Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Go¶æ
.
Zaloguj siê
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzieñ
1 Tydzieñ
1 Miesi±c
Zawsze
Strona g³ówna
Pomoc
Search
Zaloguj siê
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
>
Hyde Park - inne
>
Kartka z kalendarza, dzieñ 10 kwietnia, roku 2010
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
»
Do do³u
« poprzedni
nastêpny »
Drukuj
Autor
W±tek: Kartka z kalendarza, dzieñ 10 kwietnia, roku 2010 (Przeczytany 131069 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
darlut
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 36
jeste¶my czym¶ wiêcej ni¿ cia³o fizyczne i umys³
Odp: Kartka z kalendarza, dzieñ 10 kwietnia, roku 2010
«
Odpowiedz #20 :
Kwiecieñ 13, 2010, 09:39:41 »
MEM HEI SHIN napisa³ <¯adna nauka, ezoteryka nie ma i nie posiada najmniejszych dowódów na to co próbujesz tutaj wysnuæ>
Wyj±tkiem s± badania zwolenników Medytacji Transcendentalnej (w skrócie TM).Twierdzili ¿e zaledwie 1% medytuj±cych wp³ywa na obni¿enie przestêpczo¶ci w du¿ej aglomaracji.W wiêkszo¶ci te badania zosta³y sfinansowane przez tê organizacjê, wiêc nie sposób oceniæ czy przedstawiaj± rzetelne wyniki.
«
Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 13, 2010, 09:41:16 wys³ane przez darlut
»
Leszek
Administrator
Ekspert
Wiadomo¶ci: 1391
«
Odpowiedz #21 :
Kwiecieñ 13, 2010, 09:48:01 »
Cytat: darlut Kwiecieñ 13, 2010, 09:39:41
MEM HEI SHIN napisa³ <¯adna nauka, ezoteryka nie ma i nie posiada najmniejszych dowódów na to co próbujesz tutaj wysnuæ>
Wyj±tkiem s± badania zwolenników Medytacji Transcendentalnej (w skrócie TM).Twierdzili ¿e zaledwie 1% medytuj±cych wp³ywa na obni¿enie przestêpczo¶ci w du¿ej aglomaracji.W wiêkszo¶ci te badania zosta³y sfinansowane przez tê organizacjê, wiêc nie sposób oceniæ czy przedstawiaj± rzetelne wyniki.
Swoj± drog± Winter polemizowa³ ze studentami i nauczycielami TM przez ok. pó³ roku. Wzmiankowa³em o tym:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=15.msg266#msg266
Pozdrawiam!
«
Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 13, 2010, 09:50:16 wys³ane przez Leszek
»
mi³o¶æ
rado¶æ
piêkno
bou
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 126
«
Odpowiedz #22 :
Kwiecieñ 13, 2010, 10:14:27 »
Cytat: MEM HEI SHIN Kwiecieñ 13, 2010, 00:19:28
Mi³o¶æ, prawda i piêkno tego nieocenionego wszech¶wiata nie da siê zdegradowaæ fa³szem i ob³ud±, wznios³ymi i nie wiele znacz±cymi has³ami.
MEM HEI SHIN tak sledze twoje wpisy, opinie, "informacje z ostatniej chwili" i tak mysle ze to zdanie ktore napisales powinienes przemyslec pod swoim katem. nie znam cie ale moim zdaniem wg tego co piszesz to ten falsz i oblude mozesz podpiac pod siebie. bedzie jak ulal. wysylasz na forum niesprawdzone klamliwe informacje, traktujesz ludzi jak glupi motloch ktory nic nie wie a ty z poblazaniem mu sie przygladasz. ja nie przyszlam tu drzec koty i wysluchiwac bzdurnych tez pod swoim i innych ludzi adresem. tak jak wiekszosc ludzi ktorzy tu zagladaja jestem zagubiona w dzisiejszym swiecie, szukam odpowiedzi, chce dobra. powiem dosadniej mam w dupie takie obsrywanie z gory jak ty to czynisz przy kazdym podejsciu, problemie, pytaniu
wiec prosze cie jezeli juz tu piszesz o troche inny stosunek do wspolbraci, o nietraktowanie ich z gory, o nie za uwazanie siebie za boga i jedynego znajacego prawde a reszte jak motloch i zlych ludzi, inaczej (
przebraszam wszystkich czytajacych i adminow
) wypierdalaj do agenta bimiego.
«
Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 13, 2010, 14:24:40 wys³ane przez Leszek
»
darlut
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 36
jeste¶my czym¶ wiêcej ni¿ cia³o fizyczne i umys³
«
Odpowiedz #23 :
Kwiecieñ 13, 2010, 10:26:41 »
Tak nie mo¿na 'bou' !
Nie tutaj
To forum ju¿ zapracowa³o ¿eby z wiêkszym szacunkiem do siebie siê odno¶ciæ !
bou
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #24 :
Kwiecieñ 13, 2010, 10:39:44 »
dlatego przeprosilam wszystkich z gory, raz jeszcze przepraszam, przepraszam tez adresata, ale to byly moje odczucia po przeczytaniu kilku jego ostatnich wpisow. moze adresat sie zastanowi. wymieniajmy sie wiadomosciami, informacjami, ale nie szkalujmy drugiego czlowieka ja niestety tego doswiadczylam na tym forum od adresata. i ten jego ostatni wpis o milosci itp mnie po prostu rozwalil
radoslaw
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 209
«
Odpowiedz #25 :
Kwiecieñ 13, 2010, 12:59:19 »
Cytat: bou Kwiecieñ 13, 2010, 10:14:27
MEM HEI SHIN tak sledze twoje wpisy, opinie...
Bou proszê Ciê jako zwyk³y szary cz³owieczek o wykasowanie tego wpisu, lub radykalne przredagowanie go.
Kilka osób tworzacych to forum wk³ada oprócz pracy ca³e swoje serce w to co tutaj pisze.
Nikt nikomu nie ka¿e ze wszystkimi siê zgadzaæ, nie twierdzê te¿ ¿e 100% postów z tego forum jest dla wszystkich zrozumia³a...
Ocenianie, krytykowanie - na wszystko jest miejsce, ale je¶li ju¿ chcesz zajmowaæ siê takimi gierkami to rób to na poziomie trochê wy¿szym ni¿ to co mogli¶my wszyscy przeczytaæ
Wszyscy jeste¶my jednym, b±d¼my dla siebie mili
Czyli pamiêtajmy o falowej naturze wszech¶wiata:
"Tak jak kamieñ wrzucony do wody, tak ka¿dy cz³owiek wytwarza w swoim ¿yciu fale i krêgi na wodzie. Pamiêtaj , ¿e fale te mog± zak³óciæ spokój innych Istot. Pamiêtaj, ¿e odpowiedzialny jeste¶ za to, co wk³adasz do swego krêgu i o tym, ¿e twój kr±g styka siê z innymi. Musisz ¿yæ w taki sposób, aby pokój pochodz±cy z twego krêgu przenika³ do innych, z ca³ym swoim b³ogos³awieñstwem. Krêgi pochodz±ce ze z³o¶ci lub zawi¶ci bêd± promieniowaæ te uczucia na inne krêgi. Jeste¶ za to odpowiedzialny. Cokolwiek siê dzieje wewn±trz nas - rozchodzi siê to na ca³y ¶wiat, przekazuj±c b±d¼ piêkno b±d¼ niepokój innym krêgom ¿ycia."
Jamie Sams
pozdrawiam Ciê ciep³o
p.s. jak mawia Winter - b³êdy rzecz ludzka, nie mamy prawa nikogo za nie obwiniaæ - gorzej gdy unikamy za nie odpowiedzialno¶ci lub probujemy przez lata utrzymaæ w tajemnicy
bou
Aktywny u¿ytkownik
«
Odpowiedz #26 :
Kwiecieñ 13, 2010, 13:27:08 »
przyjelam informacje, chcesz aby przeredagowac nie zrobie tego, to nie byla gra z mojej strony, jestem ostatnia osoba ktora chce siac klotnie, nie chce tego i nigdy nie mialam zamiaru, to co napisalam i co czulam nie wyniklo z jednego posta. po prostu wkurzylam sie jak czlowiek. wszzyscy popelniamy bledy, ale nie zniose tego ze ktos manipuluje, ktos mi madrze napisal madrosc sie nie wywyzsza, milosc tym bardziej. robmy to co mamy do zrobienia, wspierajmy sie, nie wywyzszajmy sie nad drugiego czlowieka, dzielmy sie z miloscia i wiedza. pytam sie jak zagubiony czlowiek co sie ze swiatem dzieje, a dowiaduje sie od Pana Boga z forum ze ja jestem wszystkiemu winna, falszywa, i to co robie jest zlem, od Pana Boga ktory nie wie kim jestem , co robie, nie zna mnie a jz zdazyl mnie osadzic??? a za chwile pisze o milosci i zrozumieniu? wstyd mi za takich ludzi i tyle, na prawda2 jest mnostwo fanow ktorym sie to podoba. ja nie oceniam tego czlowieka, ocenilam jedynie jego posty. ale czuje w nich jad, a nie milosc ktora sie co i rusz podpiera
MEM HEI SHIN
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 224
«
Odpowiedz #27 :
Kwiecieñ 13, 2010, 14:22:02 »
Cytat: bou Kwiecieñ 13, 2010, 13:27:08
pytam sie jak zagubiony czlowiek co sie ze swiatem dzieje, a dowiaduje sie od Pana Boga z forum ze ja jestem wszystkiemu winna, falszywa, i to co robie jest zlem, od Pana Boga ktory nie wie kim jestem , co robie, nie zna mnie a jz zdazyl mnie osadzic???
Nie jeste¶ wszystkiemu winna, fa³szywa i nic nie robisz ¼le.
Nikt czego¶ takiego tutaj nie napisa³, (¿e Ty jeste¶ wszystkiemu winna, czy robisz co¶ ¼le) i ¿adne z moich s³ów nie by³o adresowane do Ciebie, jak równie¿ moja wypowied¼ nie by³a cytatem Twoich wypowiedzi.
Przygl±damy siê tylko pewnej prawdzie. Lub inaczej,.... diagnozujemy co siê dzieje.
Jeste¶ po prostu zdesperowana tak samo jak ja patrz±c na ca³y ¶wiat, na ludzi i pytasz co oni w³a¶ciwie robi± ?
Bo tyle wokó³ bólu, cierpienia i ³ez ...
Zadajesz pytania takie jak ja, wszyscy je zadajemy : dlaczego, dlaczego ludzie prowadz± ze sob± bratobójcze wojny , dlaczego panuje g³ód w Afryce i umiera z g³odu dziennie tysiêce niewinnych dzieci...
Zadajesz pytania dlaczego , no w³a¶nie ( pomimo tych wznios³ych hase³ o mi³o¶ci, braterstwie, pojednaniu) pozwalamy na to, aby dochodzi³o do tak przeogromnych ludzkich tragedii ) ?
St±d u¿y³em s³ów ( wznios³a has³a, pogl±dy, s³owa o mi³o¶ci, które w istocie rzeczy nie maj± zbyt wielkiego odzwierciedlenia w prawdzie) !
Patrzê na ¶wiat globalnie, patrzê jako jedno wielkie pole energii ¿ycia, a nie tylko poprzez pryzmat swojego w³asnego domu, swojej rodziny, swojej miejscowo¶ci, w której mieszkam, czy nawet Polski.
Te pytania zadajê o wielu lat, szukaj±c na nie odpowiedzi.....
Boli mnie bardzo, gdy umiera ka¿de dziecko na ¶wiecie z g³odu, z nêdzy, a panowie tego ¶wiata wydaj± biliony dolarów buduj±c rakiety, czo³gi, broñ masowej zag³ady, po to, aby innych zabijaæ.
Boli mnie to, ¿e ludzie nie potrafi± jako¶ wzi±æ odpowiedzialno¶ci za te niecne czyny, tylko przygl±daj± siê jakby nic nie mo¿na by³o z tym zrobiæ.Przechodz± jakby do porz±dku dziennego i tak z dnia na dzieñ.
Historia ludzko¶ci, to historia imponuj±cych klêsk !
Mamy bo¿ków w postaci wielkich religii, wielkiej w³adzy, wielkiej polityki
którym to ludzie z³o¿yli swoj± odpowiedzialno¶æ za swój los i swoje w³asne ¿ycie.
Ale taka postawa jest postaw±, która prowadzi na manowce i oznacza w³a¶nie to o czym wcze¶niej pisa³em - spo³eczny fa³sz.
Na koniec zacytuje s³owa, które pochodz± wprost ze szkó³ psycholgii, gdzie o tym ucz±, a które s± w³a¶nie wyja¶nieniem przyczyn tego co siê dzieje:
Cytat :
''Jedynym grzechem, z³em, i b³êdem ca³ej ludzko¶ci jest ignorancja, nie¶wiadomo¶æ, psychiczne u¶pienie i niezdawanie sobie sprawy ze swej prawdziwej to¿samo¶ci. Tylko w takim stopniu, w jakim po³±czymy siê z tym, kim naprawdê jeste¶my, znikaj± cierpienia, lêk i zamêt i zostan± zast±pione przez m±dro¶æ, mi³o¶æ i pokój.
Nie mogê wzi±æ odpowiedzialno¶ci za interpretacjê i zrozumienie
tego co piszê przez czytelników forum.
Proszê tylko, o zrozumienie......
«
Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 13, 2010, 14:47:10 wys³ane przez MEM HEI SHIN
»
¦wiat potrzebuje nowej wiedzy, dziêki której nauczyliby¶my siê ws³uchiwaæ w ciszê swego serca.....
tijavar
Go¶æ
«
Odpowiedz #28 :
Kwiecieñ 13, 2010, 18:11:25 »
MHS wszystko ma sens. Nawet dyskusje o katastrofach. Jakby¶my i w tych tematach wykazali obojêtno¶æ, znaczy³oby to, ¿e co¶ ludzkiego nieodwracalnie stracili¶my. ¯al trzeba wyp³akaæ, z³o¶æ roz³adowaæ, a smutkiem i rado¶ci± trzeba siê podzieliæ. Jak inaczej mamy osi±gn±æ jedno¶æ. Trzeba wykazaæ du¿e zainteresowanie drugim cz³owiekiem, aby go nie zraniæ lecz wlaæ weñ co¶ krzepi±cego, konstruktywnego. Dobra komunikacja jest na Ziemi kolejnym, sporym, wyzwaniem. Zanim j± nawi±¿emy, po prostu pomy¶lmy.
Spontaniczno¶æ jest piêkna, ale niesie ryzyko pope³niania gaf, je¶li nie udziela siê ona otoczeniu, dlatego spontaniczno¶æ powinna byæ kontrolowana
My¶lê, ¿e MHS jest w³a¶nie spontaniczny, i chce jako¶ przelaæ to na swoich odbiorców, chce ich zapaliæ do dzia³ania, ale nie wszyscy lubi± byæ polewani zimn± wod± o 5.00 nad ranem w ramach "radosnej pobudki" i MHS musi to zaakceptowaæ
bou wynios³a swym postem na ¶wiat³o dzienne co¶, z czym my zmierzamy siê w swoich zakamarkach: zaniepokojenie i ceniê j± za t± odwagê. Mnie samej przychodzi to z pewn± trudno¶ci±. W ka¿dym b±d¼ razie rozumiem bou, rozumiem, ¿e poczu³a siê w pewien sposób zagro¿ona. Mam nadziejê, ¿e na przysz³o¶æ unikniemy takich sytuacji.
Pamiêtajmy, ¿e jeste¶my odpowiedzialni za energiê, któr± wk³adamy w swoje my¶li, s³owa nawet uczucia. Bo one, w zale¿no¶ci od nacechowania naprawdê wp³ywaj± na to kim stajemy siê my oraz nasi odbiorcy.
Pozdrawiam ciep³o
miszka
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 123
«
Odpowiedz #29 :
Kwiecieñ 13, 2010, 19:05:45 »
Chcia³abym siê dowiedzieæ kto to jest Agent BIMI? :-)
weso³o miszka
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
nastêpny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
¦WIÊTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi±¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ¦wiêty Graal
=> Twórczo¶æ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osób "wspieraj±ce" niektóre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYK£AD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nie¶miertelno¶ci
=> PREZENTACJA: Wyja¶niaj±c grawitacjê
=> WYK£AD Purpose of DNA [PL]
=> WYK£AD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYK£AD Bliss Practice: Duchowy u¿ytek z energii seksualnej [PL]
=> WYK£AD Fraktalna teoria ¦wiadomo¶ci, Grawitacji, Jêzyka, DNA i Udanej ¦mierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret ¿ycia i architektura biologiczna
=> WYK£AD: Udana ¶mieræ i prawdziwa fizyka ¦wiêtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - Przekroczyæ Horyzont Zdarzeñ
=> S³oñce, Uk³ad S³oneczny i rok 2012
=> Staro¿ytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje ¶wiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i ¶wiata
=> ¦wiadomo¶æ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komórkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy Porz±dek ¦wiata w codziennych wiadomo¶ciach
=> Globalne ocieplenie - najwiêkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> K±cik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OG£OSZENIA i INICJATYWY SPO£ECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPO£ECZNE
=> OG£OSZENIA
£adowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|