Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: 1   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ciekawe oblicza nauki  (Przeczytany 7177 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Szewc
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« : Kwiecień 30, 2010, 20:45:23 »

Nauki ÂścisÂłe i inÂżynieria teÂż moÂże dawac odrobinĂŞ radoÂści i piĂŞkna

http://www.youtube.com/watch?v=me5Zzm2TXh4

"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 30, 2010, 22:40:21 »

temat juÂż byÂł poruszany na forum

WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
Szewc
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Maj 01, 2010, 00:45:54 »

Chodzi ci o wÂątek nowe technologie?
 Spoko
WÂątek zaÂłoÂżyÂłem aby pokazac Âże dzieÂła naukowcĂłw mogÂą byc czymÂś w rodzaju sztuki, lub byc dobrym surowcem do tworzenia jej.
A nie Âżeby ferrofluid pakowac do jednego worka z teoriÂą spiskowÂą HAARP czy teÂż imploderem do wody, o cudownych wÂłaÂściwoÂściach.

Z resztÂą o ferrofluidach nie byÂło wÂątku.

"Nie wymyÂślaj nowych czynnikĂłw jeÂżeli nie istnieje taka potrzeba, a jeÂżeli juÂż, to udowodnij najpierw ich istnienie" - Arystoteles
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Maj 01, 2010, 09:17:30 »

ByÂło. KtoÂś linkowaÂł te zabawy z ferrofluidem.

tak czytam co to bĂŞdÂą za "dzieÂła naukowcĂłw"... ehhh.
Nie jestem przekonany ¿e te kszta³ty nios¹ radoœÌ i piêkno (patrz ró¿a Lucyfera).
Co w tym ferrofluidzie jest takiego "supernaukowego" ? I kto go pakuje do jednego wora w pole badaĂą nad jonosferÂą, czy imploderem do wody ?

Mam wraÂżenie Âże bardzo chciaÂłbyÂś coÂś podwaÂżyĂŚ na tym forum, ale wychodzi Ci to fatalnie (w przeciwieĂąstwie do SasQ). Nie martw siĂŞ o naukĂŞ, te nasze tutaj dywagacje w niczym jej nie przeszkodzÂą... ewentualne nowe teorie mogÂą jedynie skutkowaĂŚ zmianÂą normalizacji i wprowadzeniem dodatkowych "staÂłych", co by siĂŞ to wszystko nie posypaÂło jak domek z kart.

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Szewc
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Maj 01, 2010, 11:47:40 »

Ja nie chciaÂłem niczego podwaÂżac.
PomyÂślaÂłem tylko Âże moÂże przydaÂł by siĂŞ wÂątek zwiÂązany z naukÂą ale skupiajÂący siĂŞ na jej bardziej urokliwej naturze. CoÂś jak  Theo Jansen i jego dzieÂła z inÂżynierii kinetycznej...
Czy wszystko na tym forum musi siĂŞ opierac o fraktal albo dzieÂła wintera i nissima?

Ferrofluid jest zupeÂłnie nie supernaukowy, ciekawe sÂą jedynie jego moÂżliwoÂści.

TreÂśc filmiku powtarza siĂŞ, ale ten post nie jest poÂświĂŞcony odkryciom naukowym czy teÂż innowacyjnym technologiom jak imploder, tylko temu Âże inÂżynieria teÂż siĂŞ nadaje do twoÂżenia dzieÂł sztuki.
« Ostatnia zmiana: Maj 01, 2010, 11:51:44 wysłane przez Szewc » Zapisane

Strony: 1   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: