Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: podswiadomosc a przyszlosc  (Przeczytany 28559 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Moderator Globalny
Ekspert

To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie

« Odpowiedz #20 : Marzec 10, 2010, 12:59:13 »

David Tammat ma swĂłj wÂłasny kanaÂł na YouTube .
JuÂż w pierwszym filmie http://www.youtube.com/watch?v=fIDMCC2SJek  uderzyÂło mnie to, co mĂłwi o moÂżliwoÂściach tkwiÂących w kaÂżdym czÂłowieku - przeszkodÂą dla nauki jĂŞzykĂłw oraz intuicyjnego postrzegania jest to, Âże ZA DUÂŻO MYÂŚLIMY.

To mĂłwi nam ktoÂś, kto posiada niezwykÂłe , jak nam siĂŞ wydaje , moÂżliwoÂści. Lecz moÂże tak na prawdĂŞ reprezentuje on nowy gatunek czÂłowieka , ktĂłry  w przyszÂłoÂści bĂŞdzie niezwykle powszechny ?

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
miszka
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #21 : Marzec 10, 2010, 16:00:12 »

ZA DUÂŻO MYÂŚLIMY??? Powiadasz.......Ciekawa hipoteza, nie lansuj jej za bardzo proszĂŞ.
Ju¿ spora czêœÌ tego kraju powinna byÌ jak Savanci :-)
 Ale jakoÂś nie widzĂŞ aby objawiÂły im siĂŞ takie zdolnoÂści  mimo usilnych staraĂą.
 Zostaje jeszcze paln¹Ì siĂŞ porzÂądnie w Âłeb, bo wielu SawantĂłw
na skutek urazĂłw gÂłowy posiada te "nadprzyrodzone zdolnoÂści".
KtoÂś na ochotnika???
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #22 : Marzec 10, 2010, 17:10:14 »

Hehehe  miszka, racja. Ja tam za duÂżo nie myÂślĂŞ, jak twierdzi najbliÂższych mi kilka osĂłb, a jakoÂś sobie radzĂŞ, choĂŚ savantem nie jestem.
Bo tak to juÂż jest w naszym Kraju - nie myÂślÂą , ale kombinowaĂŚ potrafiÂą 

Zreszt¹ nawet tzw System d¹¿y do tego, by Obywatel za bardzo nie myœla³, ale jednoczeœnie nie kombinowa³ i nie s³ucha³ siê intuicji, a tego nie da siê ³atwo osi¹gn¹Ì. Przynajmniej w Polsce.

TakÂże bardziej moÂże powinienem napisaĂŚ , aby nie kombinowali.

..  " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza   Mooji -  " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w  Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
MEM HEI SHIN
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Marzec 10, 2010, 23:40:10 »

.....uderzyÂło mnie to, co mĂłwi o moÂżliwoÂściach tkwiÂących w kaÂżdym czÂłowieku - przeszkodÂą dla nauki jĂŞzykĂłw oraz intuicyjnego postrzegania jest to, Âże ZA DUÂŻO MYÂŚLIMY.

MoÂże rozszerzmy temat ! Bo samo stwierdzanie, Âże za duÂżo myÂślimy niewiele raczej zmienia.
A przecieÂż jesteÂśmy wĂŞdrowcami, poszukujÂącymi nade jasnoÂści i przebudzenia.

MyÂślimy.....

A wiĂŞc, myÂślimy, Âże jesteÂśmy tym, kim myÂślimy, Âże jesteÂśmy, ale jest to tylko utoÂżsamianie siebie z naszymi myÂślami.

''Uduchowieni ludzie mĂłwiÂą: "Nie jestem ciaÂłem -  Jestem Duchem!".

Ale  gdy mĂłwimy -  "jestem Duchem", czy wiemy, kim jest Duch? Jak czĂŞsto Go doÂświadczamy? Czy doÂświadczamy siebie jako Ducha, czy odgrywamy nasze codzienne role: rodzicĂłw, partnerĂłw, panie domu, szefa firmy, kierownika, zawodnika miejscowej druÂżyny, sklepikarza ? ByĂŚ moÂże dotykamy swej duchowoÂści, ale w bardzo rzadkich momentach. SÂą to z pewnoÂściÂą niezapomniane chwile!  Ale... dlaczego nie moÂżemy doÂświadczaĂŚ jej przez caÂły czas? MoÂże dlatego, Âże jesteÂśmy zdezintegrowani, oderwani od siebie samych i  swego Prawdziwego Ja. UtoÂżsamiamy siĂŞ wiĂŞc,  ze swymi rolami, funkcjami i zajĂŞciami, utoÂżsamiamy siĂŞ ze swoimi myÂślami, wyobraÂżeniami, projektami, tak jakbyÂśmy dosÂłownie nimi byli.
Lecz ma to tyle z nami wspĂłlnego co buty, czy skarpetki, ktĂłre ubieramy kaÂżdego dnia.
To wszystko  sÂą tylko narzĂŞdzia, w ktĂłre wyposaÂżona jest nasza perecepcja, nic wiele wiĂŞcej !

Dalej...
Sprubujmy zadaĂŚ pytanie ?  Gdy czujemy bĂłl w ciele – czy doÂświadczamy, kim naprawdĂŞ jesteÂśmy, czy teÂż  u t o Âż s a m i a m y   s i ĂŞ  z e  s w o i m  c i a Âł e m?  Gdy odczuwamy silnÂą emocjĂŞ, takÂą jak zazdroœÌ lub gniew, to czy doÂświadczamy, kim naprawdĂŞ jesteÂśmy, czy teÂż  u t o Âż s a m i a my  s i ĂŞ  z e  s w y m i  e m o c j a m i? Gdy biorzemy udziaÂł w dyspucie i bronimy swego punktu widzenia, to czy doÂświadczamy, kim naprawdĂŞ JesteÂśmy, czy teÂż  u t o Âż s a m i a my  s i ĂŞ  z e  s w y m i  m y Âś l a m i  i  i n t e l e k t e m?

Wydaje siĂŞ, Âże kiedy o czymÂś myÂślimy, nie doÂświadczamy juÂż niczego oprĂłcz tej myÂśli – zatracamy siĂŞ w tej myÂśli i jesteÂśmy przez niÂą opanowani. Podobnie rzecz siĂŞ ma z emocjami i fizycznymi odczuciami. Nic nie istnieje poza tym zaabsorbowanym sobÂą stanem. JesteÂśmy nieÂświadomi siebie; nie jesteÂśmy nawet Âświadomi, Âże jesteÂśmy nieÂświadomi, dopĂłki nie zdarzy siĂŞ coÂś, co wyrwie nas z tego stanu.

Jak kogoÂś interesuje temat Âświadomej integracji swojego pola ÂświadomoÂści, swojego energetycznego potencjaÂłu, czyli generalnie tego po co tu na tÂą planetĂŞ przybyliÂśmy,  to mogĂŞ pisaĂŚ dalej, choĂŚ moÂże zaj¹Ì to sporo miejsca na dysku tego serwera.

Nie, to nie, poniewaÂż nie mam jakoÂś zwyczaju rozmawiaĂŚ sam ze sobÂą.

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2010, 00:17:12 wysłane przez MEM HEI SHIN » Zapisane

ÂŚwiat potrzebuje nowej wiedzy, dziĂŞki ktĂłrej nauczylibyÂśmy siĂŞ wsÂłuchiwaĂŚ w ciszĂŞ swego serca.....
bou
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #24 : Marzec 11, 2010, 07:13:14 »

Jak kogoÂś interesuje temat Âświadomej integracji swojego pola ÂświadomoÂści, swojego energetycznego potencjaÂłu, czyli generalnie tego po co tu na tÂą planetĂŞ przybyliÂśmy,  to mogĂŞ pisaĂŚ dalej, choĂŚ moÂże zaj¹Ì to sporo miejsca na dysku tego serwera.

pozdrawiam

interesuje bardzo, pisz wiecej
fajny film o podobnej tematyce
Alan Watts - Nie co powinno byĂŚ, nie co moÂże byĂŚ, ale co jest.
http://www.youtube.com/watch?v=DNr9P0qZWbw

[/quote]
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert

Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym

« Odpowiedz #25 : Marzec 11, 2010, 14:47:24 »

MEM HEI SHIN ja teÂż chĂŞtnie poczytam twĂłj punkt odniesienia w tej materii

WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
east
Moderator Globalny
Ekspert

« Odpowiedz #26 : Marzec 12, 2010, 01:16:09 »

MEM HEI SHIN  Âświetne spostrzeÂżenia. Przypominasz mi Mistrza Eckharta Toole`a w swoim przekazie. Dla mnie i tak jesteÂś Mistrzem..
Nie pamiĂŞtam, kto to napisaÂł, ale gdzieÂś wyczytaÂłem i to we mnie siedzi wiĂŞc zacytujĂŞ  .. " 2500 lat temu na Ziemi ÂżyÂł jeden Budda ... , a dzisiaj w kaÂżdym mieÂście spotkasz co najmniej piĂŞciu buddĂłw "
To jest bardzo inspirujÂące , co piszesz buddo  MEM HEI SHIN .

Strony: « 1 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: