Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ROZMOWY DUCHOWE  (Przeczytany 5795 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« : Grudzień 05, 2009, 15:33:35 »

Naucz siĂŞ kochaĂŚ Mnie, tak jak Ja kocham ciebie, jak kocham wszystkich. JeÂśli uczynisz to, staniesz siĂŞ ze MnÂą jedno. BÂądÂźcie doskonali, jak doskonaÂły jest BĂłg. Ta myÂśl nawet na chwilĂŞ nie powinna was opuszczaĂŚ.

RadoœÌ winna zamieszkaÌ w twej duszy, niech nic i nigdy jej nie zm¹ci. Niech zawsze ta radoœÌ duszy, promieniuje œwiat³em z twoich oczu.

Nie wolno cl siĂŞ chmurzyĂŚ. To stanowcze wskazanie, prawie nakaz.
Ró¿ne podejÂścia to ró¿ne szkoÂły rozwoju. PowinniÂście znaleŸÌ swoje miejsce w ewolucji na Ziemi i w ewolucji wszechÂświata.RozwĂłj nastĂŞpuje przez aktywne opanowanie nowych nawykĂłw, a nie Jedynie przez wyrzeczenie siĂŞ wad. Zobaczcie, czy tak rozumiejÂą to ci, ktĂłrzy idÂą z wami? Zanalizujcie to, a dostrzeÂżecie wiele interesujÂącego.NaleÂży zag³êbiaĂŚ siĂŞ w Âświat kaÂżdej osoby — wĂłwczas indywidualne cele bĂŞdÂą zrozumiaÂłe. Aby ludzie pracowali razem, powinni mieĂŚ realny dla kaÂżdego, wspĂłlny cel.Najlepszy sposĂłb zrujnowania miÂłoÂści to ¿¹daĂŚ miÂłoÂści dla siebie. KochaĂŚ, to znaczy oddawaĂŚ, a nie braĂŚ, oddawaĂŚ bez wymagania zwrotu, bez nadziei na zwrot.
Zaczynaj wszerz opanowywaĂŚ PustkĂŞ wszechÂświata. Nigdy z rozpĂŞdu nie pchaj siĂŞ do piekÂła. Najpierw rozejrzyj siĂŞ — potem dziaÂłaj.

Nigdy nie strzelaj ani do ludzi, ani do zwierzÂąt.

Nigdy nie jedz miĂŞsa [Âżywego] lub zabitych stworzeĂą.

Nigdy nie wkÂładaj gÂłowy w paszczĂŞ lwa lub tygrysa.

Nigdy podczas ruchu nie Âłam swej laski, ktĂłra jeszcze siĂŞ przyda.

W bitwie chroĂą swÂą duszĂŞ i nie oddawaj siebie caÂłego walce.

Nigdy nie atakuj pierwszy.

WiĂŞcej znajdziesz tu:
http://www.swami-center.org/pl/text/Rozmowy_Duchowe.html

WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 11, 2010, 16:34:50 »

"Gringo wϗd dzikich plemion" - Wojciech Cejrowski

fragmenty z rozdziaÂłu "PiekÂło w niebie":
"ByÂło to bardzo daleko stÂąd. Na pustyni. WÂłaÂściwie na dwĂłch pustyniach, bo historia, ktĂłrÂą za chwilĂŞ usÂłyszycie, zdarzyÂła siĂŞ dwukrotnie w odstĂŞpie dziesiĂŞciu lat.(...)
Znajomy Indianin zabraÂł mnie kiedyÂś na pustyniĂŞ. (...)
Wszystko dookoÂła , takÂże i te gĂłry w oddali, pokrywaÂł chrzĂŞszczÂący pyÂł. ChrzĂŞÂściÂł wszĂŞdzie: pod butami i pod powiekami, w zĂŞbach i we wÂłosach, za koÂłnierzem.WyglÂądaÂł jak drobniutka sĂłl, tymczasem zrobiony byÂł z najczystszego szkÂła - kwarc bez domieszek - wszystkie inne pierwiastki wywiaÂł wiatr.
...- to byÂła najbardziej pustynna pustynia , jakÂą widziaÂłem. Prawdziwy wzĂłr pustynnoÂści.(..)

Indiani myœla³ na odwrót - przekonywa³ mnie, ¿e wokó³ nas jest bardzo t³oczno, bo wkroczyliœmy do Krainy Duchów.
 - SprowadzajÂą siĂŞ tu wkrĂłtce po Âśmierci - tÂłumaczyÂł - i wĂłwczas na pustyni przybywa kolejne biaÂłe ziarenko piasku.
 Na pierwszy rzut oka byÂł to raczej kolejny indiaĂąski zabobon.
 Z drugiej strony, naukowcy od dawna twierdzÂą, Âże inteligentne formy Âżycia wcale nie muszÂą byĂŚ zbudowane z biaÂłka - kwarc jest rĂłwnie dobry. (...)

...kiedy siĂŞ robi trÂąba powietrzna to znaczy, Âże duchy ÂświĂŞtujÂą; taĂączÂą dookoÂła niewidzialnych ognisk i ÂśpiweajÂą gĂŞÂściej niÂż ludzie, wiĂŞc trzeba ich gĂŞÂściej sÂłuchaĂŚ.
 Nie pytaÂłem, co miaÂł na myÂśli mĂłwiÂąc gĂŞÂściej. Pewnie i tak nie potrafiÂłby mi tego wytÂłumaczyĂŚ - takie sformuÂłowania albo siĂŞ rozumie od razu, albo nigdy.

O tym, Âże w przestronnej pustce wokó³ nas tÂłoczÂą siĂŞ duchy, przypominaÂł mi po kilka razy na dzieĂą. PowtarzaÂł z powagÂą:
 - PamiĂŞtaj idÂź dokÂładnie po moich Âśladach. Jak zboczysz ze szlaku, moÂżesz zobaczysz coÂś, czego absolutnie nie chcesz oglÂądaĂŚ. To siĂŞ czasami przytrafia. Wy biali mĂłwicie wtedy, Âże czÂłowiek dostaÂł udaru. Boli gÂłowa, ma siĂŞ sny i brednie. A bywa i tak, Âże duchy porywajÂą ludzi do siebie. Tych, co widzieli zbyt wiele i mogliby wygadaĂŚ jakieÂś tajemnice. Wtedy ciaÂło b³¹ka siĂŞ miĂŞdzy Âżywymi, bo jeszcze nie nadszedÂł jego czas, a dusza b³¹ka siĂŞ juz poÂśrĂłd DuchĂłw i nie umie stamtÂąd wrĂłciĂŚ. Wy biali mĂłwicie o takich ludziach "ob³¹kani". Pamietaj, idÂź dokÂładnie po moim Âśladzie, Âżebys sie nie zab³¹kn¹³.
 SzedÂłem."

Polecam lekturĂŞ w hamaku na ciepÂłe weekendowe popoÂłudnia

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: