Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: To co jemy i pijemy...  (Przeczytany 43238 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Xellos
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Listopad 05, 2009, 00:15:31 »

Xellos

CieszĂŞ siĂŞ, Âże wykazujesz chĂŞĂŚ zrobienia czegokolwiek. MoÂżesz przeanalizowaĂŚ co ja zrobiÂłem, moÂże jakiÂś pomysÂł przyjdzie ci do gÂłowy. Nie wahaj siĂŞ pytaĂŚ, jeÂśli coÂś dla ciebie jest nie jasne. Ja sam zabieram siĂŞ do wyprĂłbowania konstrukcji o ktĂłrej wspominam na w/w forum. Chodzi mi o koncentrator z stalowych rurek i baweÂłny. Przypuszczam Âże lepszym rozwiÂązaniem bĂŞdÂą miedziane rurki, ale mogĂŞ siĂŞ myliĂŚ.

Jestem obecnie w ciĂŞÂżkiej sytuacji finansowej, nie bĂŞdĂŞ siĂŞ uÂżalaÂł, Âże to wina, rzÂądu, systemu itp. Po prostu szukam pracy jednak jej nie znajdujĂŞ. Do przeprowadzenia dalszych ciekawych eksperymentĂłw muszĂŞ zdobyĂŚ Âśrodki i mam nadziejĂŞ, Âże szybko mi siĂŞ uda.

pozdrawiam i wszystkim duÂżo uÂśmiechu ÂżyczĂŞ

Powiem szczerze nie mam czasu na jakieÂś inwestycje, zapoznaÂłem siĂŞ z Twoimi badaniami. Fajnie wyszÂło. Mnie bardziej ciekawi czy przypadkowy metal ma jakiÂś wpÂływ. I czy przypadkowy kamieĂą ma jakiÂś wpÂływ. JeÂżeli mĂłwimy bowiem o realnym zastosowaniu czegoÂś to jak juÂż pisaÂłem w realiach nikt nie ma nawalone metalu w ogrodzie...

Jedyny metal co mi siĂŞ kojarzy to stelaÂż pod pnÂącza, np. winogrona.

MoÂże inaczej trochĂŞ do tego podchodzĂŞ, chodzi po prostu o to Âże niezaleÂżnie od prawdziwoÂści tych twierdzeĂą bÂądÂź nie, widzĂŞ maÂłe zastosowanie tego w ogrodzie. Nikt tam nie robi z zasady jakiÂś metalowych tworĂłw.

Prawdopodobnie skuszê siê jednak na ma³y eksperyment losowy. Tzn. posadzê t¹ cebulê i doniczkê obstawie metalem a drug¹ kamieniami. Tak, ¿e nie bêdzie elementów zas³aniaj¹cych œwiat³o. Bo szczypiorek wyrasta gór¹. Do wysokoœci bulwy od strony nieoœwietlonej mo¿e byÌ metal. Postawie przy oknie, od strony okna nie bêdê nic zastawiaÌ. Ciekawi mnie losowoœÌ zdarzenia, czyli czy przypadkowy metal, który znajdê czy kamieù mog¹ mieÌ jakiœ wp³yw. Bez dobierania jakiœ wymyœlnych przedmiotów. Natura jest przypadkowa i taka ma byÌ.
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #11 : Listopad 05, 2009, 01:00:05 »

Xellos zerknij na tÂą tabelkĂŞ

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=21.msg747#msg747

JeÂśli nie widziaÂłeÂś to zerknij na filmik
Dan Winter - Sekretne Âżycie i bioarchitektura [PL]
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=21.msg52#msg52
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 01:01:57 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Xellos
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Listopad 05, 2009, 11:14:19 »

mhm, poszukam aluminium wiêc Stali mam sporo, ale jak iœÌ to na ca³oœÌ ;p Powinienem mieÌ jakieœ radiatory od komputera, one s¹ aluminiowe.

A tak przy okazji, moja studnia Âżycia:

Zasypana stara studnia ;p Na wiosnĂŞ tam zasadzĂŞ kilka pnÂączy
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 11:21:38 wysłane przez Xellos » Zapisane
sztudynt
Nowy uÂżytkownik
*

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #13 : Listopad 05, 2009, 14:24:02 »

Natura jest przypadkowa i taka ma byĂŚ

Nie zgadzam siĂŞ, w naturze nie ma przypadkĂłw ani zbiegĂłw okolicznoÂści. Gdyby natura byÂła przypadkowa, juÂż dawno byÂśmy nie istnieli, przypomnij sobie tylko sÂłowa dana wintera:

"...bÂądÂź fraktalny albo giĂą. "

Leszek zwróci³ ci uwagê na tabelkê, z której wynika, i¿ rodzaj metalu b¹dŸ materia³ów naturalnych i sztucznych ma istotne znaczenie. Jeœli tylko przestudiujesz te rodzaje materia³ów i zauwa¿ysz ogromne ich zastosowanie NIE PRZYPADKOWE w codziennym ¿yciu bêdziesz powoli dostrzega³, ¿e to nie przypadek.

Jak myÂślisz dlaczego najlepsze ubrania(przyjazne dla naszego ciaÂła) sÂą z materia³ów naturalnych jak baweÂłna, w³ókno lniane czy np. w³ókno konopi? IdÂąc dalej tym tokiem myÂślenia, wspomniaÂłeÂś o radiatorach z aluminium,  jak myÂślisz radiator wykonany ze srebra bĂŞdzie lepszy? JeÂśli uwaÂżasz Âże tak to uzasadnij

Poznaj¹c naturê od podstaw wkrótce bêdziesz móg³ dostrzec wokó³ siebie jej piêkno i ogromn¹ moc. Ludzie robi¹ ci¹gle coœ "przypadkowo" ta przypadkowoœÌ wynika z ich niewiedzy. A niewiedza niestety w dzisiejszych czasach kosztuje OGROMNE pieni¹dze.

Zasypana stara studnia ;p Na wiosnĂŞ tam zasadzĂŞ kilka pnÂączy Chichot

Jak widzê posiadasz ziemiê i warunki by coœ sobie hodowaÌ. Je¿eli ju¿ chcesz coœ sadziÌ sugerujê by by³o to coœ z czego bêdziesz czerpa³ korzyœci. Proponuje jeœli ju¿ upierasz siê na pn¹czach, by by³o to winogrono. Oczywiœcie to twój wybór, szkoda tylko by ros³o coœ tylko po to by by³o, skoro mo¿na coœ zdrowego zjeœÌ.

Sam ostatnio zmieni³em dietê, w ci¹gu 5 tyg. straci³em oko³o 6kg wracaj¹c do mojej prawid³owej wagi. Znów mogê siê cieszyÌ widokiem miêœni na brzuchu . Jem dwa posi³ki na dzieù i co dziwne czujê siê syty, nie kusz¹ mnie jakieœ fast foody, batoniki cukiereczki i inne pierdo³ki za które s³ono trzeba p³aciÌ by za kilka lat mieÌ problemy zdrowotne obwiniaj¹c za to wszystkich i wszystko tylko nie samego siebie. Dodam jeszcze, i¿ pali³em papierosy przez 6 lat(jestem zdania, ¿e wszystkiego trzeba spróbowaÌ by móc coœ o tym powiedzieÌ) obecnie nie palê od 5 lat, niezmiernie jestem z tego powodu szczêœliwy o wiele zdrowszy i oczywiœcie "bogatszy". Co dziwne to naprawdê bardzo proste by rzuciÌ na³óg np. ju¿ dzisiaj. Polecam i ¿yczê wam tego samego. Sam odstawi³em fajki z dnia na dzieù, ostatni¹ paczkê czerwonych marlboro mam do dziœ na pami¹tkê z wypisan¹ na niej dat¹ tego magicznego dnia. To naprawdê proste wystarczy tylko uwierzyÌ i naprawdê tego chcieÌ.

Nie wnikam w twoj¹ dietê i jak siê od¿ywiasz miej tylko œwiadomoœÌ, ¿e to co jesz ma ogromny wp³yw na twoje samopoczucie, zdrowie itd. Porozmawiaj tylko, je¿eli masz tak¹ mo¿liwoœÌ z osobami starszymi na temat ¿ywienia np. z babci¹. Jestem pewien, ¿e du¿o ciekawych rzeczy siê dowiesz.

