Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Forum / strona / portal? - pomysÂły na przyszÂłoœÌ  (Przeczytany 55184 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Baska
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Grudzień 16, 2009, 01:37:27 »

chyba musze sie dopisac, mimo ze mialam isc spac
Sprawnie dzialajace forum czy strona sa bardzo wazne , ale rzeczywiscie rowne wazne jest spotykanie sie co jakis czas  na zywo i wprowadzanie w zycie praktycznych zasad , a potem cwiczenie  poprzez spotkania w malych lokalnych  grupach o ile to mozliwe - tak przynajmniej przebiegala moja dlugoletnia edukacja  w Holandii  i w Azji , a uczylam sie m.in. u Dana, Erica  Dowsetta , Ibrahima Karima, Rogera  Greena (na jego kursach poznalam Michaela Rice'a)

A co do zakladania organizacji to polecam stowarzyszenie, bo jest was wiecej niz 15 osob , mniemam ,  i  mozna sie wtedy starac o pieniadze na szkolenia i konferencje,  chociazby z Kapitalu Ludzkiego  co ulatwiloby sciagniecie Dana czy Michaela  Rice'a do Polski
Ja juz zalozylam fundacje  ponad rok temu (KrolewskiSzlak), i w jej  'podtekscie ' jest swieta geometria , a  nie wiedzialam wtedy ze wasze forum istnieje..
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #11 : Grudzień 16, 2009, 02:20:04 »

Ja juz zalozylam fundacje  ponad rok temu (KrolewskiSzlak), i w jej  'podtekscie ' jest swieta geometria , a  nie wiedzialam wtedy ze wasze forum istnieje..

Baska moÂżesz podaĂŚ linka do tej podstrony?

P.S
Bajka107, a propos jogi, tai chi itp... to chodzi tu tez o to JAK siĂŞ o czymÂś pisze. Odkrycia Wintera sÂą doœÌ wyjÂątkowe, bo on MIERZY co siĂŞ dzieje z energiÂą (aurÂą) czÂłowieka podczas ró¿nych ĂŚwiczeĂą czy teÂż  w okreÂślonym Âśrodowisku urbanistyczno-architektonicznym. Winter pokazuje takÂże ILE energii i JAKÂĄ energiĂŞ ma woda, poÂżywienie, ale rĂłwnieÂż jakÂą energiĂŞ generujÂą ludzkie emocje i uczucia i jak siĂŞ to ma do ró¿nych filozofii ÂświadomoÂści.
Jest to bardzo wa¿ne w œwiecie, w którym króluje autorytet nauki empirycznej, bo w ten sposób tradycje, które podpinano pod religiê, wiarê czy duchowoœÌ staj¹ siê przedmiotem zainteresowania nauki, co otwiera tym tradycjom drogê do œwiadomoœci wychowanego w w¹skim empiryzmie "sceptyka-Europejczyka"
Dziœ ju¿ póŸno...
Dobranoc

« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2009, 18:47:57 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Wagunia
Nowy uÂżytkownik
*

« Odpowiedz #12 : Grudzień 16, 2009, 10:46:20 »

Witam wszystkich. Strona + forum to bardzo dobry pomysÂł.
Macie teÂż racjĂŞ, aby z tematykÂą zdrowe Âżywienie, joga raczej siĂŞ nie powtarzaĂŚ chyba, Âże siĂŞ to robi w powiÂązaniu ze ÂświĂŞtÂą geometriÂą, ktĂłra stanowi doskonaÂłe rozwiniĂŞcie tematu.
Mam do wszystkich pytanie czy zetkneliœcie siê z warsztatami Merkaby organizowanymi w Egipcie przez Agnieszkê Jurko, która powo³uje siê na ksi¹¿ki Drunvalo M.?
http://agnieszkajurko.pl/tom-de-winter-warsztaty.html
UWAGA- ja podeszÂłam do nich z pewnÂą nieufnoÂściÂą i ta informacja nie jest bynajmniej reklamÂą dla tej Pani. MoÂże ktoÂś byÂł i moÂże siĂŞ podzieliĂŚ wraÂżeniami, czy coÂś mu to daÂło?
Pozdrawiam Wszystkich
Wagunia
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Grudzień 16, 2009, 12:10:47 »

OdnoÂśnie dalszych krokĂłw tego forum.

Jest chyba zbyt wczeœnie aby okreœlaÌ podtematy które mia³yby znaleŸÌ siê na rozwiniêtej stronie/portalu. To wyjdzie w praniu. Bêdzie wieksza grupa ludzi, to sama okreœli kierunek i nacisk o czym bêdzie chcia³a rozmawiaÌ. Oczywiœcie wszystko w ogólnie rozumianym temacie "Swiêtej geometrii". Sprawami technicznymi powinien zaj¹Ì siê jakiœ informatyk/admin sieci we wspó³pracy z Leszkiem, aby przede wszystkim zabezpieczyÌ forum.

Pomys³y ze Stowarzyszeniem s¹ bardzo odwa¿ne i fajne, ale trzeba pamiêtaÌ, ¿e to ju¿ coœ wiêcej ni¿ tylko klikanie na forum. To s¹ rozliczenia (ksiêgowoœÌ), dotacje, spotkania... Trzeba okreœliÌ statut takiej fundacji (mam nadzieje, ¿e wszyscy myslimy o fundacji non-profit). ZaplanowaÌ ewentualne seminaria z zaproszonymi goœÌmi, jakieœ publikacje, lub p³yty do rozprowadzania. Robi siê z tego biznes skierowany na informacjê, a nie na pieni¹dze. My mo¿emy spe³niaÌ funkcjê wolontariuszy, w przeciwnym razie nie bêdziemy wiarygodni. Potrzebny jest czas (kto go ma dzisiaj za du¿o?) i pieni¹dze (sk³adki, lub dotacje z UE).
Siêgaj¹c dalej, mo¿na by zainicjowaÌ pomys³ budowania domów i ca³ych spo³ecznoœci w Polsce analogicznie do tych które powstaja w stanach czy w Anglii. Mo¿e na pocz¹tek zrobiÌ ciekawy projekt i staraÌ siê o dotacjê, a po zrealizowaniu utworzyÌ np. siedzibê Stowarzyszenia. Trochê odp³ywam zbyt mocno w przysz³oœÌ, ale jest to jak najbardziej wykonalne. Pozostaje kwestia zaanga¿owania sporej grupy ludzi.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2009, 12:13:56 wysłane przez Echnaton » Zapisane

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Mora
Gość
« Odpowiedz #14 : Grudzień 16, 2009, 13:43:16 »

Leszek. A zamiast strony... Forum na serwerze(nie darmowym) z jakimœ przyci¹gaj¹cym uwagê stylem. Oryginalnoœci¹... lub te¿ reklama na wiêksz¹ skale tego co tutaj mamy. Bo mo¿na mieÌ i 1000 ksi¹¿ek ale bez rozg³osu nie osi¹gnie siê tego czego chce, czyli dotarcie do jak najwiêkszej liczby ludzi.

Nie jestem znawcÂą ÂŚw. Geometrii bo po prostu ona do mnie nie trafia ale inne tematy/dziaÂły powinny zostaĂŚ a Âżeby nie zagapiĂŚ siĂŞ na tych najwaÂżniejszych sprawach. ChoĂŚbym informacje o ataku na WTC i caÂłym tym NWO ktĂłre nam wpajajÂą.

konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #15 : Grudzień 16, 2009, 23:45:21 »

krĂłtko powiem:
najpierw zorganizujmy nieformalne spotkanie, na ktĂłrym pogadamy co dalej;
na teraz widzê to w formie stowarzyszenia (zwyk³ego - bez kosztów ale bez prowadzenia dzia³alnoœci lub zarejestrowanego w KRS - z doœÌ sporymi kosztami rejestracji ale z prawem do prowadzenia dzia³alnoœci gospodarczej)
wydaje mi siĂŞ, Âże powinniÂśmy skupiĂŚ siĂŞ na rozpowszechnianiu tej wiedzy organizujÂąc konferencje i seminaria i temu podporzÂądkowaĂŚ odpowiedniÂą formĂŞ aktywnoÂści
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #16 : Grudzień 17, 2009, 00:32:46 »

OdnoÂśnie dalszych krokĂłw tego forum.

(..)
Siêgaj¹c dalej, mo¿na by zainicjowaÌ pomys³ budowania domów i ca³ych spo³ecznoœci w Polsce analogicznie do tych które powstaja w stanach czy w Anglii. Mo¿e na pocz¹tek zrobiÌ ciekawy projekt i staraÌ siê o dotacjê, a po zrealizowaniu utworzyÌ np. siedzibê Stowarzyszenia. Trochê odp³ywam zbyt mocno w przysz³oœÌ, ale jest to jak najbardziej wykonalne. Pozostaje kwestia zaanga¿owania sporej grupy ludzi.

Pozdrawiam
Projekt domku z gliny na przykÂład. ÂŚwietna sprawa . MyÂślĂŞ Âże na taki "domek wzorcowy"  jako ciekawostkĂŞ architektoniczno -budowlanÂą w ramach Stowarzyszenia mogÂło by zrzuciĂŚ siĂŞ miasto . W Szczecinie nie brak pasjonatĂłw taniego , ekologicznego budowania nawet we wÂładzach wiĂŞc moÂże coÂś by z tego wyszÂło. CoÂś rzeczywistego , namacalnego.

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Baska
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #17 : Grudzień 18, 2009, 00:14:16 »

no wiec znowu ja sie musze odezwac   nie wywazajcie otwartych drzwi !
Od paru lat, od kiedy wrocilam z Holandii do Polski  staram sie  doprowadzic do powstania budynkow  wzorcowych -z gliny i slomy , opon i ziemi , itp. itd. -we wszelkich mozliwych eko-technikach budowlanych , naturalnych, zdrowych i  przede wszystkim tanich. (opony kojarza sie niestety zle w tym towarzystwie -ale budowanie z nich to wspaniala utylizacja niewygodnych odpadow )

Zostal napisany przeze mnie program , niejeden zreszta - np. na sciezke edukacyjna  biobudownictwa -zamowiony dla Technoparku w Lodzi , na pawilon wzorcowy , na szatnie  sportowa z opon.
 Eartship w Kryspinowie kolo Krakowa  dostal nawet zielone swiatlo od miejscowych wladz, ale sponsor/wlasciciel gruntu wycofal sie tydzien przed przyjazdem instruktrow z Anglii...Nawet w Szczecine, w  zwiazku z Westivalem  mial powstac w tym roku maly earthship - niestety nie wyszlo ze wzgledu na krotki termin i braki organizacyjne  - mam jednak nadzieje ze przyszly rok bedzie o wiele lepszy ..
 W kazdym razie robie  projekty architektoniczne  i zdobywam doswiadczenie w Polskim gaszczu przepisow - rozmawiam z gminami , szukam funduszow , konczy sie  czasem tak, ze inni z moimi pomyslami ida dalej  ..
Dla prywatnych inwestorow starajacych siĂŞ o dofinansowanie najwiekszym problemem przy dotacjach  jest to, ze reguly do inwestycji potrzebny jest wklad wlasny -co najmniej 50 % i dlatego duzo chetnych  wycofuje sie z gry ..

« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2009, 00:30:16 wysłane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Administrator
Ekspert

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #18 : Grudzień 18, 2009, 19:11:53 »

krĂłtko powiem: najpierw zorganizujmy nieformalne spotkanie, na ktĂłrym pogadamy co dalej;
A mo¿e najpierw pogadalibyœmy przez Skype? Mo¿na siê ³¹czyÌ w kilka osób.

A propos moich pomys³ów, to szerzej wypowiem siê niebawem.
Teraz powiem tylko, ¿e wspó³dzia³anie wychodzi najlepiej, gdy ka¿dy robi to, co NAPRAWDÊ CHCE ROBIÆ. Wówczas aktywno¶æ poszczególnych osób jest niejako naturalna, bo wynika z ich autentycznych potrzeb, d±¿eñ czy zainteresowañ.

Z postów wynika, ¿e ca³oœÌ potencjalnej aktywnoœci da siê zamkn¹Ì chyba w dwóch obszarach:
- funkcjonowanie na stronie/forum w internecie
- zamysÂły co do treÂści i formy ewentualnej dziaÂłalnoÂści

PrzemyÂślĂŞ "co mi w duszy gra" i napiszĂŞ co mi jest "po drodze".

Pozdrawiam!

« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2009, 19:41:46 wysłane przez Leszek » Zapisane

mi³oœÌ radoœÌ piêkno
Baska
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Grudzień 18, 2009, 19:38:32 »

Zgoda,  jestem 'za' ,
bede  w domu przez najblizsze dni , wiec mozemy gadac przez Skype'a .
mozna by zalozyc na poczatku nieformalne  'Towarzystwo  Swietej Geometrii' , to chyba lepiej brzmi  ?
pozdrawiam
Strony: « 1 2 3 4 5 6 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: