Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
>
Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
>
Forum / strona / portal? - pomys³y na przysz³oœÌ
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Forum / strona / portal? - pomysÂły na przyszÂłoœÌ (Przeczytany 55184 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Baska
Nowy uÂżytkownik
Odp: Forum / strona / portal? - pomys³y na przysz³oœÌ
«
Odpowiedz #10 :
Grudzień 16, 2009, 01:37:27 »
chyba musze sie dopisac, mimo ze mialam isc spac
Sprawnie dzialajace forum czy strona sa bardzo wazne , ale rzeczywiscie rowne wazne jest spotykanie sie co jakis czas na zywo i wprowadzanie w zycie praktycznych zasad , a potem cwiczenie poprzez spotkania w malych lokalnych grupach o ile to mozliwe - tak przynajmniej przebiegala moja dlugoletnia edukacja w Holandii i w Azji , a uczylam sie m.in. u Dana, Erica Dowsetta , Ibrahima Karima, Rogera Greena (na jego kursach poznalam Michaela Rice'a)
A co do zakladania organizacji to polecam stowarzyszenie, bo jest was wiecej niz 15 osob , mniemam
, i mozna sie wtedy starac o pieniadze na szkolenia i konferencje, chociazby z Kapitalu Ludzkiego co ulatwiloby sciagniecie Dana czy Michaela Rice'a do Polski
Ja juz zalozylam fundacje ponad rok temu (KrolewskiSzlak), i w jej 'podtekscie ' jest swieta geometria , a nie wiedzialam wtedy ze wasze forum istnieje..
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #11 :
Grudzień 16, 2009, 02:20:04 »
Cytat: Baska Grudzień 16, 2009, 01:37:27
Ja juz zalozylam fundacje ponad rok temu (KrolewskiSzlak), i w jej 'podtekscie ' jest swieta geometria , a nie wiedzialam wtedy ze wasze forum istnieje..
Baska moÂżesz podaĂŚ linka do tej podstrony?
P.S
Bajka107, a propos jogi, tai chi itp... to chodzi tu tez o to JAK siê o czymœ pisze. Odkrycia Wintera s¹ doœÌ wyj¹tkowe, bo on MIERZY co siê dzieje z energi¹ (aur¹) cz³owieka podczas ró¿nych Ìwiczeù czy te¿ w okreœlonym œrodowisku urbanistyczno-architektonicznym. Winter pokazuje tak¿e ILE energii i JAK¥ energiê ma woda, po¿ywienie, ale równie¿ jak¹ energiê generuj¹ ludzkie emocje i uczucia i jak siê to ma do ró¿nych filozofii œwiadomoœci.
Jest to bardzo wa¿ne w œwiecie, w którym króluje autorytet nauki empirycznej, bo w ten sposób tradycje, które podpinano pod religiê, wiarê czy duchowoœÌ staj¹ siê przedmiotem zainteresowania nauki, co otwiera tym tradycjom drogê do œwiadomoœci wychowanego w w¹skim empiryzmie "sceptyka-Europejczyka"
Dziœ ju¿ póŸno...
Dobranoc
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2009, 18:47:57 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
Wagunia
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #12 :
Grudzień 16, 2009, 10:46:20 »
Witam wszystkich. Strona + forum to bardzo dobry pomysÂł.
Macie teÂż racjĂŞ, aby z tematykÂą zdrowe Âżywienie, joga raczej siĂŞ nie powtarzaĂŚ chyba, Âże siĂŞ to robi w powiÂązaniu ze ÂświĂŞtÂą geometriÂą, ktĂłra stanowi doskonaÂłe rozwiniĂŞcie tematu.
Mam do wszystkich pytanie czy zetkneliœcie siê z warsztatami Merkaby organizowanymi w Egipcie przez Agnieszkê Jurko, która powo³uje siê na ksi¹¿ki Drunvalo M.?
http://agnieszkajurko.pl/tom-de-winter-warsztaty.html
UWAGA- ja podeszÂłam do nich z pewnÂą nieufnoÂściÂą i ta informacja nie jest bynajmniej reklamÂą dla tej Pani. MoÂże ktoÂś byÂł i moÂże siĂŞ podzieliĂŚ wraÂżeniami, czy coÂś mu to daÂło?
Pozdrawiam Wszystkich
Wagunia
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #13 :
Grudzień 16, 2009, 12:10:47 »
OdnoÂśnie dalszych krokĂłw tego forum.
Jest chyba zbyt wczeœnie aby okreœlaÌ podtematy które mia³yby znaleŸÌ siê na rozwiniêtej stronie/portalu. To wyjdzie w praniu. Bêdzie wieksza grupa ludzi, to sama okreœli kierunek i nacisk o czym bêdzie chcia³a rozmawiaÌ. Oczywiœcie wszystko w ogólnie rozumianym temacie "Swiêtej geometrii". Sprawami technicznymi powinien zaj¹Ì siê jakiœ informatyk/admin sieci we wspó³pracy z Leszkiem, aby przede wszystkim zabezpieczyÌ forum.
Pomys³y ze Stowarzyszeniem s¹ bardzo odwa¿ne i fajne, ale trzeba pamiêtaÌ, ¿e to ju¿ coœ wiêcej ni¿ tylko klikanie na forum. To s¹ rozliczenia (ksiêgowoœÌ), dotacje, spotkania... Trzeba okreœliÌ statut takiej fundacji (mam nadzieje, ¿e wszyscy myslimy o fundacji non-profit). ZaplanowaÌ ewentualne seminaria z zaproszonymi goœÌmi, jakieœ publikacje, lub p³yty do rozprowadzania. Robi siê z tego biznes skierowany na informacjê, a nie na pieni¹dze. My mo¿emy spe³niaÌ funkcjê wolontariuszy, w przeciwnym razie nie bêdziemy wiarygodni. Potrzebny jest czas (kto go ma dzisiaj za du¿o?) i pieni¹dze (sk³adki, lub dotacje z UE).
Siêgaj¹c dalej, mo¿na by zainicjowaÌ pomys³ budowania domów i ca³ych spo³ecznoœci w Polsce analogicznie do tych które powstaja w stanach czy w Anglii. Mo¿e na pocz¹tek zrobiÌ ciekawy projekt i staraÌ siê o dotacjê, a po zrealizowaniu utworzyÌ np. siedzibê Stowarzyszenia. Trochê odp³ywam zbyt mocno w przysz³oœÌ, ale jest to jak najbardziej wykonalne. Pozostaje kwestia zaanga¿owania sporej grupy ludzi.
Pozdrawiam
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2009, 12:13:56 wysłane przez Echnaton
»
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Mora
Gość
«
Odpowiedz #14 :
Grudzień 16, 2009, 13:43:16 »
Leszek. A zamiast strony... Forum na serwerze(nie darmowym) z jakimœ przyci¹gaj¹cym uwagê stylem. Oryginalnoœci¹... lub te¿ reklama na wiêksz¹ skale tego co tutaj mamy. Bo mo¿na mieÌ i 1000 ksi¹¿ek ale bez rozg³osu nie osi¹gnie siê tego czego chce, czyli dotarcie do jak najwiêkszej liczby ludzi.
Nie jestem znawcÂą ÂŚw. Geometrii bo po prostu ona do mnie nie trafia ale inne tematy/dziaÂły powinny zostaĂŚ a Âżeby nie zagapiĂŚ siĂŞ na tych najwaÂżniejszych sprawach. ChoĂŚbym informacje o ataku na WTC i caÂłym tym NWO ktĂłre nam wpajajÂą.
konserwa
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #15 :
Grudzień 16, 2009, 23:45:21 »
krĂłtko powiem:
najpierw zorganizujmy nieformalne spotkanie, na ktĂłrym pogadamy co dalej;
na teraz widzê to w formie stowarzyszenia (zwyk³ego - bez kosztów ale bez prowadzenia dzia³alnoœci lub zarejestrowanego w KRS - z doœÌ sporymi kosztami rejestracji ale z prawem do prowadzenia dzia³alnoœci gospodarczej)
wydaje mi siĂŞ, Âże powinniÂśmy skupiĂŚ siĂŞ na rozpowszechnianiu tej wiedzy organizujÂąc konferencje i seminaria i temu podporzÂądkowaĂŚ odpowiedniÂą formĂŞ aktywnoÂści
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #16 :
Grudzień 17, 2009, 00:32:46 »
Cytat: Echnaton Grudzień 16, 2009, 12:10:47
OdnoÂśnie dalszych krokĂłw tego forum.
(..)
Siêgaj¹c dalej, mo¿na by zainicjowaÌ pomys³ budowania domów i ca³ych spo³ecznoœci w Polsce analogicznie do tych które powstaja w stanach czy w Anglii. Mo¿e na pocz¹tek zrobiÌ ciekawy projekt i staraÌ siê o dotacjê, a po zrealizowaniu utworzyÌ np. siedzibê Stowarzyszenia. Trochê odp³ywam zbyt mocno w przysz³oœÌ, ale jest to jak najbardziej wykonalne. Pozostaje kwestia zaanga¿owania sporej grupy ludzi.
Pozdrawiam
Projekt domku z gliny na przykÂład. ÂŚwietna sprawa . MyÂślĂŞ Âże na taki "domek wzorcowy" jako ciekawostkĂŞ architektoniczno -budowlanÂą w ramach Stowarzyszenia mogÂło by zrzuciĂŚ siĂŞ miasto . W Szczecinie nie brak pasjonatĂłw taniego , ekologicznego budowania nawet we wÂładzach wiĂŞc moÂże coÂś by z tego wyszÂło. CoÂś rzeczywistego , namacalnego.
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Baska
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #17 :
Grudzień 18, 2009, 00:14:16 »
no wiec znowu ja sie musze odezwac
nie wywazajcie otwartych drzwi !
Od paru lat, od kiedy wrocilam z Holandii do Polski staram sie doprowadzic do powstania budynkow wzorcowych -z gliny i slomy , opon i ziemi , itp. itd. -we wszelkich mozliwych eko-technikach budowlanych , naturalnych, zdrowych i przede wszystkim tanich. (opony kojarza sie niestety zle w tym towarzystwie -ale budowanie z nich to wspaniala utylizacja niewygodnych odpadow )
Zostal napisany przeze mnie program , niejeden zreszta - np. na sciezke edukacyjna biobudownictwa -zamowiony dla Technoparku w Lodzi , na pawilon wzorcowy , na szatnie sportowa z opon.
Eartship w Kryspinowie kolo Krakowa dostal nawet zielone swiatlo od miejscowych wladz, ale sponsor/wlasciciel gruntu wycofal sie tydzien przed przyjazdem instruktrow z Anglii...Nawet w Szczecine, w zwiazku z Westivalem mial powstac w tym roku maly earthship - niestety nie wyszlo ze wzgledu na krotki termin i braki organizacyjne - mam jednak nadzieje ze przyszly rok bedzie o wiele lepszy ..
W kazdym razie robie projekty architektoniczne i zdobywam doswiadczenie w Polskim gaszczu przepisow
- rozmawiam z gminami , szukam funduszow , konczy sie czasem tak, ze inni z moimi pomyslami ida dalej ..
Dla prywatnych inwestorow starajacych siĂŞ o dofinansowanie najwiekszym problemem przy dotacjach jest to, ze reguly do inwestycji potrzebny jest wklad wlasny -co najmniej 50 % i dlatego duzo chetnych wycofuje sie z gry ..
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2009, 00:30:16 wysłane przez Leszek
»
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #18 :
Grudzień 18, 2009, 19:11:53 »
Cytat: konserwa Grudzień 16, 2009, 23:45:21
krĂłtko powiem: najpierw zorganizujmy nieformalne spotkanie, na ktĂłrym pogadamy co dalej;
A mo¿e najpierw pogadalibyœmy przez Skype? Mo¿na siê ³¹czyÌ w kilka osób.
A propos moich pomys³ów, to szerzej wypowiem siê niebawem.
Teraz powiem tylko, Âże wspó³dziaÂłanie wychodzi najlepiej, gdy kaÂżdy robi to, co NAPRAWDĂ CHCE ROBIĂ. WĂłwczas aktywnoœÌ poszczegĂłlnych osĂłb jest niejako naturalna, bo wynika z ich autentycznych potrzeb, d¹¿eĂą czy zainteresowaĂą.
Z postów wynika, ¿e ca³oœÌ potencjalnej aktywnoœci da siê zamkn¹Ì chyba w dwóch obszarach:
- funkcjonowanie na stronie/forum w internecie
- zamysÂły co do treÂści i formy ewentualnej dziaÂłalnoÂści
PrzemyÂślĂŞ "co mi w duszy gra" i napiszĂŞ co mi jest "po drodze".
Pozdrawiam!
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2009, 19:41:46 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
Baska
Nowy uÂżytkownik
«
Odpowiedz #19 :
Grudzień 18, 2009, 19:38:32 »
Zgoda, jestem 'za' ,
bede w domu przez najblizsze dni , wiec mozemy gadac przez Skype'a .
mozna by zalozyc na poczatku nieformalne 'Towarzystwo Swietej Geometrii' , to chyba lepiej brzmi ?
pozdrawiam
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|