Widzialem trygon, sekstyl, ale nie widziaÂłem tego wzoru po dodaniu "dzieci Dawida". MoÂżna to gdzieÂś zobaczyĂŚ?
ZaznaczyÂłem sekstyl czerwonymi liniami.

Taka ciekawostka :-)
No, ale.... a propos polaryzacji i Gwiazdy. Nassim:
0:23:09:Rzeczy we wszechÂświecie sÂą spolaryzowane|poniewaÂż wirujÂą. Moment kÂątowy tworzy |oÂś rotacji, ktĂłra generuje polaryzacjĂŞ.
0:23:19:WiĂŞc jeÂśli masz polaryzacjĂŞ, to moÂżesz otrzymaĂŚ odwrĂłcony trĂłjkÂąt w tej kuli lub w tym kole.
Dlaczego "ale.... a propos "?
Fajne jest to zdanie: Moment kÂątowy tworzy oÂś rotacji, ktĂłra generuje polaryzacjĂŞ.
No, ale nie wyjaÂśnia to powstania trĂłjkÂąta, a tym bardziej dwĂłch trĂłjkÂątĂłw. To zdanie mĂłwi tylko, Âże jak siĂŞ coÂś krĂŞci, to tworzy oÂś i ta oÂś ma dwa bieguny - '+' i '-'.
TrĂłjkÂąt w dwĂłch wymiarach. W trzech mamy lej.
Najlepiej zakrĂŞciĂŚ nie zbyt gĂŞstym ciastem. Przy okazji coÂś siĂŞ upiecze :-)
Wirowanie ma sk³onnoœÌ tworzenia leja.
Bieguny magnetyczne krêc¹cej siê Ziemi oddalaj¹ siê od osi obrotów Ziemi /od biegunów geograficznych/ - jakby pod¹¿a³y za wirowaniem wzd³u¿ grawitacyjnego leja.
Chodzi Ci o tych mistrzĂłw, ktĂłrzy znikajÂąc zostawiajÂą po sobie wÂłosy, paznokcie i tĂŞczĂŞ?
Có¿ mam napisaÌ, ich mia³em na myœli, ale nie tylko. Bywa, ¿e znikaj¹ nie tylko oni, lecz nikt tego nie udowodni. I zawsze mo¿na sceptycznie s¹dziÌ, ¿e przyczyny s¹ zwyczajne.
Leje majÂą ciekawe wÂłaÂściwoÂści. Polecam 1:52 minuta filmu: 7 Niesamowitych dziur na
http://www.youtube.com/watch?v=_3SPmrbSiDYWsysanie helikopterĂłw przez ogromny lej na ziemi.
/Na marginesie: helikoptery do unoszenia siê tak¿e wykorzystuj¹ si³ê ss¹cego leja./
Warto te¿ zerkn¹Ì na 5-t¹ cz. filmu "Ziemia bez Ksiê¿yca" od minuty 2:10 do 2:59.
http://www.youtube.com/watch?v=kJtr2lHbjvw&NR=1Mowa tam o obracaj¹cym siê urz¹dzeniu i jego zwi¹zku z ci¹¿eniem. Zatem mowa o wirowaniu.
TakÂże o zwiÂązku naszego zdrowia z grawitacjÂą.
Pewnie znacie jedno z tybetaĂąskich odmÂładzajÂących ĂŚwiczeĂą polegajÂących na wirowaniu.
KaÂżdy teÂż pewnie sÂłyszaÂł, jak derwisze wirujÂąc osiÂągajÂą wiĂŞksze zdolnoÂści panowania nad umysÂłem i ciaÂłem.
Znowu zatem wirowanie :-)
No i do tego wiruje Ziemia, SÂłoĂące, ukÂłady planetarne, galaktyki... uff..aÂż sie w gÂłowie moÂże zakrĂŞciĂŚ ;-)
Przynajmniej jest odlotowo :-)