Obecnie to jemy totalny "syf" z marketĂłw chemicznie wspomagany by rosÂło lepiej, by wyglÂądaÂło lepiej itp. Tylko nikt nie uÂświadamia sobie skÂąd siĂŞ biorÂą te wszystkie problemy zdrowotne. Nie wspominam juÂż o jedzeniu takich Âśmieci jak "chipsy, cola, hamburgery, frytki,  zupki z torebek, sÂłodycze, pokarmy z g³êbokiego tÂłuszczu itd. moÂżna wymieniaĂŚ bez koĂąca: WybĂłr naleÂży do ludzi, tylko po co siĂŞ samemu "zabijaĂŚ" Co?

Obecnie studiujĂŞ a zarazem tÂłumaczĂŞ ciekawy materiaÂł o polach torsyjnych. Zainteresowanym udostĂŞpniĂŞ odnoÂśnik do tej strony. JeÂśli ktoÂś bĂŞdzie w stanie dokonaĂŚ korekty mojego tÂłumaczenia udostĂŞpniĂŞ go dla wszystkich chĂŞtnych.

pozdrawiam wszystkich

"Never ever give up!"
Xellos
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Listopad 05, 2009, 20:26:29 »

Nie ma przypadkĂłw ? To chyba ogrodu nie posiadasz. Chwasty rozsadzajÂą siĂŞ same jak zawieje. A najbardziej upierdliwe rosnÂą wszĂŞdzie. RoÂślinki to nie tylko te, ktĂłre sami wsadzamy w dane miejsce.

Co do materia³ów, dopóki nie u³o¿ysz sobie kamieni to ich rozrzut jest przypadkowy. Przypadku nie ma tam gdzie ingeruje cz³owiek. Po drugie czêœÌ z nich by nie istnia³a bez udzia³u cz³owieka. A czêœÌ to wykopaliska. Natura to coœ co dzia³a bez udzia³u cz³owieka i œwietnie dzia³a bez niego.

Co do roœlin, to jeœli widzisz tylko korzyœci ¿ywieniowe to daleko nie patrzysz. W sumie niewiele ten pogl¹d siê ró¿ni od materializmu. A przecie¿ wiele rzeczy mo¿na robiÌ dla rozwoju samego siebie, swojego wnêtrza, a w tym nie ma nic lepszego ni¿ piêkna flora koj¹ca nasze wnêtrze. Spokój i harmonia.

Reszty Twoich wywodĂłw szczerze mĂłwiÂąc nie rozumiem Sugerujesz, Âże jestem gruby i Âźle siĂŞ odÂżywiam ? hehehe Co gorsze nie znam natury i mam ja poznaĂŚ od podstaw...a najlepiej pogadaĂŚ z babciÂą. ByÂło by ok gdybyÂś te bzdety pisaÂł ogĂłlnie a nie personalnie do mnie jakbyÂś ojca uczyÂł dzieci robiĂŚ.

Zdaje siĂŞ, Âże obcÂą osobĂŞ na forum traktujesz jako kogoÂś gorszego by siĂŞ dowartoÂściowaĂŚ.
Pozdrawiam wiĂŞc egocentryka
sztudynt
Nowy uÂżytkownik
*

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #15 : Listopad 05, 2009, 21:31:13 »

Nie ma przypadkĂłw ? To chyba ogrodu nie posiadasz.

Jestem ogrodnikiem z zawodu. Sam posiadam duuuÂży stary ogrĂłd

Co do materia³ów, dopóki nie u³o¿ysz sobie kamieni to ich rozrzut jest przypadkowy

Czy istnienie czÂłowieka na tej planecie jest dla ciebie przypadkiem? Czy mamy przypadkowo ksiĂŞÂżyc? Czy przypadkowo ptaki odlatujÂą do ciepÂłych krajĂłw? Przypadku rzucenia kamieni nie bĂŞdĂŞ rozpatrywaÂł bo to zagadnienia z fizyki kwantowej.

Co do roÂślin, to jeÂśli widzisz tylko korzyÂści Âżywieniowe to daleko nie patrzysz.

Ty to powiedzia³eœ, ja tylko wskaza³em istotne znaczenie roœlin dla nas ludzi. Wspomnia³em o ubraniach z naturalnych w³ókien(to te¿ roœliny) jednak chyba tego nie wy³apa³eœ.

Reszty Twoich wywodĂłw szczerze mĂłwiÂąc nie rozumiem  Sugerujesz, Âże jestem gruby i Âźle siĂŞ odÂżywiam ?

A jesteÂś gruby? Bo jeÂśli nie, to tym bardziej nie wiem skÂąd wybuch twojej "zÂłoÂści". PiszÂąc o diecie od razu siĂŞ sugeruje, Âże osoba jest otyÂła? MyÂślĂŞ Âże nie...

...hehehe Co gorsze nie znam natury i mam ja poznaĂŚ od podstaw...a najlepiej pogadaĂŚ z babciÂą.

Nie powiedzia³em te¿, ¿e NIE ZNASZ NATURY, ale najwyrazniej szukasz dziury w ca³ym. Wskaza³em na starsze osoby gdy¿ s¹ one Ÿród³em wielu cennych informacji które powoli bezpowrotnie gin¹, chocia¿by takich informacji jak lecznicze w³aœciwoœci zió³. B¹dŸ tak proste rytua³y jak zrobienie znaku krzy¿a nad posi³kiem(to nie wywodzi siê tylko z kultury chrzeœcijaùskiej, i nie jest te¿ bez znaczenia wykonywane). Obecnie temu podobne opowiastki babci opatrzone s¹ etykieta "zabobony". A szkoda

ZWRACAM SIÊ DO WSZYSTKICH:

Dla mnie kaÂżdy jest CZÂŁOWIEKIEM I TYLKO CZÂŁOWIEKIEM. KaÂżdy w moich oczach i duszy jest PEÂŁNOWARTOÂŚCIOWY, nie dziele ludzi na gorszych, lepszych, niskich, wysokich, czarnych, biaÂłych itp itd.

...ByÂło by ok gdybyÂś te bzdety pisaÂł ogĂłlnie a nie personalnie do mnie jakbyÂś ojca uczyÂł dzieci robiĂŚ.
Dla ciebie to sÂą bzdety... i niech tak zostanie ZwrĂłciÂłem siĂŞ do twojej osoby, bo tylko ty jedyny pĂłki co wyraziÂłeÂś chĂŞĂŚ konwersacji.

Przepraszam ciĂŞ najmocniej jeÂżeli ciĂŞ uraziÂłem Smutny  Dla dobra nas obojga nie bĂŞdĂŞ dalej prowadziÂł z tobÂą dyskusji

Zdaje siĂŞ, Âże obcÂą osobĂŞ na forum traktujesz jako kogoÂś gorszego by siĂŞ dowartoÂściowaĂŚ

MoÂże to wynik twojego wÂłasnego niedowartoÂściowania?

PS. Po prostu Âźle odczytaÂłeÂś moje intencje. Szczerze mĂłwiÂąc to  trochĂŞ smutne

dziĂŞkujĂŞ i pozdrawiam

"Never ever give up!"
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #16 : Listopad 05, 2009, 21:58:47 »

Ludziska.
Dajcie sobie luz z uwagami osobistymi i kontynuujcie ciekawÂą dyskusjĂŞ.

Sztudynt. Piszesz:
BÂądÂź tak proste rytuaÂły jak zrobienie znaku krzyÂża nad posiÂłkiem (to nie wywodzi siĂŞ tylko z kultury chrzeÂścijaĂąskiej, i nie jest teÂż bez znaczenia wykonywane). Obecnie temu podobne opowiastki babci opatrzone sÂą etykieta "zabobony". A szkoda"

MĂłgÂłbyÂś napisaĂŚ co - twoim zdaniem - powoduje ten rytuaÂł?

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
sztudynt
Nowy uÂżytkownik
*

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #17 : Listopad 05, 2009, 22:11:07 »

ProszĂŞ bardzo.

...Jeszcze wiêksze zdumienie ogarnê³o moj¹ znajom¹, gdy udowodni³em jej, ¿e wykonanie trzech znaków krzy¿a nad nalan¹ do szklanki wod¹ z kranu powoduje, ¿e woda ta zaczyna promieniowaÌ siln¹, bia³¹ energi¹. Pamiêtajmy, ¿e w dawnych czasach w prawie wszystkich polskich domach przed pokrojeniem chleba kreœli³o siê nad nim znak krzy¿a! Zazwyczaj gest ten by³ t³umaczony wzglêdami religijnymi, a nie radiestezyjnymi. Lepiej jednak trzykrotnie uczyniÌ znak krzy¿a, i to nie tylko nad chlebem, ale nad ka¿d¹ potraw¹ przed podaniem jej na stó³. B³ogos³awienie potraw czy wody znakiem krzy¿a nie musi mieÌ nic wspólnego z ¿adn¹ religi¹ - jest ono zwi¹zane z promieniowaniem kszta³tów.

ÂźrĂłdÂło:

http://www.gwiazdy.com.pl/45_98/21.htm
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 22:16:29 wysłane przez Leszek » Zapisane

"Never ever give up!"
Xellos
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #18 : Listopad 05, 2009, 22:56:02 »

@sztudynt

NawrzucaÂłeÂś "1000" wÂątkĂłw na raz, ni z gruszki ni z pietruszki, bo temat byÂł inny. I w kaÂżdym odnoszÂąc siĂŞ personalnie do mnie jak do ucznia w klasie. Co to za rozmowa powrzucania wszystkiego w jeden post ?

"Jeœli tylko przestudiujesz te rodzaje materia³ów i zauwa¿ysz ogromne ich zastosowanie NIE PRZYPADKOWE w codziennym ¿yciu bêdziesz powoli dostrzega³, ¿e to nie przypadek. " - wró¿enie z fusów nic konkretnego, mam coœ dostrzegaÌ, tak mówi¹ ludziom na zebraniach piramidek - sekt. Najpierw tworzysz jedyn¹ prawdziw¹ teoriê, której póŸniej mam szukaÌ mimo ¿e nic nie stworzy³eœ.

Jak myÂślisz dlaczego najlepsze ubrania(przyjazne dla naszego ciaÂła) sÂą z materia³ów naturalnych jak baweÂłna, w³ókno lniane czy np. w³ókno konopi? IdÂąc dalej tym tokiem myÂślenia, wspomniaÂłeÂś o radiatorach z aluminium,  jak myÂślisz radiator wykonany ze srebra bĂŞdzie lepszy? JeÂśli uwaÂżasz Âże tak to uzasadnij UÂśmiech - co ma piernik do wiatraka ? JeÂżeli odnosisz siĂŞ do postu wczeÂśniej, napisaÂłem o aluminium by uzyskaĂŚ maksymalnie negatywny efekt wedle tej tabelki w eksperymencie. Po co mam nagle pisaĂŚ coÂś o srebrnych radiatorach Co?Co?Co?Co?Co?Co?Co?Co?

Poznaj¹c naturê od podstaw wkrótce bêdziesz móg³ dostrzec wokó³ siebie jej piêkno i ogromn¹ moc. Ludzie robi¹ ci¹gle coœ "przypadkowo" ta przypadkowoœÌ wynika z ich niewiedzy. A niewiedza niestety w dzisiejszych czasach kosztuje OGROMNE pieni¹dze. - No tak znowu jedyna s³uszna teoria nieprzypadkowoœci, a ja biedny g³upi jej nie znam i tracê. LOL ! A nie umiesz zbiÌ prostego argumentu jaki Ci poda³em, ¿e chwasty roznosz¹ siê same. Bez Twojego udzia³u. Rosn¹ gdzie chc¹. Nawet w metalu, kamieniu, i w g...Jedyna co na ten temat wiem z kolejnego postu to tyle, ¿e jesteœ ogrodnikiem. To jak to w koùcu jest, Twoje chwasty nie rosn¹ gdzie chc¹ ? Bo nasypa³eœ kory ? Czy po³o¿y³eœ w³ókninê...Czy to tak trudno zrozumieÌ, ¿e natura to pojêcie niezale¿ne od dzia³alnoœci cz³owieka ? Jakby nas nie by³o na planecie da³a by sobie radê, rozsiewaj¹c nasiona sama wiatrem. Tak jak to robi z chwastami. I to jest prawdziwa przypadkowoœÌ gdzie spadnie nasiono.

Jak widzê posiadasz ziemiê i warunki by coœ sobie hodowaÌ. Je¿eli ju¿ chcesz coœ sadziÌ sugerujê by by³o to coœ z czego bêdziesz czerpa³ korzyœci. Proponuje jeœli ju¿ upierasz siê na pn¹czach, by by³o to winogrono. Oczywiœcie to twój wybór, szkoda tylko by ros³o coœ tylko po to by by³o, skoro mo¿na coœ zdrowego zjeœÌ.
- piszesz wyraÂźnie, Âże SZKODA TYLKO BY ROSÂŁO COÂŚ TYLKO PO TO BY ROSÂŁO, gubisz siĂŞ w zeznaniach piszÂąc "Ty to powiedziaÂłeÂś, ja tylko wskazaÂłem istotne znaczenie roÂślin dla nas ludzi." WyraÂźnie napisaÂłeÂś, Âże ci SZKODA, mi nie szkoda i to napisaÂłem.

Nie wnikam w twoj¹ dietê i jak siê od¿ywiasz miej tylko œwiadomoœÌ, ¿e to co jesz ma ogromny wp³yw na twoje samopoczucie, zdrowie itd. Porozmawiaj tylko, je¿eli masz tak¹ mo¿liwoœÌ z osobami starszymi na temat ¿ywienia np. z babci¹. Jestem pewien, ¿e du¿o ciekawych rzeczy siê dowiesz. - cz³owieku mia³eœ w szkole Jêzyk Polski ? Prowadzisz jakiœ monolog. Zaczynasz temat bez wiedzy czy osoba do której piszesz np. nie rozmawia³a ju¿ z osobami starszymi. Mo¿e zdrowo ju¿ siê od¿ywia. Jeœli z kimœ siê rozmawia to w pewnej kolejnoœci. Najpierw móg³byœ ustaliÌ jak siê od¿ywiam a póŸniej dawaÌ rady. Ale dawaÌ rady nie znaj¹c rozmówcy, podziwiam...

Czy istnienie cz³owieka na tej planecie jest dla ciebie przypadkiem? Czy mamy przypadkowo ksiê¿yc? Czy przypadkowo ptaki odlatuj¹ do ciep³ych krajów? Przypadku rzucenia kamieni nie bêdê rozpatrywa³ bo to zagadnienia z fizyki kwantowej. - Czy w koùcu zechcesz zrozumieÌ o czym ja piszê, pisz¹c o przypadkowoœci ? Ró¿nimy siê tym, ¿e ja nie wrzucam wszystkiego do jednego wora i lecê z koksem. Je¿eli kupiê kawa³ek pola na którym le¿¹ kamienie to le¿¹ tam bez konkretnego u³o¿enia dla roœlin jakie wsadzê, Dopiero jak sobie przestawiê je i np. okr¹¿ê drzewo, które wsadzê nabierze to sensu w kontekœcie lepszego wzrostu roœliny. Ja ci¹gle siê trzymam tematu, czyli materia³y powoduj¹ce wzrost i materia³y go hamuj¹ce. Takie materia³y i w jedn¹ i drug¹ stronê mog¹ byÌ losowego oddzia³ywania, dopóki ich nie poustawiam ŒWIADOMIE. Po co od razu lecieÌ na ksiê¿yc...tak trudno zrozumieÌ, ¿e przy silnej wichurze to i drzewo siê z³amie ? Ma³y kamieù te¿ poleci, czyli rozumiem, ¿e wed³ug Ciebie natura jak dmuchnie porz¹dnym wiatrem, który przesunie ileœ tam kamieni 10 metrów dalej to zrobi³a to œwiadomie i ka¿dy kamyczek mia³ swoje miejsce docelowe ?...Jak drzewo siê ³amie to œwiadomie ? Z³e drzewo, trzeba je z³amaÌ.

Nie powiedzia³em te¿, ¿e NIE ZNASZ NATURY, ale najwyraŸniej szukasz dziury w ca³ym. Wskaza³em na starsze osoby gdy¿ s¹ one Ÿród³em wielu cennych informacji które powoli bezpowrotnie gin¹, chocia¿by takich informacji jak lecznicze w³aœciwoœci zió³. B¹dŸ tak proste rytua³y jak zrobienie znaku krzy¿a nad posi³kiem(to nie wywodzi siê tylko z kultury chrzeœcijaùskiej, i nie jest te¿ bez znaczenia wykonywane). Obecnie temu podobne opowiastki babci opatrzone s¹ etykieta "zabobony". A szkoda Mrugniêcie - jak cz³owiek wchodzi do tematu i dyskutuje o eksperymencie dotycz¹cym materia³ów przyspieszaj¹cych b¹dŸ zwalniaj¹cych wzrost roœlin to liczy na to, ¿e bêdzie o tym dyskutowaÌ, a nie ¿e ni z gruszki ni z pietruszki dostanie garœÌ porad ogólnych zdrowego ¿ycia czy¿ nie ? A teraz jeszcze religijne zabobony...chcesz w jednym poœcie przekazaÌ wszystkie swoje m¹droœci ? Ja przyty³em 10kg a póŸniej tyle samo schud³em, a póŸniej przyty³em, wszystko œwiadomie z u¿yciem wiedzy i co z tego ? Co ma piernik do wiatraka, te¿ pali³em, czasem pije i uprawiam sex. I co z tego Co?Co?Co?Co?Co?Co? !!! Rêce opadaj¹, albo gadamy o eksperymencie albo bzdetach. W tym temacie to S¥ BZDETY. W innym temacie o chudniêciu to mog¹ byÌ cenne informacje, w innym temacie o rzuceniu palenia te¿. TU S¥ TO BZDETY.

MoÂże to wynik twojego wÂłasnego niedowartoÂściowania?
- Czyli z mojego niedowartoÂściowania powstajÂą Twoje egocentryczne pouczajÂące posty...teÂż tak moÂżna

http://pl.wikipedia.org/wiki/Egocentryzm

MiÂło by byÂło jakbyÂś poczytaÂł a jak nie to zacytujĂŞ:

Osoba egocentryczna postrzega ca³y œwiat wy³¹cznie z w³asnego punktu widzenia, poprzez absolutyzowanie w³asnych doœwiadczeù, obserwacji i przemyœleù, a marginalizowanie opinii pochodz¹cych od innych osób.

Opieram siĂŞ tylko o wiedzĂŞ psychologicznÂą, nie robiĂŞ wycieczek. Po prostu pasujesz do tego co tam piszÂą.
sztudynt
Nowy uÂżytkownik
*

awakening

1831467
Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #19 : Listopad 05, 2009, 23:40:43 »

RĂŞce opadajÂą, albo gadamy o eksperymencie albo bzdetach. W tym temacie to SÂĄ BZDETY.

PrzypomnĂŞ tylko wszystkim temat

> ÂŚWIÊTA GEOMETRIA > W PRAKTYCE > To co jemy i pijemy...

Czekam na kolejny komentarz MODERATORA do którego s³ów...

Ludziska.
Dajcie sobie luz z uwagami osobistymi i kontynuujcie ciekawÂą dyskusjĂŞ.

...siĂŞ Xellos nie ustosunkowaÂłeÂś.

Znalaz³em siê na tym ciekawym forum nie po to by siê k³óciÌ i obrzucaÌ "b³otem" w formie s³ownych pyskówek.
PodkreÂślam, iÂż chciaÂłbym tu coÂś budowaĂŚ nie niszczyĂŚ, takie mam zamiary.

pozdrawiam wszystkich

"Never ever give up!"
Strony: « 1 2 3 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: