Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
>
Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
>
Forum / strona / portal? - pomys³y na przysz³oœÌ
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Forum / strona / portal? - pomysÂły na przyszÂłoœÌ (Przeczytany 55183 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Moderator Globalny
Nowy uÂżytkownik
Odp: Forum / strona / portal? - pomys³y na przysz³oœÌ
«
Odpowiedz #20 :
Grudzień 18, 2009, 19:48:39 »
UwaÂżam to za dobry pomysÂł, ale zajmie Ci to mnĂłstwo czasu.
Powodzenia i
Pozdrawiam.
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #21 :
Grudzień 18, 2009, 20:04:56 »
Ok, fajnie baska
To moÂże niech kaÂżdy zainteresowany przeÂśle mi swĂłj Skype'owe nicki na PW
a ja potem przeÂślĂŞ je zbiorczo wszystkim zainteresowanym.
MoÂżemy pomĂłwiĂŚ w niedzielĂŞ wieczorem?
Na poczÂątek wystarczÂą choĂŚby nawet dwie osoby.
PisaÂłem w pierwszym poÂście:
"obstawaÂłbym za propagowaniem okreÂślonego stylu Âżycia, ktĂłry Winter okreÂśla "higienÂą duchowÂą" * , na ktĂłrÂą skÂłada siĂŞ wiedza na temat
1) higieny duchowej/psychicznej/emocjonalnej
2) zdrowego odÂżywiania siĂŞ
3) ruchu fizycznego (joga, ÂświĂŞte taĂące, tai-chi itp)
4) zasad tworzenia zdrowego (fraktalnego) Âśrodowiska urbanistyczno - architektonicznego.
RozwinĂŞ teraz tylko pierwszy punkt:
1) higieny duchowej/psychicznej/emocjonalnej
W kwestii pierwszego elementu winterowskiej "higieny duchowej" (higieny myœli i uczuÌ) inspirowa³bym siê jego Manifestem. Zamieszczam wprowadzenie. Wy³ania siê z niego postulat ¿ycia pe³nego mi³oœci, wspó³czucia i czystych intencji, które w praktyce doskonal¹ ludzi moralnie i "rozœwietlaj¹" ich od wewn¹trz. To jest odrêbny temat, na który mo¿na porozmawiaÌ.
Sens Manifestu jest taki, ¿e przes³anie Jezusa nale¿y wyt³umaczyÌ ludziom w kategoriach nauki i pokazaÌ, ¿e sens jego przes³ania o mi³oœci mo¿e byÌ domen¹ WIARY, ale bardziej adekwatne jest mówienie o nim w kategoriach WIEDZY, któr¹ przekazuje Winter. Piszê o Winterze, poniewa¿ jego podejœcie wyró¿nia siê prowadzeniem empirycznych badaù (mo¿na dziœ mierzyÌ na ile czyjeœ myœli przenika mi³oœÌ, czysta intencja i wspó³czucie) osadzonych w ogólnej "geometrycznej" (pitagorejskiej jak s¹dzê) koncepcji funkcjonowania cz³owieka, natury i wszechœwiata.
Winter, w chwilach zawodu nad postĂŞpowaniem niektĂłrych ksiĂŞÂży, sugeruje nawet, aby poddaĂŚ ich stosownym badaniom, aby - dziĂŞki otrzymanym wynikom - zobaczyĂŚ czy ksiĂŞÂża godni sÂą tego, aby gÂłosiĂŚ przesÂłanie Jezusa...
Da siĂŞ to orzec na podstawie KSZTAÂŁTU i MYÂŚLI I UCZUĂ.
JeÂśli chodzi o pozostaÂłe punkty "higieny" innym razem.
MyÂślĂŞ teÂż , Âże jeÂśli o punkt
4) zasady tworzenia zdrowego (fraktalnego) Âśrodowiska urbanistyczno - architektonicznego.
to
baska
mogÂłaby tu sporo powiedzieĂŚ.
WstĂŞp do manifestu WIntera.
Fizyka Jezusa i Graal: Manifest
PrzypuœÌmy, ¿e jesteœ katolickim ksiêdzem i Twoim celem jest dotarcie do m³odych ludzi poprzez duchowoœÌ jako realn¹ naukê (i byÌ mo¿e - w przeciwieùstwie do innych ksiê¿y - chcia³byœ, aby w wiadomoœciach nazywano Ciebie inaczej ni¿ za pomoc¹ takich s³ów jak pedofil lub ex-nazista...).
KontemplowaÂłeÂś nowÂą naukĂŞ Dana Wintera o harmonii miĂŞdzy sercem i mĂłzgiem, ktĂłra wykazaÂła, Âże
mĂłwienie kÂłamstw (grzech) zaburza harmoniĂŞ (zmniejsza koherencjĂŞ) w twoim sercu, co pokazujÂą pomiary
. Przysz³o ci do g³owy, ¿e pod pojêciem grzechu kryje siê prosta nauka o tym, co karmi energetycznie twoj¹ aurê, a poprzez to twoj¹ duchow¹ nieœmiertelnoœÌ.
Zacz¹³eœ rozwa¿aÌ, ¿e mo¿e najlepszym sposobem przedstawienia przes³ania Jezusa m³odym ludziom jest dotarcie do nich poprzez lekcje fizyki, elektrotechniki i biologii. By to zrobiÌ potrzebowa³byœ ma³ej tablicy odnoœników - S³ownika Fizyki Jezusa - t³umacz¹cego s³owa chrzeœcijaùskie (jak grzech, œwiêtych obcowanie czy ³aska) - na jêzyk fizyki. W ten sposób móg³byœ zaoferowaÌ precyzyjny jêzyk, by nauczaÌ duchowych idei.
MĂłgÂłbyÂś nauczaĂŚ w jaki sposĂłb OÂŚWIECENIE jest ENERGIÂĄ (Âładunkiem), ktĂłrÂą przyciÂągasz, gdy wzorce twoich myÂśli stajÂą siĂŞ FRAKTALNE (zgodnie ze ZÂłotÂą ProporcjÂą,
co wykazaÂły pomiary EEG
). ÂŚwiĂŞci majÂą aureole - poniewaÂż OSADZILI SIĂ oni w IDEALNIE ROZPROWADZANEJ ENERGII (ang. charge)
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=256.msg614#msg614
Inne inicjatywy WIntera
Uniwersytet Pokoju
http://www.goldenmean.info/peaceu/scienceofpeace.html
i
http://www.goldenmean.info/peaceuniversity/
Nie ze wszystkim trzeba siĂŞ zgadzaĂŚ.
Niemniej warto przyj¹Ì zasadê "najpierw poznaj, potem oceù"
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2009, 11:20:12 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
«
Odpowiedz #22 :
Grudzień 18, 2009, 21:52:53 »
myÂślaÂłem Âże nie bĂŞdziemy odnosiĂŚ siĂŞ do religii, w ten sposĂłb ograniczamy siĂŞ na starcie(odbiorcÂą tych treÂści niema byĂŚ t chyba ksiÂądz?)
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
Xellos
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #23 :
Grudzień 19, 2009, 06:42:28 »
Niestety kaÂżda frakcja ma swoje ograniczenia
Jak dojd¹ do tego jeszcze jaszczury i Enki to kr¹g zainteresowanych spadnie do statystycznego b³êdu ;p
zawsze powtarzam, prawda jest wtedy kiedy ma sens dla wszystkich
co to takiego z wymienionych ? myÂślĂŞ, Âże odÂżywianie to jest coÂś co ma sens dla kaÂżdego, opowiedziaÂłem juÂż kilku osobom o jedzeniu pestek i wcale mnie nie wyÂśmiaÂły
Temat jedzenia ludzie chwytajÂą, z powodu chorĂłb cywilizacyjnych, bojÂą siĂŞ teÂż GMO, to chyba temat nr.1 na czasie
jako dwa to to budownictwo chocia¿ w realiach ludzie to traktuj¹ bardziej jako ciekawostkê g³ównie z powodów finansowych, ja bym do³o¿y³ znaczenie roœlinnoœci w ¿yciu cz³owieka, by chocia¿ te niefraktalne pomieszczenia zrównowa¿yÌ jakimiœ roœlinkami, i bardziej rozprzestrzeni³ zainteresowanie w³asn¹ hodowl¹ ogródka
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #24 :
Grudzień 19, 2009, 11:15:29 »
Fizyka duchowoœci - to brzmi nieŸle . Zawsze siê zastanawia³em nad jêzykiem , jakim by³aby napisana Biblia , gdyby mia³a zostaÌ napisana dzisiaj. Jêzyk nauki jest doœÌ hermetyczny, ale, jak widaÌ na przyk³adzie , który poda³
Leszek
da siĂŞ przekazaĂŚ te zaleÂżnoÂści prostym jĂŞzykiem, doÂświadczeniem czy teÂż pomiarem. Kiedy czytamy ,ze jakiÂś tam ÂświĂŞty miaÂł aureolĂŞ, to w najlepszym razie rozumiemy to jako symboliczne wyraÂżenie ÂświĂŞtoÂści na ikonach. MyÂślÂąc kategoriami fizyki duchowoÂści aureole wyjaÂśnialibyÂśmy konkretnymi zjawiskami fizycznymi i warunkami ich zaistnienia.
Jest to kryterium przyjĂŞtego przez siebie punktu postrzegania ( i modelowania ) rzeczywistoÂści.
WÂłaÂśnie to mnie pociÂąga w proponowanym przez
Leszka
projekcie . Poznanie, gnoza .. albo choĂŚby tylko alternatywa
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik
«
Odpowiedz #25 :
Grudzień 19, 2009, 12:32:23 »
Ale czy to nie bĂŞdzie "OddziaÂł Dana Winter'a w Polsce" ? Nie znam dziaÂłalnoÂści Dan'a wiĂŞc nie oceniam pozytywnie/negatywnie. ZauwaÂżam...
OsobiÂście jestem za wykorzystywaniem kaÂżdej wiedzy w praktyce. Poznawanie, doskonalenie, tutaj siĂŞ chyba wszyscy zgadzamy. Dziwi mnie trochĂŞ odniesienie Dan'a do nauki Jezusa, ktĂłra na dzieĂą dzisiejszy skupia ok. 2 mld. ludzi. Co zresztÂą (5 mld) ? WolaÂłbym bezosobowe przykÂłady, lub na zasadzie odnoszenia siĂŞ do wielu kultur/wierzeĂą. Nie jest przez to naukÂą uniwersalnÂą.
PrzykÂład Grall'a, ...jak ma to rozumieĂŚ hindus, muzuÂłmanin, albo buddysta ?
Ja w swoich poszukiwaniach "Prawdy" licze na konsensus wszystkich religii (lub ich fragmentĂłw) i "nauki" jako czegoÂś namacalnego, lub logicznie tÂłumaczÂącego wszystkie zaleÂżnoÂści. ByĂŚ moÂże dlatego tak Âłatwo przyswajam Haramein'a, jest to podobna droga myslenia...
Same treœci przekazywane przez postaÌ Jezusa s¹ niepodwa¿alne w swojej mi³oœci i mo¿emy sie do nich zawsze odnosiÌ. Maj¹ olbrzymi potencja³ i powinny byc stosowane przy wspó³¿yciu ludzi. Inn¹ spraw¹ jest sama postaÌ Jezusa, której nie sposób odnaleŸÌ historycznie. Dlatego na miejscu Dan'a nie budowa³bym "fizyki" opartej akurat na tej postaci.
Pozdrawiam
PS. mo¿na jutro wieczorem pogadaÌ bardziej szczegó³owo na skypie. Trzeba stworzyÌ czat i sie pod³¹czyÌ.
WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #26 :
Grudzień 19, 2009, 13:05:55 »
Ech... napisa³em d³ugi elaborat t³umacz¹cy ca³¹ ideê, ¿e to nie jest zawê¿enie, tylko wrêcz odwrotnie, ¿e jest to najszerzej jak mo¿na i.... laptop mi siê zresetowa³ ot tak, bez powodu... TreœÌ stracona... a by³o tego z dwie strony A4...
Teraz nie mam czasu, aby to wszystko odtworzyĂŚ. Chodzi generalnie tylko o to, Âże punkcie pierwszym higieny duchowej idea
mi³oœci, wspó³czucia i czystej intencji
praktykowana w codziennym Âżyciu jest ideÂą uniwersalnÂą, z ktĂłrej moÂże skorzystaĂŚ kaÂżdy, wiĂŞc takÂże taki czy inny kapÂłan.
W ca³ej idei duchowej higieny w punkcie pierwszym chodzi oczywiœcie o codzienna praktykê mi³oœci, wspó³czucia i czystej intencji.
U Dana praktyka ta czyni z naszego serca fraktalny atraktor, który otwiera nas na fraktalny wszechœwiat, poniewa¿ jesteœmy jego fraktaln¹ cz¹stk¹ nios¹ca w sobie pierwotny wzorzec budowy ca³ego wszechœwiata oparty na z³otym podziale. Dlatego te¿ z³ota spirala jest œcie¿k¹ powrotu do centrum (œcie¿k¹ obrotow¹ u Dana) czy te¿ - jak mawiaj¹ ró¿okrzy¿owcy - jest ona "z³ota nici¹", która prowadzi do Ÿród³a. Z³apaÌ ta niÌ to "zgraÌ siê energetycznie" z fraktaln¹ œcie¿k¹ energii wszechœwiata, która nastêpnie przenika do krwi (dna) i przemienia nasze myœli, uczucia i cia³o coraz bardziej.
Co otwiera nas na t¹ energiê? Mi³oœÌ, wspó³czucie i czysta intencja praktykowane na co dzieù. Œcie¿ka Graala, to w³aœnie droga po spirali do Ÿród³a. Mo¿na to ró¿nie nazywaÌ, ale idee mi³oœci, wspó³czucia i czystej intencji s¹ tutaj uniwersalne, co nie oznacza, ¿e powszechnie realizowane....
Co do uniwersalizmu, to generalnie obstajê przy tym, ¿e œwiêta geometria mówi o wzorcach, które le¿¹ u podstaw budowy wszechœwiata i wielu praktyk duchowych. Dlatego nadaje siê ona jako fundament do godzenia ze sob¹ ró¿nych kultur, zw³aszcza, ¿e jej elementy przejawiaj¹ siê w ró¿nych kulturach. No, ale to s¹ ju¿ kolejne tematy.
Dan odniós³ siê do Jezusa, bo treœciowo jego przes³anie pokrywa siê z przes³aniem Dana. Dan odrzuca jedynie kult ró¿nych "osobowoœci i ró¿nych cudów". Zamiast tego proponuje on naukê o czystych zasadach, czyli WIEDZà zamiast wiary w autorytety i zinstytucjonalizowane dogmaty.
¯a³ujê, ¿e laptop mi siê zresetowa³ (z³oœliwoœÌ rzeczy martwych )... Jakby co to mo¿na o tym szerzej pomówiÌ na forum czy na Skype
JeÂśli kogoÂś interesuje idea serca jako fraktalnego atraktora, to tu jest opisany hasÂłowo ten mechanizm
Chodzi o pierwsze 5 minut
http://www.youtube.com/v/WzaZT_52EnY&hl=pl_PL&fs=1
No i hasÂłowo o Graalu
http://www.youtube.com/v/oC8CTHPiclU&hl=pl_PL&fs=1
Pozdrawiam
P.S
Echnaton,
jeœli chcesz pogadaÌ to przeœlij swój nick na Skype'a. PonoÌ najlepiej jest jak gospodarzem rozmowy jest osoba, która ma najlepsze ³¹cze.
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2009, 18:07:33 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #27 :
Grudzień 19, 2009, 13:53:12 »
Z przykroÂściÂą muszĂŞ siĂŞ zgodziĂŚ z Echnatonem
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
Leszek
Administrator
Ekspert
«
Odpowiedz #28 :
Grudzień 19, 2009, 13:59:19 »
Dlaczego z przykroÂściÂą?
Ja siĂŞ cieszĂŞ, Âże Echnaton tak myÂśli. Ja myÂślĂŞ tak samo i Dan myÂśli tak samo.
Natomiast coraz czĂŞÂściej odnoszĂŞ wraÂżenie, Âże przesÂłanie Dana nie jest rozumiane.
Jak wytÂłumaczyĂŚ Graala hindusowi etc?
Dwa powyÂższe filmiki - co prawda hasÂłowo - ale wyjaÂśniajÂą ideĂŞ...
Mechanizm jest prosty - przyci¹ganie energii przez "fraktalne serce' prowadzi do urzeczywistnienia czegoœ co nazywa siê w Europie Graalem. To tylko wymaga ró¿nych istotnych dopowiedzeù, bo sposobów rozumienia Graala jest wiele.
No, ale MichaÂł- AnioÂł nie widzĂŞ Âżadnego merytorycznego odniesienia. ZresztÂą tu nie chodzi o to czy inne pojĂŞcie, ale o uniwersalne zasady wÂłaÂśnie.
P.S
Nie jest to Âżadne budowanie fizyki
NA znanej postaci
, tylko
zilustrowanie fizyki znanÂą postaciÂą.
Czyli jest dokÂładnie odwrotnie niÂż sugerowaÂł Echnaton.
Podejrzewam tu jakiÂś nieco dziwny schematyzm w myÂśleniu.
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2009, 14:34:31 wysłane przez Leszek
»
mi³oœÌ
radoœÌ
piĂŞkno
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #29 :
Grudzień 19, 2009, 16:01:31 »
Raczej chodzi mi o taki uniwersalny jêzyk ³¹czenie duchowoœci z nauk¹ (bez wskazania na konkretn¹ religie ,wszystkie maj¹ w sobie cz¹stki prawdy , nie atakujmy ¿adnej religii bo atak wymusza postawê obronn¹ ) ,
By coÂś wiedzieĂŚ trzeba pierw zrozumieĂŚ ,czyli nasza rola to podsuwaĂŚ informacjĂŞ , zmusiĂŚ nimi ludzi do dostrzegania tej dysfunkcji rzeczywistoÂści,a zarazem samemu siĂŞ rozwijaĂŚ i poszerzaĂŚ swoje horyzonty .
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2009, 16:04:34 wysłane przez MichaÂł-AnioÂł
»
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|