Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
>
Obserwacja SÂłoĂąca
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Obserwacja SÂłoĂąca (Przeczytany 185039 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
miszelos
Nowy uÂżytkownik
Odp: Obserwacja SÂłoĂąca
«
Odpowiedz #140 :
Marzec 19, 2010, 21:16:20 »
Tak czy inaczej, drogi Kolego czas na przyjĂŞcie do wiadomoÂści, iÂż nie jesteÂśmy sami we WszechÂświecie.
Cokolwiek by to nie byÂło. To, Âże wg naszej techniki nie mamy materiaÂłu ktĂłry wytrzyma temperaturĂŞ SÂłoĂąca nie oznacza,
iÂż taki nie istnieje.
Dla ludzi w Œredniowieczu czyst¹ abstrakcj¹ by³o np. przesy³anie obrazu na odleg³oœÌ (TV), g³osu na ¿¹danie (komórki)
- w ogĂłle chyba im siĂŞ to nie ÂśniÂło.
Czemu wiĂŞc dla nas "kosmiczna technologia" nie moÂże istnieĂŚ?
PrzejrzaÂłem z grubsza Twoje posty w innych tematach i zauwaÂżyÂłem Âże wszĂŞdzie wszystko podwaÂżasz.
Rozumiem, ¿e mo¿esz siê z tym nie zgadzaÌ - mieÌ inne zdanie, ale w ten sposób rozbijasz ca³¹ dyskusjê i zabawê ludziom, którzy naprawdê badaj¹ ten temat i chc¹ dojœÌ do jakiœ wniosków.
Twój problem polega na tym, ¿e w ¿aden sposób nie chcesz/nie mo¿esz przyj¹Ì do wiadomoœci o istnieniu innego ni¿ nasze ¿ycia we Wszechœwiecie.
I dopóki nie "wyewoluujesz" do tego poziomu, ciê¿ko Ci bêdzie wnieœÌ cokolwiek buduj¹cego do dyskusji.
Pozdrawiam i ¿yczê wiêcej otwartego umys³u (u¿ycia te¿ lewej pó³kuli
)
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #141 :
Marzec 19, 2010, 23:14:40 »
miszelos tu chyba kaÂżdy moÂże mieĂŚ swoje poglÂądy
Pozdrawiam i ¿yczê wiêcej otwartego umys³u (u¿ycia te¿ obu pó³kuli
)
o sÂłoĂącu wiemy na pewno tylko tyle Âże: jest, Âświeci, wywala ogromne iloÂści energii i toby byÂło tyle,reszta to teorie ,domysÂły itp.
no moÂżna dodaĂŚ Âże jeszcze zapitala nie wiadomo gdzie przez galaktykĂŞ drogi mlecznej
«
Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 23:19:53 wysłane przez MichaÂł-AnioÂł
»
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
Szewc
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #142 :
Marzec 19, 2010, 23:43:53 »
DziÂś robiĂŞ za partyzanta "kosmitĂłw"....
Skoro udaÂło siĂŞ wytworzyc materiaÂł dziĂŞki ktĂłremu malutkie<na razie> obiekty stawaÂły siĂŞ "niewidzialne" w podczerwieni.... Fale ÂświatÂła siĂŞ zaÂłamywaÂły i opÂływaÂły ciaÂło...
To moÂże w przyszÂłoÂści uda siĂŞ stworzyc materiaÂł o takich wÂłaÂściwoÂściach wobec ciepÂła? wszakÂże ciepÂło to <chyba> teÂż fala jak i podczerwieĂą...
pozostaje jeszcze fakt rozmiarĂłw tych obiektĂłw... jak liczyÂłem to wyszÂło mi Âże niektĂłre sÂą wielkoÂści poÂłowy Marsa, wiĂŞc powinny byc baaardzo widoczne, nawet na ziemi.
"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Raistlin
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #143 :
Marzec 20, 2010, 12:20:01 »
miszelos to nie jest, ¿e nie wierzê w istnienie kosmitów. i nie jest tak, ¿e wszystko podwa¿am. Po prostu szukam najlepszej odpowiedzi na dany temat. Dlatego te¿ ka¿d¹ z mo¿liwoœci za prawdopodobn¹ ale nie koniecznie prawdziw¹ Zawsze rozpatrujê wszystkie za i przeciw. To, ¿e kosmici istniej¹ nie musi od razu oznaczaÌ ¿e wszystko co nie zwyk³e od razu siê z nimi wi¹¿e.
Bez problemu móg³bym przyj¹Ì, ¿e kosmici maj¹, a¿ tak¹ technologie która potrafi wytrzymaÌ 2 miliony stopni
bez problemu tê¿ mogê przyj¹Ì ¿e ich technologia pozwala pokonaÌ (z godnie z tym co mówi³ Nassim) czarne dziury z prêdkoœci¹ mniejsz¹ ni¿ prêdkoœci¹ œwiat³a lup po przekroczeniu czarnej dziury z prêdkoœci¹ wiêksz¹ ni¿ prêdkoœÌ œwiat³a b³yskawicznie wyhamowaÌ nie powoduj¹c przy tym zaburzeù na powierzchni s³oùca.
mogê to przyj¹Ì ale nasuwa siê pytanie po od przynajmniej 14 lat kr¹¿¹ wokó³ s³oùca. Przylecieli z tak daleko aby zbieraÌ plazmê? Nie maj¹ w³asnego s³oùca? musia³o byÌ to akurat to s³oùce?
A mo¿e szykuj¹ siê na 2012 a by skierowaÌ na nas ca³¹ wyrzucon¹ plazmê? Czy na pewno musz¹? Jak coœ siê ma staÌ (a uwa¿am ¿e siê stanie) to siê stanie bez ich pomocy.
A moÂże po prostu latajÂą tam aby dawaĂŚ nam znaki. wybacz ale 'kosmitĂłw" mam za istoty inteligentne i wysoko zaawansowane a taki sposĂłb na przesyÂłanie informacji jest maÂło komunikatywny.
Wybacz ale caÂłe te domniemanie o kosmitach dla mnie nie ma sensu. JeÂśli jednak mi powiesz innÂą przyczynĂŞ ich pobytu ktĂłrÂą ja nie uwzglĂŞdniÂłem z chĂŞciÂą siĂŞ nad niÂą zastanowiĂŞ bo moÂże ciĂŞ to zaskoczy ale jestem osobÂą
baaaardzo
otwart¹. i w brew pozorom to w³aœnie nie lewa moja pó³kula ale w³aœnie prawa najmocniej siê buntuje przeciw wersji z ufo.
Poza tym wersja o ufo zmusza do przyjĂŞcia caÂłej masy zaÂłoÂżeĂą ktĂłre w Âżaden sposĂłb udowodniĂŚ.
JeÂśli zaÂś nie da siĂŞ udowodniĂŚ, Âże to jest ufo naleÂżaÂło by chociaÂż obaliĂŚ wszystkie inne moÂżliwoÂści.
WiĂŞc dokÂładnie wyjaÂśnij mi argument ktĂłry obala moje przy puszenie.
Cytat: miszelos Marzec 19, 2010, 21:16:20
PrzejrzaÂłem z grubsza Twoje posty w innych tematach i zauwaÂżyÂłem Âże wszĂŞdzie wszystko podwaÂżasz.
Rozumiem, ¿e mo¿esz siê z tym nie zgadzaÌ - mieÌ inne zdanie, ale w ten sposób roz[quote ]bijasz ca³¹ dyskusjê i zabawê ludziom, którzy naprawdê badaj¹ ten temat i chc¹ dojœÌ do jakiœ wniosków.
Do tej pory myÂślaÂłem, ze dyskusja polega na dawaniu argumentĂłw i
kondargumĂŞtĂłw
, ale widocznie siĂŞ myliÂłem W kaÂżdym razie przepraszam Âże psuÂłem ci zabawĂŞ.
Cytat: miszelos Marzec 19, 2010, 21:16:20
ludziom, którzy naprawdê badaj¹ ten temat i chc¹ dojœÌ do jakiœ wniosków.
Te¿ jestem cz³owiekiem który chcê dojœÌ do jakiœ wniosków tylko moje wnioski s¹ odmienne od twoich.
I wÂłaÂśnie w tym momencie powinna pojawiĂŚ siĂŞ dyskusja czyli dawanie jakiÂś konkretnych argumentĂłw a nie stwierdzenia
Cytat: miszelos Marzec 19, 2010, 17:38:37
A Âświstak siedzi i zawija ....
Ps. Swoja drogÂą faktycznie muszĂŞ popracowaĂŚ nad stylem wypowiedzi bo starajÂąc pozostaĂŚ neutralnym i jak najbardziej otwartym na wszystkie ZA i PRZECIW wszyÂłem na osobĂŞ krytykujÂącÂą wszystko i o zamkniĂŞtym umyÂślĂŞ
teÂż pozdrawiam i ÂżyczĂŞ otwartoÂści umysÂłu na tĂŞ bardziej naturalne wnioski
"W wszechœwiecie jest nieskoùczona iloœÌ informacji które mo¿na pozyskaÌ.Wiele z tych informacji nie da siê z rozumieÌ logik¹. Nie które z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drog¹ która pomaga nam siê pomiêdzy nimi poruszaÌ i wybraÌ najw³aœciwsze"
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #144 :
Marzec 20, 2010, 12:21:49 »
Te obiekty nie wygladajÂą mi na rodzaj plazmy. Plazma ktĂłra jest uwalniana ze SÂłoĂąca wyglada tak (patrz okoÂło 10 sekundy):
http://www.youtube.com/v/kHpprCIGmbE&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kHpprCIGmbE&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Bardziej zastanawiam siê nad rodzajem minera³u (diament, korund), który móg³by wytworzyÌ takie struktury i wytrzymaÌ tak wysokie temperatury. Lonsdaleit powstaje, gdy meteoryt zawieraj¹cy grafit uderzy w Ziemiê. Jest on o 58% twardszy od diamentu. ByÌ mo¿e te obiekty maj¹ struktury jeszcze twardsze, utworzone z nieznanych nam reakcji. Nanokrystaliczny diament zaglomerowany w struktury fraktalne ? Ale to ju¿ te¿ jest nam znane... i chyba jak na warunki panuj¹ce w okolicy S³oùca za s³abe, aby utrzymaÌ sta³y kszta³t (nie rozpaœÌ siê).
Metali nie biorê pod uwagê bo najtwardszy znany nam osm wymieka (4000MPa) i topi sie juz przy 3045 C. Poza tym kszta³ty obiektów logicznie nie s¹ dla mnie do zaakceptowania. Powinny to byÌ struktury kuliste, lub pochodne od kuli. Zostaje jeszcze jedna kwestia. Oœwietlenia tych obiektów. Faktycznie, wygladaj¹ one na bardzo "metaliczne", jedyne Ÿród³o œwiat³a z którym mamy do czynienia, to œwiat³o s³oneczne. Tym którzy obserwuj¹ te obiekty pewnie pojawi³o siê pytanie, sk¹d bierze siê œwiat³o na obiektach od zaciemnionej strony. Tam gdzie powinien byÌ cieù. Chyba ¿e znowu mamy doczynienia z oszukiwaniem oka i b³êdnej ocenie perspektywy.
Pozdrawiam
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Raistlin
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #145 :
Marzec 20, 2010, 13:02:38 »
DziĂŞki Echanaton
wniosek o plazmie by³ tylko pierwsz¹ myœl¹ wynikaj¹c¹ z brania mo¿liwoœci faktu stworzenia tych obiektów przez samo s³oùce. Plazma by³a dla mnie logiczna i fakt ¿e stworzy³y ona sta³¹ strukturê t³umaczy³em bardziej skomplikowanym procesem zwi¹zanym z geometryczn¹ budow¹ s³oùca . W moim procesie myœlowym plazma wytworzy³a w³asn¹ grawitacjê która trzyma³a wszystkie cz¹steczki razem.
Jednak to co na pisaÂłeÂś ma sens.
Czyli fraktalne zorganizowany tlenek lub wĂŞgiel.
BraÂłeÂś pod uwagĂŞ inne pierwiastki
obserwujÂąc te obiekty miaÂłem wraÂżenie Âże sÂą one bardziej pÂłynne lub gazowe i jedynie co mi nie pasowaÂło to te jaÂśniejsze punkty na tych obiektach. dlatego pytaÂłem o to oÂświetlenie. jedyne wyjaÂśnienie jakie mi ÂświtaÂło to jakieÂś miejsce na tym obiekcie ktĂłre produkuje ÂświatÂło ktĂłre potem ulega zjawisku interferencji powodujÂącej podÂłuÂżny ksztaÂłt. ale byĂŚ moÂże to tylko moja nad interpretacja.
Mo¿liwoœÌ z³udzenia dla oka jest du¿a. Przy takich temperaturach obraz byÌ mo¿e wygl¹da tak jak na pustyni.
Pozdrawiam
"W wszechœwiecie jest nieskoùczona iloœÌ informacji które mo¿na pozyskaÌ.Wiele z tych informacji nie da siê z rozumieÌ logik¹. Nie które z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drog¹ która pomaga nam siê pomiêdzy nimi poruszaÌ i wybraÌ najw³aœciwsze"
green.master
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #146 :
Marzec 24, 2010, 08:15:49 »
A ja myœlê sobie tak. ¯e tak w sumie, to ci, co mog¹ rozkminiÌ czym te obiekty s¹, czyli NASA, która posiada sprzêt, naukowców itd. czy tam inne agencje badaj¹ce s³oùce. Powiedz¹ nam co siê tak naprawdê sta³o, tylko i wy³¹cznie wtedy, jeœli to rzeczywiœcie s¹ martwe piksele, albo muchy na obiektywie. Jeœli by³o by inaczej, to i tak powiedz¹ ¿e to martwe piksele. Tak to siê chyba niestety przedstawia.
Jeœli idzie o same obiekty to rzeczywiœcie jest to swego rodzaju fenomen. A interpretacja w ogólnym rozumieniu tych¿e fenomenów, przede wszystkim, wed³ug mnie powinna sprowadzaÌ siê do tego, ¿e rzeczywiœcie, w naszym najbli¿szym kosmicznym s¹siedztwie dzieje siê ca³kiem sporo. Uk³ad s³oneczny siê zmienia, zmienia siê s³oùce i jego planety. O ile to, co owe zmiany przynios¹, mo¿e byÌ póki co zawarte jedynie w pewnej sferze spekulacji, to fakt ¿e siê coœ niecoœ ostatnio dzieje, ciê¿ko miêdzy spekulacje wpychaÌ. A tak w³aœciwie, jeœli mamy zmiany w uk³adzie s³onecznym, wliczaj¹c w to nasz¹ gwiazdê, i niemal wszystkie planety naszego uk³adu. To mo¿emy tu mówiÌ o pewnych uk³ado-s³onecznych zmianach klimatycznych. A to ju¿ policzek dla nauki akademickiej, która od dawna nam wmawia, ¿e wszystko jest oddzielone. Bo mi to wygl¹da jakby wszystko raczej by³o ze sob¹ po³¹czone.
Wyda³o mi siê ¿e niektóre osoby tutaj, posiadaj¹ sporo wiedzy na temat s³oùca. Tote¿ zapytuje siê, co s¹dzicie o elektrycznej teorii s³oùca, o tym ¿e nie mamy fuzji termoj¹drowej we wnêtrzu naszej piêknej gwiazdy, nie mamy silnika spalaj¹cego paliwo; lecz pewnego rodzaju przekaŸnik energii po³¹czony z reszt¹ uniwersum.
A na koniec kwestia zielonych ludków. Otó¿ twierdzenie ¿e jesteœmy jedynym inteligentnym ¿yciem we wszechœwiecie jest po prostu œmieszne. A¿ chce mi siê œmiaÌ he,he,he. Jak w ogóle mo¿na dojœÌ do takich wniosków. Nie chce siê rozwodziÌ, ale bardzo prawdopodobne ¿e nim w ogóle powsta³ nasz uk³ad s³oneczny, wszechœwiat by³ ju¿ skolonizowany.
Tylko w naszej galaktyce jest okoÂło 200 miliardĂłw gwiazd, no ale jak wszyscy wiemy jest jeszcze parĂŞ miliardĂłw innych galaktyk. Tak wiĂŞc.
Dodam Âże sÂą ludzie, ktĂłrzy uwaÂżajÂą, Âże byliÂśmy odwiedzani w przeszÂłoÂści wielokrotnie, jakkolwiek by byÂło, niektĂłre Âślady z przeszÂłoÂści rzeczywiÂście wskazujÂą na obce cywilizacje. Ale i tak pewnie o tym wiecie.
ChciaÂłbym siĂŞ jeszcze przypomnieĂŚ z tym elektrycznym modelem wszechÂświata. Elektryczny model sÂłoĂąca, co o tym myÂślicie? Bo jeÂśli idzie o mnie, to wydaje siĂŞ on duÂżo bardziej bliÂższy prawdy, niÂż patrzenie na sÂłoĂące, jak na spalajÂący gaz piec.
bou
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #147 :
Marzec 24, 2010, 11:44:21 »
Czy to moÂżliwe, Âże SÂłoĂące jest skÂładnikiem ukÂładu binarnego? Czy do tej pory niedostrzeÂżony, ciemny kompan SÂłoĂąca Nemesis moÂże byĂŚ odpowiedzialny za okresowe bombardowanie Ziemi przez komety? JeÂżeli rzeczywiÂście SÂłoĂącu towarzyszy ciemny brÂązowy karzeÂł nowy teleskop NASA WISE powinien byĂŚ w stanie go dostrzec.
http://www.astrobio.net/exclusive/3427/getting-wise-about-nemesis
percepcja
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #148 :
Marzec 24, 2010, 17:39:58 »
Astronomowie od pewnego juÂż czasu wiedzÂą, Âże nasze SÂłoĂące wraz z UkÂładem SÂłonecznym oprĂłcz ruchu wokó³ centrum galaktyki wykonuje cykliczny ruch “gĂłra-dó³” mniej wiĂŞcej prostopadÂły do pÂłaszczyzny galaktyki co jest moÂżliwe tylko przy zaÂłoÂżeniu, Âże SÂłoĂące ma towarzysza, z ktĂłrym stanowi ukÂład podwĂłjny. Wtedy SÂłoĂące i jej towarzysz (obiekt typu brÂązowy karzeÂł) kr¹¿¹ wokó³ wspĂłlnego Âśrodka masy co daje ruch w pÂłaszczyÂźnie prostopadÂłej do pÂłaszczyzny galaktyki. JeÂśli PaĂąstwo chcecie poznaĂŚ ró¿nicĂŞ pomiĂŞdzy takimi obiektami jak Nemezis, Nibiru (planeta X) czy AntyziemiÂą (Antychton) to proszĂŞ spojrzeĂŚ na tĂŞ stronĂŞ:
http://www.percepcja44.republika.pl/nibiru.html
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #149 :
Marzec 24, 2010, 20:38:29 »
Dzisiaj mamy taki obiekt. W odstêpach czasu 20 minut. Wydaje mi siê ¿e to ten sam obiekt z lekkim obrotem w okó³ w³asnej osi.
Pozdrawiam
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|