Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1 2 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ÂŚwiĂŞta geometria i wÂłasne jej tworzenie wokó³ nas.  (Przeczytany 27206 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
AdaÂś
Nowy uÂżytkownik
*

2680916
Zobacz profil Email
« : Styczeń 30, 2010, 21:53:09 »

Temat geometri pozna³em doœÌ nie dawno. Jednak coraz bardziej go poznaj¹c wprowadzam go w ¿ycie i wokó³ siebie. Oto kilka przyk³adów z mojego otoczenia.

http://w513.wrzuta.pl/obraz/3EnLrKfFhE3/p1120216
PajÂączek i jego trzy piramidy tworzÂące zÂłotÂą spiralĂŞ. Âśrodek schodzi siĂŞ w jego miseczce z wodÂą.

http://w513.wrzuta.pl/obraz/10kHZ3a3tnN/p1120213
Obraz Âśri Jantry, nawet umieszczony na Âścianie jest ze zÂłotym podziaÂłem.

http://w513.wrzuta.pl/obraz/9IRbm6r3CI7/p1120207
Tu k³ania siê Dan Winter, obraz ró¿y stworzonej ze z³otych spiral. Obraz jest umieszczony tu¿ nad ³ó¿kiem, gdy siê zasypia to go widaÌ, wiêc i kolory s¹ tak dobrane by wspomóc sen i sny.

http://w513.wrzuta.pl/obraz/9EC22enQqpp/p1120222
Dwa duÂże gongi, ktĂłre podczas przerw w graniu wiszÂą na Âścianie.

Czy ktoÂś jeszcze bawi siĂŞ w takie praktyczne zastosowanie geometri? Wiem jedno, kto przychodzi do domu czĂŞsto powtarza, Âże w tym pokoju czuje siĂŞ bardzo dobrze.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2010, 21:15:39 wysłane przez AdaÂś » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Styczeń 30, 2010, 22:02:46 »

Adaœ, a jak zrobi³eœ t¹ ró¿ê? Podoba mi siê wykonanie, choÌ kolory da³bym chyba inne. No, ale to do snu rozumiem
To jest wydruk czy namalowane na p³ótnie?
Sk¹d wzi¹³eœ tak du¿y szablon?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2010, 22:14:17 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 30, 2010, 23:02:02 »

Temat geometri pozna³em doœÌ nie dawno. Jednak coraz bardziej go poznaj¹c wprowadzam go w ¿ycie i wokó³ siebie.

Dobre AdaÂś i o to chodzi.

Nie mam troche czasu na takie konstrukcje, bo wpadÂłem na trop ÂźrĂłdÂła energii - obracjÂące  siĂŞ w przeciwnych kierunkach z du¿¹ prĂŞdkoÂściÂą dwa  czworoÂściany foremne wykonane z silnych neodymowych magnesĂłw, ( o czym napisaÂłem do Nassima), ale jak czas pozwoli, to nie omieszkam coÂś podobnego tworzyĂŚ .

pozdrawiam

ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
AdaÂś
Nowy uÂżytkownik
*

2680916
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 30, 2010, 23:45:13 »

Adaœ, a jak zrobi³eœ t¹ ró¿ê? Podoba mi siê wykonanie, choÌ kolory da³bym chyba inne. No, ale to do snu rozumiem
To jest wydruk czy namalowane na p³ótnie?
Sk¹d wzi¹³eœ tak du¿y szablon?

Obrazy by³y drukowane na p³ótnie. Jest teraz taka mo¿liwoœÌ w lepszych drukarniach. Sam obrazek wykona³em sam w Gimp'e. Wklejasz spirale i je obracasz o odpowiedni k¹t. I tak robisz z dziesiêcioma spiralami. Pierw oczywiœcie dajesz po ca³oœci kolor. Gdy masz ju¿ ró¿e dajesz drugi kolor wokó³ ró¿y.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2010, 21:36:08 wysłane przez AdaÂś » Zapisane
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeń 31, 2010, 01:27:46 »

Ps. Ale tym piĂŞcioÂścianom zrĂłb Âściany, bo same ramki, to raczej chyba za maÂło, jak na geometrycznÂą konstrukcjĂŞ. 
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2010, 02:10:31 wysłane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
AdaÂś
Nowy uÂżytkownik
*

2680916
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 31, 2010, 15:00:04 »

Jeszcze mi siê paj¹k pogubi w tym labiryncie Tak na marginesie to przyszed³ w miejsce gdzie zawija siê spirala wychodz¹c z najmniejszej piramidy i tak stoji od wczoraj. A one to tak d³ugo potrafi¹ staÌ w jednym miejscu. Co do obrazów to napiszê jakie wymiary maj¹. Œri Jantra 60x60, a ró¿a 50x50. Tak myœlê by jeszcze zrobiÌ sobiê kwiat ¿ycia.
(Nie)Ja
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #6 : Styczeń 31, 2010, 18:14:59 »

dziĂŞki za inspiracjĂŞ AdaÂś 

moÂże w koĂącu i ja cuÂś zmieniĂŞ w mojej Âżyciowej przestrzeni..

..podwaÂżam wszystko i nie wykluczam niczego..
Etienne
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Luty 02, 2010, 15:24:39 »

AdaÂś miaÂłbym proÂśbĂŞ, mĂłgÂłbyÂś te ksztaÂłty z GIMP'a gdzieÂś zamieÂściĂŚ? to by mi bardzo Âżycie uÂłatwiÂło.
a jak nie chcesz wrzucaĂŚ nigdzie to podam Ci e-mail

uczmy siê, tylko nasza wiedza i g³êboka œwiadomoœÌ poparta wspólnymi dzia³aniami mo¿e zmieniÌ otaczaj¹cy nas œwiat, NA LEPSZY.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #8 : Luty 02, 2010, 15:57:49 »

AdaÂś miaÂłbym proÂśbĂŞ, mĂłgÂłbyÂś te ksztaÂłty z GIMP'a gdzieÂś zamieÂściĂŚ? to by mi bardzo Âżycie uÂłatwiÂło.
a jak nie chcesz wrzucaĂŚ nigdzie to podam Ci e-mail
No wÂłaÂśnie. JEÂŚLI to nie problem, to moÂże tu:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=34.0

Jak nie chcesz to tez nie ma sprawy!

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Luty 22, 2010, 20:49:38 »

hej Brahman,

ÂŁadne puÂłeczki. Ale gdzie jest zastosowana geometria ? odlegÂłoÂści miĂŞdzy nimi to zÂłoty podziaÂł ? Czy te wiĂŞksze kamienie pod nimi coÂś tworzÂą, czy zastosowanie promieniowania ksztaÂłtu? To na pewno ta fotka

Pozdrawiam

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Strony: 1 2 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: