Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Obserwacja SÂłoĂąca  (Przeczytany 188524 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
VAV EL
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #100 : Marzec 02, 2010, 21:18:01 »

ProszĂŞ podziel siĂŞ swojÂą wiedzÂą i sposobami badawczymi <jakimi niewÂątpliwie musiaÂłeÂś siĂŞ posÂłurzyc aby wysuwac takie wnioski> abym i ja mĂłgÂł to sprawdzic... i nie zatruwac wiĂŞcej wÂątku na forum. Chodzi mi o weryfikacjĂŞ twoich twierdzeĂą, aby stwierdzic czy wogole majÂą sens. Ostrzegam Âże nie uznaje odpowiedzi w stylu "na oko widac Âże....." Skoro mĂłwisz ze sÂą jednakowej wielkoÂści to udowodnij to.

Szewcze,
 Swoje proste zaÂłoÂżenia umieÂściÂłem juz powyÂżej i nie widzĂŞ powodu, aby cokolwiek  komukolwiek  udowadniaĂŚ. Zechcij poÂświĂŞciĂŚ trochĂŞ czasu i przejrzyj ze dwie doby obserwacji  /np z ssc behind/. gwarantujĂŞ Ci, Âże zweryfikujesz swojÂą wiedzĂŞ na ten temat  dog³êbnie. 
"Na oko" to widaĂŚ jedno: SAM NIE SPRAWDZASZ.
 TwĂłj wybĂłr ...

meee

PS.OczywiÂście przy obserwacjach wchodzÂą w grĂŞ tylko dwa ostatnie bierzÂące dni,/ ktĂłre polecam archiwizowaĂŚ/ , bo pó¿niejsze obserwacje to juz nowiutkie  nie znikajÂące  super NASA-fotki.

.

Szewc
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #101 : Marzec 03, 2010, 19:01:42 »

Vav el nie chodzi mi o to, co widzisz na zdjĂŞciach.
Tylko jakim sposobem doszedÂłeÂś do takich wnioskĂłw? Nie efekt twoich spostrzeÂżeĂą mnie interesuje tylko jak do nich doszedÂłeÂś... Piszesz Âże "obiekty" sÂą tej samej wielkoÂści, jak do tego doszedÂłeÂś, bo przecieÂż jakoÂś musiaÂłeÂś to wyliczy.
Samo to Âże stwierdziÂłeÂś nie dowodzi tego Âże tak jest.
I nie odsyÂłaj mnie do poszukiwaĂą, tylko udowodnij swojÂą teorie, bo na razie robisz wszystko poza tym...

"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #102 : Marzec 03, 2010, 19:49:36 »

Nie da siê wyliczyÌ wielkoœci tych objektów na podstawie zdjêcia 2D. Ró¿nice mog¹ byÌ (i zapewne s¹) olbrzymie w wymiarze miar ziemskich. Ciê¿ko jest nawet okreœliÌ czy niektóre z tych obiektów s¹ przed czy za S³oùcem. Jest to ca³kowicie frywolna interpretacja VAV EL'a.
Rysowanie trĂłjkÂątĂłw jest nadinterpretacjÂą, ale rysowanie czworoÂścianĂłw okalajÂących SÂłoĂące to juÂż zabawa z zakresu SF. Kompletnie niczego to nie dowodzi, a w moim przekonaniu uniewiarygadnia caÂły obraz obserwowanych obiektĂłw.
Swoja opiniĂŞ piszĂŞ na podstawie codziennych, wÂłasnych obserwacji SÂłoĂąca.

ÂŻeby rozmowa wrĂłciÂła na bardziej przyziemne tory, mam pytanie: Czy jest moÂżliwe aby obiekty ktĂłre obserwujemy, mogÂły mieĂŚ naturalnie inny ksztaÂłt niÂż kulisty ? MĂłwie o obiektach ktĂłre "na oko" sÂą wielkoÂściÂą zbliÂżone do rozmiarĂłw Ziemi lub sÂą jeszcze wiĂŞksze.
NiektĂłre obserwowane przeze mnie obiekty sÂą bardzo dÂługie... jak taki obiekt moÂże zachowaĂŚ swojÂą strukturĂŞ w takich warunkach (wysoka temperatura, olbrzymie siÂły przyciÂągania, inne czynniki chemicznego, bÂądÂź plazmowego oddziaÂływania SÂłoĂąca, formowanie obiektu wczeÂśniej, zanim zostaÂł "ÂściÂągniĂŞty" przez SÂłoĂące), bo wg mnie wszystkie te obiekty powinny mieĂŚ ksztaÂłt kulisty, lub przynajmniej zbliÂżony.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 19:52:34 wysłane przez Echnaton » Zapisane

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Raistlin
Nowy uÂżytkownik
*

18252176
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #103 : Marzec 03, 2010, 21:37:36 »

Nie pamiêtam gdzie to czyta³em ale któryœ z forumowiczów wyjaœnia³ nieregularnoœÌ obiektów temperatur¹.
Nie za bardzo znam siĂŞ na tym ale ma to sens jeÂśli spojrzeĂŚ na zachowanie powietrza na pustyni.

OsobiÂście geometria VAV EL'a mi nie przeszkadza choĂŚ faktycznie nie wiele z niej wynika
WypadaÂło by zrobiĂŚ jakieÂś podsumowanie bo wÂątek mocno siĂŞ rozmydliÂł.

Pozdrawiam

"W wszechÂświecie jest nieskoĂączona iloœÌ informacji ktĂłre moÂżna pozyskaĂŚ.Wiele z tych informacji nie da siĂŞ z rozumieĂŚ logikÂą. Nie ktĂłre z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drogÂą  ktĂłra pomaga nam siĂŞ pomiĂŞdzy nimi poruszaĂŚ i wybraĂŚ najwÂłaÂściwsze"
VAV EL
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #104 : Marzec 03, 2010, 21:49:16 »

Podobno Indianie w momencie przypÂłyniĂŞcia do swoich  wybrzeÂży statkĂłw Corteza wcale nie zauwaÂżali wielkiego Âżaglowca stojÂącego w zatoce. ZauwaÂżyli dopiero pÂłynÂących w maÂłej Âłajbie /podobnej do ich Âłajb/ pierwszy desant krzyÂżowcĂłw.    GdzieÂś ,kiedyÂś czytaÂłem.....

MaÂła ciekawostka - taka sytuacja  fotograficzna na ssc behind raz juz byÂła /26 lutego o 4:05/. Gdzie jest SÂłoĂące?
 A to  z dzisiaj :

oczywiÂście za dwa dni fota  zniknie....

konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #105 : Marzec 03, 2010, 22:50:22 »

Podobno Indianie w momencie przypÂłyniĂŞcia do swoich  wybrzeÂży statkĂłw Corteza wcale nie zauwaÂżali wielkiego Âżaglowca stojÂącego w zatoce. ZauwaÂżyli dopiero pÂłynÂących w maÂłej Âłajbie /podobnej do ich Âłajb/ pierwszy desant krzyÂżowcĂłw.   GdzieÂś ,kiedyÂś czytaÂłem.....

tak, to Gregg Braden z bardzo fajnÂą opowieÂściÂą o naszym softwarze, ktĂłry pozwala dekodowaĂŚ obrazy

s³uchajcie jesteœmy tu na forum tak¿e z powodu Wintera, tak¿e mówienie o sf w pejoratywnym znaczeniu trochê nas wt³acza w otch³aù jedynej s³usznej interpretacji w 3D world - spróbujmy wyjœÌ z tego schematu....

coÂś dziwnego wielce siĂŞ dzieje w ukÂładzie sÂłonecznym, coÂś nadzwyczajnego siĂŞ dzieje z naszÂą ÂświadomoÂściÂą
star wars? niewykluczone, warto wróciÌ do Dana, który interesuj¹co opowiada nam smocz¹ historiê o ró¿nicach wœród smokowatych, ich korelacjach z ludzk¹ ras¹, rol¹ DNA w tym wszystkim;
niewiele zobaczymy na niebie - przynajmniej na razie nie mamy zainstalowanego odpowiedniego softwaru, ale to podobno teÂż siĂŞ zmienia....
nie negujmy czegoÂś, czego nie rozumiemy
w³aœnie dynamicznie uœwiadamiamy sobie kim na prawdê jesteœmy, to co siê dzieje na niebie (myœlê, ¿e g³ównie na innym poziomie wibracji/czêstotliwoœci) byÌ mo¿e jest przejawem walki o wolnoœÌ dla human race
wkrĂłtce dowiemy siĂŞ wiĂŞcej
ÂżyczliwoÂści ÂżyczĂŞ!
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #106 : Marzec 04, 2010, 01:12:13 »

konserwa jak zwykle , bracie, mÂądrze prawisz. Nie negujmy czegokolwiek tylko dltego, Âże tego nie rozumiemy. Jestem ÂświeÂżo po obejrzeniu filmu o Nikoli Tesla zamieszczeonego tu na forum przez Echnatona http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=738.msg4214#msg4214 wiĂŞc moja opinia bĂŞdzie pod wpÂływem wraÂżenia jakie nieodmiennie na mnie wywwiera osoba wielkiego Tesli, ktĂłry zmarÂł niemalÂże zapomniany podczas , gdy ludzkoœÌ bezczelnie korzystaÂła sobie z jego wynalzkĂłw i to jeszcze za jego Âżycia. Tesli to nie bardzo przeszkadzaÂło, gdyÂż nie miaÂł smykaÂłki do biznesu, ale miaÂł za to wizje , ktĂłre wyprzedzaÂły nawet nasze dzisiejsze czasy ( dziÂś nie ma na to dowodĂłb, ale podejrzewa siĂŞ Âże  HAARP jest w caÂłoÂści oparty na pomysÂłach Tesli skonfisowanych przez rzÂąd USA ).
 W tym kontekÂście postrzegam ludzi takich jak Dan Winter , o ktĂłrym tu wspomniaÂłeÂś konserwa.Naukowcom niekonwencjonalnym, takim jak Dan Winter naleÂży siĂŞ wszelkie moÂżliwe wsparcie na ktĂłre nas staĂŚ, uwaÂżam, gdyÂż oni to swoimi urzeczywistnionymi wizjami sÂą w stanie uczyniĂŚ ten Âświat lepszym dla wszystkich.

S³oùce i ca³y US mog¹ byÌ wykorzystane przez ludzkoœÌ dla uczynienia niezwyk³ego kroku naprzód w rozwoju ,ale czy jesteœmy na to gotowi ?

« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 10:58:16 wysłane przez Leszek » Zapisane

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
miszka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #107 : Marzec 04, 2010, 01:36:29 »

Wiem, ze zaÂśmiecam, wiem. Sorry. Ale na tym wÂątku pojawiÂło siĂŞ pytanie MEM HEI SHINa,
wiĂŞc tu wklejam czĂŞÂściowÂą odpowiedÂź co moÂże pozwoli mu na dalsze poszukiwania i
spojrzenie na sprawĂŞ z innej perspektywy.
http://www.infra.org.pl/nauka/czowiek/907-dzieci-indygo-szara-prawda

Ale Âżeby nie byÂło, ze nie na temat tu coÂś dla oka ;-)
http://ajo.pl/tapety/tapety/1227778001energy%20sun.jpg
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #108 : Marzec 04, 2010, 13:16:01 »

Uderz w stó³ a no¿yce siê same odezw¹

Wolê rozwi¹zania pragmatyczne. Nie tyle jestem sceptyczny do wszystkich teorii ró¿nych bytów, co nie s¹ one dla mnie po prostu najistotniejsze. ¯yjemy w czasach hologramów, genetyki i innych cudów. Je¿eli mia³yby siê teraz "ujawniÌ" inne cywilizacje to pierwsze moje podejrzenie padnie na w³adnych tego œwiata. By³by to œwietny krok dla nich do dalszej globalizacji, czy lepszej kontroli mas. To moje subiektywne odczucia w tej materii.
Wracaj¹c do obserwacji S³oùca, chcia³em pokazaÌ, ¿e niektóre obiekty na pewno nie s¹ b³êdami (bad pixelami) na obiektywie Stereo. Na poni¿szym zdjêciu czerwonymi strza³kami pokazuje trajektoriê lotu poszczególnych obiektów. Ci¹gn¹ za sob¹ smugê gazów, albo swoj¹, albo t¹ od S³oùca. Dodatkowo w ¿ó³tych ramkach zaznaczy³em obiekty które maj¹ dziwne kszta³ty.

i jeszcze taka ciekawostka przypominajÂąca do zÂłudzenia rakietĂŞ, albo wahadÂłowca (?)

Pozdrawiam

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #109 : Marzec 04, 2010, 13:25:22 »

Wolê rozwi¹zania pragmatyczne. Nie tyle jestem sceptyczny do wszystkich teorii ró¿nych bytów, co nie s¹ one dla mnie po prostu najistotniejsze. ¯yjemy w czasach hologramów, genetyki i innych cudów. Je¿eli mia³yby siê teraz "ujawniÌ" inne cywilizacje to pierwsze moje podejrzenie padnie na w³adnych tego œwiata. By³by to œwietny krok dla nich do dalszej globalizacji, czy lepszej kontroli mas. To moje subiektywne odczucia w tej materii.

i œwietnie o to w³aœnie chodzi aby spokojnie ró¿n¹ perspektywê pokazywaÌ
w swoim czasie wszystko "zazĂŞbi siĂŞ"

ten wahadÂłowiec, to rzeczywiÂście trafne porĂłwnanie
Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: