĂŞ? Tak moÂże byĂŚ, ale nie musi. Te filmy majÂą sÂłuÂżyĂŚ inspiracji kaÂżdego kto zechce je obejrzeĂŚ...
Mo¿e Pan œci¹gaÌ te filmy i umieœciÌ gdzie tylko chce. Dan ma w³aœnie takie podejœcie do swej twórczoœci i da³ mi przyzwolenie na rozpowszechnianie swych filmów TYLKO DLATEGO, ¿e mnie jego twórczoœÌ zainteresowa³a.... Czy trudno poj¹Ì tak¹ mentalnoœÌ? Myœlê, ¿e nie Panu...

MyÂślĂŞ, Âże wystarczy.
A jeÂśli chodzi o cyferki  {w nawiasach klamrowych } to sÂą to po prostu kody klatek filmowych, bo sÂą to napisy do filmu...

Pozdrawiam i ÂżyczĂŞ powodzenia, uznania, Nobla czy czego tam Pan sobie Âżyczy....
A niech i Pan przejdzie do historii jeÂśli chce Pan utrwaliĂŚ pamiĂŞĂŚ o sobie w historii nauki czy po prostu u potomkĂłw. Dlatego ÂżyczĂŞ Panu, aby Pana  odkrycia byÂły odkryciami nie tylko 21 wieku... ale i trzeciego tysiÂąclecia!
To naprawdê nie jest z³oœliwoœÌ. Platona czy Pitagorasa czytamy przecie¿ po tysi¹cach lat....

Jeszcze raz pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2009, 12:20:38 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
waldemar.m
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 11, 2009, 23:44:55 »

Szanowny Panie Waldemarze!
Kocham Wintera z wielu powodĂłw.
OczywiÂście mogĂŞ parĂŞ wymieniĂŚ, mimo nutki arogancji i prĂłby szufladkowania "naszej sekty" z Pana strony.

Moja odpowiedÂź bĂŞdzie siĂŞ skÂładaÂła minimum z dwĂłch czĂŞÂści.

Pierwsza na gorÂąco:

1. JeÂśli jest Pan mĂŞÂżczyznÂą, to z tÂą miÂłoÂściÂą proszĂŞ byĂŚ ostroÂżny. Ona najprawdopodniej bĂŞdzie bezproduktywna, o ile ktĂłryÂś z was nie zmieni pÂłci i nie zaadoptujecie potomstwo.

2. Nie jestem arogancki i nie chcê nim byÌ. Ka¿dy ma prawo na swoje ¿ycie i swobod¹ myœlenia. Ja tylko chcê wiedzieÌ, co oznaczaj¹ te liczby przezd ka¿dym zdaniem (lub jego fragmentem), które t³umaczycie i rozmieszczacie w Internecie. Jeœli siê nie mylê w Biblii te¿ stosuje siê jakieœ numeracje. Wiêc moje pytanie o sekcyjnoœÌ jest jak najbardziej uzasadnione i wystarczy³o mi po prostu odpowiedzieÌ.
waldemar.m
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 11, 2009, 23:53:30 »

4. Publikuje swÂą wiedzĂŞ za darmo, to bardzo rzadka cecha w dzisiejszych czasach.

Publikuje za darmo, a udostĂŞpnia za pieniÂądze. MoÂże inaczej: Czy moÂże mie Pan poinformowaĂŚ z czego Âżyje DW?
waldemar.m
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 11, 2009, 23:56:44 »

gdzie przestrzega przed urzÂądzeniami ktĂłre wpijajÂą siĂŞ jak komar w pole grawitacyjne Ziemii i wypompowujÂą z niego "darmowÂą energiĂŞ" destabilizujÂąc atmosferĂŞ.
W podobnym tonie wypowiada siĂŞ na temat zÂłotego proszku zÂłota
MyÂślĂŞ Âże na dobry poczÂątek naszej rozmowy powinno wystarczyĂŚ

Gdyby Pan mĂłgÂł mi napisaĂŚ jak Pan zrozumiaÂł wÂłaÂśnie te dwa zagadnienia, to byÂłbym pewien, Âże na poczÂątek naszej znajomoÂści to naprawdĂŞ wystarczy.

Pozdrawiam i jeszzce raz proszĂŞ nie myÂśle o mnie Âźle i agresywnie. Pytam, gdyÂż chcĂŞ zrozumieĂŚ.
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: