Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: KOD PIRAMID : Epizod 1 i 2 [Napisy PL]  (Przeczytany 40673 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
zohoz
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Luty 19, 2010, 14:35:00 »

Jeœli :-) dowiem siê :-) jak wkleiÌ obrazki na forum to poka¿ê geometriê dzwiêków które stworzy³em....
to na gĂłrze znam i dziĂŞkujĂŞ... wedÂług mnie straciÂły czêœÌ swoich  wÂłaÂściwoÂści z powodu zmiany kompresjii na potrzeby internetu ... choĂŚ dziaÂłajÂące dzwiĂŞki wygenerowaĂŚ moÂżna  takÂże  w mp3....

:-)
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #11 : Luty 19, 2010, 15:23:19 »

Jeœli :-) dowiem siê :-) jak wkleiÌ obrazki na forum to poka¿ê geometriê dzwiêków które stworzy³em....
(...)
Tu jest instrukcja. Jak jest niejasna, to daj znaĂŚ gdzie i poprawiĂŞ.

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=248.0

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
zohoz
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Luty 19, 2010, 22:54:41 »

Przepraszam za zamieszanie
Jednak siĂŞ udalo :-)
nie wiem czy to dobre miejsce ale wklejam:-)
Oto wizualizacja dzwiĂŞkĂłw o czĂŞstotliwoÂściach od 100hz do 825hz
oczywiÂście przy odtwarzaniu te formy graficzne ÂżyjÂą
podobnie wyglÂądaja mantry Âśpiewane przez mnichĂłw z tybetu

zohoz
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Luty 19, 2010, 22:57:20 »

Teraz zostaje tylko udostĂŞpniĂŚ prĂłbki dzwiĂŞkĂłw  (nie wiem jak)

Pozdrowienia
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #14 : Luty 20, 2010, 11:31:09 »

Mnie teÂż z tej pierwszej czĂŞÂści zainteresowaÂł wÂątek dÂźwiĂŞku, energii (+ domniemnego leczenia dÂźwiĂŞkiem), gdzie piramidy zdajÂą siĂŞ byĂŚ rezonatorami wzmacniajÂącymi okreÂślone czestotliwoÂści. Ciekawe, Âże ÂźrĂłdÂłem dÂźwiĂŞku - o czym mĂłwi ten Egipcjanin - jest woda znajdujÂąca siĂŞ (pÂłynÂąca?) pod powierzchniÂą Ziemi w okolicy miejsca, gdzie stojÂą piramidy.

Teraz zostaje tylko udostĂŞpniĂŚ prĂłbki dzwiĂŞkĂłw  (nie wiem jak)
Pozdrowienia

Najproœciej umieœÌ plik np. na serwerze "przeklej" - http://www.przeklej.pl/
Jak plik siê za³aduje, to "przeklej" sam wygeneruje Ci link do pliku, który wklejasz na forum i ka¿dy bêdzie móg³ go œci¹gn¹Ì.
Nie wiem czy moÂżna gdzieÂś ÂładowaĂŚ plik tak, aby mĂłgÂł byĂŚ od razu odtwarzany ze strony forum.
P.S
Rozumiem, Âże generowaÂłeÂś dÂźwiĂŞk, ale CO rysowaÂło te obrazki? CoÂś przeoczyÂłem?
Jak wyglÂądaÂła procedura?
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 13:57:09 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Raistlin
Nowy uÂżytkownik
*

18252176
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Luty 20, 2010, 13:02:09 »

Dobrze by by³o jak byœ dok³adnie podpisa³ jak¹ dok³adnie czêstotliwoœÌ odzwierciedla dana wizualizacja.

S¹dz¹c po tych wizualizacjach nie ka¿de z tych czêstotliwoœci wró¿¹ dobry wp³yw na nasz organizm.
obiecujÂąco wyglÂądajÂą czĂŞstotliwoÂści 2 i 3 z lewej od doÂłu oraz ostatnia z prawej. SzczegĂłlnie ta 2 wyglÂąda  trochĂŞ jak Graal skonstruowany przez Wintera. Co do reszty podchodziÂł z rezerwÂą .

ByÂłoby pomocne jak byÂś powiedziaÂł co dokÂładnie przedstawiajÂą te wizualizacje na biaÂłym tle. Chodzi mi o perspektywĂŞ, czy jest to rzut z gĂłry, z boku przekrĂłj itp.

Pozdrawiam Chichot

"W wszechÂświecie jest nieskoĂączona iloœÌ informacji ktĂłre moÂżna pozyskaĂŚ.Wiele z tych informacji nie da siĂŞ z rozumieĂŚ logikÂą. Nie ktĂłre z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drogÂą  ktĂłra pomaga nam siĂŞ pomiĂŞdzy nimi poruszaĂŚ i wybraĂŚ najwÂłaÂściwsze"
Lucyfer
Moderator Globalny
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Luty 20, 2010, 21:45:16 »

18 tonĂłw Solfeggio wyÂświetlonych na oscyloskopie
<a href="http://www.youtube.com/v/AZkPC2p8rDg&amp;hl=en_GB&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/AZkPC2p8rDg&amp;hl=en_GB&amp;fs=1</a>
WiĂŞcej: tutaj
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #17 : Luty 20, 2010, 22:27:56 »

KrĂłtki komentarz od autora tÂłumaczenia:

"...No wiĂŞc - co jest takiego niesamowitego w I czesci ? Jesli jest tu ktoÂś kto zajmuje sie muzykÂą i widziaÂł kiedyÂś studio nagraniowe - bedzie wiedziaÂł. Pod koniec I czesci jest pokazana prawdziwa moc - nie chce tu wchodzic w szczegoly, ale specjalnie zaznaczyÂłem w tÂłumaczeniu "koniec wybrzmiewania zrodÂła".

Chodzi o to Egipcjanie MUSIELI wiedziec jak rozpraszac dzwiĂŞk by staÂł sie falÂą stojÂącÂą, zanikaÂł z dÂługim czasem wybrzmiewania. Poglos od zrodla dzwieku trwa tam ok 4 sekundy, to jest BARDZO dÂługo - jak dla mnie , faceta ktĂłry zajmuje sie dzwiekiem. W pewnem chwili gdy zobaczyÂłem wnĂŞtrze piramidy w ktorej robili ten experyment, zÂłapaÂłem sie za gÂłowĂŞ "przeciez tam jest ciasnooo!!!" - I BYÂŁO - ale zwrocccie uwage jak zbudowany jest strop - ku gĂłrze, ciÂągnie siĂŞ schodkowo - tak piramidalnie - a teraz zachĂŞcam do wklepania sobie w google fraz
"wygÂłuszanie pomieszczen", "puÂłapki basowe", "rozpraszacze akustyczne". Wcale mnie nie dziwi ze tego ludzie nie zauwaÂżyli - to jest wiedza z akustyki z lat 60-tych tego stulecia. A kto tu zajmuje sie akustykÂą?
....
"
http://davidicke.pl/forum/kod-piramid-pas-pokoju-t1695.html

Oraz ciekawy post Redmuluca:

"Joseph P. Farrell napisa³ ksi¹¿kê "Gwiazda œmierci z Gizy"
Wielka piramida najpotĂŞÂżniejszÂą broniÂą czasĂłw staroÂżytnych.
PiramidĂŞ nazwaÂł "Death Star".

Joseph P. Farrell opral swoje za³o¿enia na bardzo mocnych podstawach naukowych i naprawdê niez³ych teoriach stanowi¹cych dosyÌ spójn¹ logiczn¹ ca³oœÌ:

Czym byÂła Wielka Piramida? Jak wyjaÂśniĂŚ geometryczne i astronomiczne korelacje budowli Gizy? Co robi w samym centrum tego kompleksu wielki posÂąg lwa z ludzkÂą gÂłowÂą, wpatrujÂący siĂŞ w przestrzeĂą i czas? I dlaczego w arabskiej tradycji Sfinks jest znany jako „ojciec grozy”? Joseph P. Farrell – fizyk, badacz tajemnic przeszÂłoÂści – na podstawie Âświadectw archeologicznych i najnowszych odkryĂŚ fizyki stawia zaskakujÂącÂą hipotezĂŞ: Wielka Piramida byÂła potĂŞÂżnÂą broniÂą masowej zagÂłady. StworzyÂła jÂą naukowo-techniczna cywilizacja, ktĂłra znaÂła fizykĂŞ wykorzystujÂącÂą nie tylko dzisiejsze najnowsze teorie, jak teoria kwantĂłw, ale rĂłwnieÂż teoriĂŞ jednolitego pola i teoriĂŞ superstrun, ktĂłre nastrĂŞczajÂą powaÂżnych trudnoÂści wspó³czesnej nauce. Wielka Piramida byÂła przykÂładem urzÂądzenia skonstruowanego w oparciu o tak zaawansowanÂą wiedzĂŞ – „fazowo sprzĂŞÂżonÂą haubicÂą” zaprojektowanÂą tak, by gromadziĂŚ ró¿ne formy energii, wzmacniaĂŚ i kierowaĂŚ do celu – na Ziemi lub w kosmosie!

* Wielka Galeria: komora wzmacniania akustycznego i rezonatory Helmholtza
* Przedsionek: ekran dÂźwiĂŞku
* Szyb wentylacyjny: mikrofalowy sygnaÂł wejÂściowy i wyjÂściowy
* Sarkofag: optyczna wnĂŞka rezonansowa masera
* Komora KrĂłlowej: generator wodorowy

W zamierzchÂłej przeszÂłoÂści ta straszliwa „gwiazda Âśmierci” zostaÂła uÂżyta. I zniszczyÂła cywilizacjĂŞ swoich twĂłrcĂłw!

.....

Wybór granitu wydaje siê zrozumia³y, poniewa¿ ju¿ sam ciê¿ar piramidy, naciskaj¹cej na miliony ton granitu poprzez warstwy kamieni, wywo³uje napiêcie (piezoelektryczne) w drobnych kryszta³ach kwarcu.W po³¹czeniu z faktem, ¿e konstrukcja piramidy przypomina "przegub kulowy" pozwala jej poruszaÌ siê jako sprzê¿ony oscylator harmoniczny, oznacza i¿ wszystkie kryszta³y kwarcu stale pulsuj¹ w zgodzie z rezonansem Schumanna samej Ziemi. Ale pamiêtajmy te¿, ¿e takie naprê¿enia moga tak¿e wytwarzaÌ ob³ok œwietlny w formie pioruna kulistego, zjonizowan¹ plazmê gazow¹ zawieraj¹c¹ energiê.
Ziemia wp³ywa na funkcjonowanie Wielkiej Piramidy. Wpisuj¹c w piramidê te same podstawowe wymiar, które charakteryzuj¹ planetê, zwiêkszono skutecznoœÌ piramidy, dziêki czemu mog³a ona byÌ harmoniczn¹ ca³k¹ planety.

Przez zastosowanie technologii Tesli w piramidzie, przy wykorzystaniu przemiennie zsynchronizowanych impulsów na wierzcho³ku piramidy oraz oraz w podziemnej komorze byÌ mo¿e zdo³amy wprawiÌ w ruch 5273834 tony kamienia Jeœli mielibyœmy problem z poruszeniem obok stoj¹ mniejsze od których mo¿emy zacz¹Ì Teoretycznie te mniejsze piramidy mog³y byÌ u¿ywane by pomóc tej wielkiej osi¹gn¹Ì rezonans z ziemi¹.
...

Patrz¹c na zaawansowan¹ obróbkê mechaniczn¹ (np ultradŸwiêkowe wiercenia) która jest zdumiewaj¹ca doszed³em do przekonania, ¿e patrzê na pozosta³oœci wyj¹tkowo wielkiej maszyny, z tym ¿e zosta³a ona z jakiegoœ powodu pozbawiona wewnêtrznych czêœci" To uwaga Christophera Dunna (in¿yniera) jest naprawdê zdumiewaj¹ca poniewa¿ potwierdza informacje Sitchina który to opisuje w swojej ksi¹¿ce "Wojny Bogów i Ludzi" ¿e po drugiej wojnie o piramidy zwyciêski obóz zniszczy³ wnêtrze i wiele czêœci ukry³. , niektóre kryszta³y(jeden ze Œwiata równoleg³ego sic!) zosta³y zniszczone.
....

BrakujÂące elementy konstrukcji
Sitchin i Dunn na podstawie ca³kiem ro¿nych materia³ów dowodowych, najwyraŸniej niezale¿nie dochodz¹ do tego samego wniosku - ¿e w Wielkiej Piramidzie brakuje najwa¿niejszych czêœci.
1. Zdaniem Dunna do tych brakuj¹cych elementów nale¿¹ zestawy rezonatorów Helmholtza pozostaj¹cych w rezonansie z ro¿nymi harmonicznymi wartoœciami Ziemi, które pierwotnie znajdowa³y siê w komorze akustycznego wzmacniacza Wielkiej Galerii.
2. Dunn zaznacza takÂże,Âże jakaÂś maszyna do wytwarzania wibracji, majÂących "uzbrajaĂŚ" WielkÂą PiramidĂŞ , mogÂła kiedyÂś znajdowaĂŚ siĂŞ w komorze podziemnej lub w podziemnych komnatach innych piramid w Gizie.
3.Zdaniem Sitchina do brakuj¹cych elementów nale¿¹ "kryszta³y emituj¹ce promienie", które znajdowa³y siê w Wielkiej Galerii
i wydziela³y ró¿nokolorow¹ têczê oœlepiaj¹cego œwiat³a. Inne "magiczne kamienie" s³u¿y³y do okreœlania celów i sterowania broni¹.

Jakim typem broni byÂła wiec Wielka Piramida i jak dziaÂłaÂła?

By³o to niezwykle zaawansowane "fazowo sprzê¿one zwierciad³o" "fazowo sprzê¿ona haubica" zaprojektowana tak , by gromadziÌ, wzmacniaÌ i kierowaÌ do celu akustyczn¹, elektromagnetyczn¹, nuklearn¹ oraz "eterow¹ " lub grawitacyjn¹ energiê sub kwantowej lokalnej (czyli ziemskiej, s³onecznej i galaktycznej) czasoprzestrzeni w taki sposób, ¿e ka¿dy z tych odmiennych rodzajów energii dociera³ do celu w tym samym momencie i dok³adnie harmonicznie w "fazie " z celem.... Gdy cel zosta³ wybrany, a jego wartoœci harmoniczne ustalone, broù mog³a w niego uderzyÌ dziêki odpowiedniemu zestrojeniu i skonfigurowaniu brakuj¹cych wewnêtrznych komponentów z innymi budowlami. W zale¿noœci od tego, jaki efekt zamierzano wywrzeÌ, pozostawa³y dwie mo¿liwoœci. Mo¿na by³o wzbudziÌ pulsowanie w celu lub w jego pobli¿u w lokalnej czasoprzestrzeni, wytwarzaj¹c w nim wy³adowania elektromagnetyczne. Akceleracja fali akustycznej poprzez eterowe i elektromagnetyczne wy³adowanie wytwarza³a nag³¹ akustyczna kawitacjê w jadrach atomów celu, wskutek czego trawi³ on sam siebie w gwa³townej reakcji termoj¹drowej. Ze wzglêdu na naturê tej broni mo¿na by wywo³aÌ tak¹ reakcjê w ka¿dym materiale.Drewno stal plastik wybucha³y równie gwa³townie jak uran 235 lub pluton. Alternatywnie mo¿na by by³o cel po prostu "powoli ugotowaÌ" jonizuj¹c go, co dawa³o efekt równie skuteczny, choÌ z pewnoœci¹ "czystszy" W obu przypadkach fala pilotowa swobodnie przenosi energiê elektromagnetyczn¹ i akustyczn¹ do do jader atomów, w których energie te s¹ akcelerowane, by wytworzyÌ kawitacjê. Trudno sobie wyobraziÌ jak przera¿aj¹ca by³a to broù."

Ostatnie znaleziska po angielsku:

http://www.mysteriousworld.com/Journal/2003/Summer/Osiria/

http://www.gizapower.com/
http://www.gizapower.com/Blast.htm

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 23:43:54 wysłane przez Leszek » Zapisane
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #18 : Luty 25, 2010, 14:36:14 »

Nie ma chyba sensu mno¿yÌ bytów, wiêc wstawiam dryg¹ czêœÌ:

Kod Piramid - Zaawansowana technologia 1/4 [Napisy PL]:

<a href="http://www.youtube.com/v/yzDS7uD5kOk&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/yzDS7uD5kOk&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;560&quot; height=&quot;340&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/yzDS7uD5kOk&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/yzDS7uD5kOk&amp;hl=en_US&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;560&quot; height=&quot;340&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>

pozdrawiam

p.s. gdyby ktoœ chcia³ podziêkowaÌ t³umaczowi poprzez drobne wsparcie finansowe proszê o wiadomoœÌ na PW lub bezpoœredni kontakt z Aya Sophi¹ z forum davidicke.pl
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #19 : Luty 25, 2010, 20:51:56 »

Epizod 2 w wersji *.AVI
http://www.przeklej.pl/plik/kod-piramid-epizod-2-zaawansowana-technologia-rar-000alcadp8nq

DodaÂłem teÂż  Epizod 2 do pierwszego posta tego wÂątku.
BĂŞdĂŞ wklejaÂł tam kolejne epizody jak siĂŞ pojawiÂą, aby byÂły w jednym miejscu.
Nie widzĂŞ problemu, aby przeklejaĂŚ je tak jak w tym przypadku.
DziĂŞki RadosÂław!
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2010, 20:54:34 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Strony: « 1 2 3 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: