Choose fontsize:
small
normal
big
large
Forum
Home
Custom
TP
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Strona główna
Pomoc
Search
Zaloguj się
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
>
Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
>
Co mi w duszy gra...
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
»
Do dołu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Co mi w duszy gra... (Przeczytany 178055 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
Nauka jest tworem mistycznym i irracjonalnym
Odp: Co mi w duszy gra...
«
Odpowiedz #170 :
Grudzień 03, 2009, 22:16:36 »
Polecam tÂą stronke i jedne z filmĂłw jako przykÂład
O stronie | Blog
illuzia.net
Jogin
Istnieje du¿a grupa ludzi, którzy nie s¹ w stanie znieœÌ wewnêtrznej pustki pomimo tego, ¿e ich ¿ycie wype³nione jest wieloma rzeczami. Wystarczy spojrzeÌ na najbardziej rozwiniête kraje Europy, gdzie jest najwy¿szy odsetek osób cierpi¹cych na depresje, pope³niaj¹cych samobójstwa i uzale¿nionych od narkotyków. Równoczeœnie istniej¹ te¿ ludzie, którzy potrafi¹ poradziÌ sobie posiadaj¹c minimum. S¹ Europejczycy, którzy podró¿uj¹ do Indii i innych czêœci œwiata, ¿eby st³umiÌ swój egoizm, sprowadzaj¹c go na ni¿szy poziom, i nauczyÌ siê, jak zadowoliÌ siê odrobin¹.
Im mniejszy egoizm, tym Âłatwiejsze jest Âżycie. ZwierzĂŞcy poziom ego uÂłatwia wiele rzeczy. Im wiĂŞkszy jest poziom ego, tym trudniej z nim ÂżyĂŚ. DuÂży egoizm prowadzi do uci¹¿liwych i bolesnych pytaĂą. KaÂżdy czÂłowiek wybiera wÂłasnÂą ÂścieÂżkĂŞ. W kaÂżdej chwili nasze ego rozwija siĂŞ i zmusza nas, byÂśmy szukali odpowiedzi na to jednoznaczne pytanie: „Dlaczego istniejĂŞ?”
Jednak odpowiedzi nie da siê odnaleŸÌ dziêki ¿adnym sztuczkom, poprzez narkotyki, czy w pewnoœci siebie. Mo¿na do niej dotrzeÌ tylko odkrywaj¹c œwiaty, w których ¿yjemy, w ca³ej ich pe³ni. W koùcu dojdziemy do tego tak, czy inaczej. Innymi s³owy, jeœli nie po³¹czymy siê z generalnym systemem kieruj¹cym œwiatem, osi¹gniemy stadium gorsze od œmierci. Dlatego musimy zrozumieÌ ogólny obraz œwiata na poziomie, który zapewni nam bezpieczeùstwo i wygodê
http://www.youtube.com/v/tLf1K6tcay8&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/tLf1K6tcay8&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
http://illuzia.net/pl/videos/clips/embryo
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2009, 22:30:26 wysłane przez Leszek
»
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #171 :
Grudzień 05, 2009, 17:32:41 »
Badania medytujÂącego czÂłowieka
http://www.youtube.com/v/SIqkXBkW7P0&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/SIqkXBkW7P0&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 23:48:35 wysłane przez Leszek
»
WierzĂŞ w sens eksploracji i poznawania Âżycia, kolekcjonowania wraÂżeĂą, wiedzy i doÂświadczeĂą. Tylko otwarty i swobodny umysÂł jest w stanie odnowiĂŚ Âświat
east
Moderator Globalny
Ekspert
To jest Âświat wedÂług Ciebie i wedÂług mnie
«
Odpowiedz #172 :
Grudzień 05, 2009, 19:52:53 »
S¹ Europejczycy, którzy podró¿uj¹ do Indii i innych czêœci œwiata, ¿eby st³umiÌ swój egoizm, sprowadzaj¹c go na ni¿szy poziom, i nauczyÌ siê, jak zadowoliÌ siê odrobin¹.
Uwa¿am ,¿e "zadowalanie siê odrobin¹ " równie¿ jest pewnego rodzaju egoizmem. Nie chodzi o t³umienie na si³ê tego egoizmu, bo skupianie siê na egoiŸmie lub jego braku, to w dalszym ci¹gu jest jego wspomaganiem. Natomiast skupiaj¹c siê na tym, co nie jest egoizmem, pomaganie innym ludziom to jest coœ , co przenosi nasz¹ uwagê poza egoizm. Czasami cz³owiek usilnie poszukuj¹c sensu ¿ycia œlepnie na to, co jest tu¿ tu¿, ca³kiem blisko niego. Mam na myœli drug¹ osobê , dziecko, psa, rybki akwariowe
, dom lub innych ludzi.
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
Igmana (ptak)
UÂżytkownik
«
Odpowiedz #173 :
Grudzień 05, 2009, 20:37:26 »
East
, buziaczki dla Ciebie
, szczegĂłlnie za te rybki akwariowe …
Igmana
PRAWDA - WOLNOÂŚĂ - MIÂŁOÂŚĂ
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #174 :
Grudzień 06, 2009, 00:02:46 »
O stronie | Blog
illuzia.net
Embrion
Historiê ludzkoœci mo¿na podzieliÌ na trzy g³ówne okresy, podobnie jak rozwój p³odu.
W przesz³oœci rozwijaliœmy siê, podbijaliœmy, budowaliœmy, niszczyliœmy, przebudowywaliœmy. Rozprzestrzeniliœmy siê po ca³ym œwiecie. P³ód cz³owieka osi¹ga taki stan w ci¹gu 38 tygodni ci¹¿y.
Macica matki jest najlepszym miejscem dla dziecka, lecz s³u¿y ona tylko w przejœciowym stadium rozwoju, poniewa¿ celem ci¹¿y s¹ narodziny. Cia³o matki w czasie porodu produkuje ogromn¹ iloœÌ adrenaliny, aby pomóc dziecku przejœÌ przez ten ciê¿ki i bolesny proces. Podobnie my, osi¹gnêliœmy najwy¿szy poziom rozwoju i nie jesteœmy w stanie d³u¿ej ¿yÌ wed³ug starych zasad.
Nie mamy pojĂŞcia co wydarzy siĂŞ dalej, lecz to nie znaczy, Âże nie istnieje ogĂłlny plan naszego rozwoju. Natura realizuje wÂłasny program: prowadzi nas za pomocÂą kryzysĂłw, klĂŞsk, epidemii, wojen i zmusza do narodzin. Po porodzie, dziecko kontynuuje rozwĂłj w zupeÂłnie innym Âświecie, poza macicÂą. To samo dotyczy nas. W koĂącu musimy zrozumieĂŚ, po co tu jesteÂśmy.
http://www.youtube.com/v/VTbKU0Hj6K4&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/VTbKU0Hj6K4&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 00:05:04 wysłane przez MichaÂł-AnioÂł
»
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #175 :
Grudzień 06, 2009, 03:07:23 »
Bardzo "przyjemna" analogia, a raczej prĂłba fraktalnego potraktowania narodzin czÂłowieka. Faktycznie robi nam siĂŞ coraz ciaÂśniej na tej naszej planecie -matce. PrĂłba ciekawa i peÂłna refleksji. SkÂąd tam tyle wojen ? JeÂśli wojny majÂą wyjaÂśniaĂŚ wzrastanie i rozwĂłj, to moÂżna by mniemaĂŚ, Âże po narodzinach wcale nie bĂŞdzie lepiej.
Ponadto ten filmik pokazuje coÂś , co mi siĂŞ nie bardzo podoba. Mianowicie to, Âże narodziny Âżycia i jego ciÂągÂły rozwĂłj oraz ÂśmierĂŚ nie sÂą zaleÂżne od woli ÂżyjÂącej osoby, lecz sÂą z gĂłry zaprogramowanymi etapami . Zatem do tej pory nie funkcjonujemy wedÂług wolnej woli, lecz wedÂług okreÂślonego planu rozwojowego ?
JeÂśli tak, to znaczy ,Âże Âżyjemy w wymyÂślonym matrixie . I co najmniej do "18tki" po narodzinach bĂŞdzie to trwaÂło.
Przynajmniej moÂżemy mieĂŚ nadziejĂŞ i wyobraÂżenie, Âże wszystko to z miÂłoÂści .
JakÂże ÂściÂśle po wykÂładach Nassima brzmi ta piosenka o pewnej szczegĂłlnej fali...
Jest przed nami wielka rzeka, ktĂłrÂą kiedyÂś kaÂżdy z nas
Zostawiwszy wszystkie sprawy podryfuje w wolny czas.
W trwanie wieczne popÂłyniemy tam gdzie nigdy nikt nie powie
S³ów co s³yszeÌ ju¿ nie chcemy, tam gdzie wieczny
SpokĂłj w gÂłowie, spokĂłj w gÂłowie.
(..)
JuÂż siĂŞ zbliÂża wielka rzeka, bo szum fali w uszach brzmi,
WiĂŞc juÂż nie Âśni siĂŞ czÂłowieku, nie zatrzyma rzeki nikt.
Nikt juÂż fali nie powstrzyma wielkiej fali ludzkich serc,
Takiej siÂły nigdzie nie ma, jestem pewny,
DziÂś to wiem, dziÂś to wiem.
(..)
Daab
Fala ludzkich serc
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 03:40:38 wysłane przez east
»
.. " wszystkie te istnienia, ktĂłre CiĂŞ otaczajÂą sÂą w Tobie " naucza Mooji - " sÂą w Twoim umyÂśle, sÂą w Twojej ÂświadomoÂści . Wydaje Ci siĂŞ , Âże patrzysz na inne ludzkie umysÂły , ale wszystkie te umysÂły egzystujÂą w Tobie poniewaÂż Ty jesteÂś tym, ktĂłry je postrzega. TO JEST ÂŚWIAT WEDÂŁUG CIEBIE "
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #176 :
Grudzień 08, 2009, 10:31:29 »
O stronie | Blog
illuzia.net
Sen
Nie wiemy, czy Âśpimy, czy nie. KaÂżdy czÂłowiek, ktĂłry postrzega tylko Âświat materialny, uznawany jest za pogr¹¿onego we Âśnie. ÂŚwiat pojmujemy za pomocÂą porĂłwnywania: jasny – ciemny, sÂłodki – gorzki. PorĂłwnanie, kontrast dwĂłch przeciwstawnych sobie rzeczy. Nie moÂżemy odczuĂŚ jednego bez drugiego.
Dopóki nie jesteœmy w stanie odczuÌ innego œwiata, nie potrafimy po prostu rozpoznaÌ, czy istniejemy, czy pogr¹¿eni jesteœmy we œnie. ¯yjemy na jawie, czy we œnie?
Jedynie po przebudzeniu bylibyœmy w stanie stwierdziÌ, ¿e œniliœmy. A¿eby siê przebudziÌ, musielibyœmy zacz¹Ì odczuwaÌ wy¿szy poziom, przedostaÌ siê do kolejnego wymiaru, a wtedy porównuj¹c oba poziomy istnienia, moglibyœmy sobie uœwiadomiÌ, ¿e nie s¹ one doskona³e. Porównuj¹c je i ³¹cz¹c razem, odnajdziemy nasze prawdziwe ¿ycie.
http://www.youtube.com/v/v2KdmqBqYmU&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/v2KdmqBqYmU&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #177 :
Grudzień 08, 2009, 10:36:17 »
O stronie | Blog
illuzia.net
MĂłj Âświat
W rzeczywistoÂści, nie ma nic dookoÂła nas. Nic! Tylko biel. Odbicia, ktĂłre dostrzegamy na zewnÂątrz, znajdujÂą siĂŞ tak naprawdĂŞ wewnÂątrz nas samych. Wszystkie nasze wÂłaÂściwoÂści, uczucia, myÂśli pojawiajÂą siĂŞ w nas, a potem zostajÂą wyÂświetlone na tym biaÂłym tle, tak jak na biaÂłym ekranie w kinie.
Tylna czêœÌ naszego mózgu wyposa¿ona jest w ekran, który odzwierciedla nasze wewnêtrzne dane. Innymi s³owy, widzê œwiat nie takim, jakim on jest, lecz takim, jakim ja go widzê. Jest to zupe³nie subiektywne, lecz musimy postrzegaÌ tê rzeczywistoœÌ.
Fizyka kwantowa stwierdza to jasno. Powtarza ona, Âże Âświat jest absolutnie subiektywny, a siÂły, ktĂłre go ksztaÂłtujÂą istniejÂą poza nim.
http://www.youtube.com/v/f9boIvpT8Go&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/f9boIvpT8Go&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
east
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #178 :
Grudzień 08, 2009, 13:13:23 »
Fizyka kwantowa stwierdza to jasno. Powtarza ona, Âże Âświat jest absolutnie subiektywny, a siÂły, ktĂłre go ksztaÂłtujÂą istniejÂą poza nim.
TeÂż tak to odczuwam. Bardzo rezonuje ze mnÂą poglÂąd, Âże to Obserwator pozycjonuje elektron.
JakÂże mĂłgÂłbym odczuwaĂŚ inaczej, skoro jest to Âświat wedÂług mnie ?
Czyli siÂły , ktĂłre ksztaÂłtujÂą wszechÂświat istniejÂą tak na prawdĂŞ wewnÂątrz mnie. .DziaÂłajÂą tak samo w skali mikro, jak i makro. Bo wszechÂświat jest fraktalny .
MichaÂł-AnioÂł
Moderator Globalny
Ekspert
«
Odpowiedz #179 :
Grudzień 19, 2009, 16:12:32 »
Philip K. Dick - Natura RzeczywistoÂści
Polecam jego ksi¹¿ki szczególnie "ubic"
http://www.youtube.com/v/7xjaLaJnx0Q&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/7xjaLaJnx0Q&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2009, 16:14:42 wysłane przez MichaÂł-AnioÂł
»
Strony:
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
»
Do góry
Drukuj
« poprzedni
następny »
Skocz do:
Wybierz cel:
-----------------------------
ÂŚWIĂTA GEOMETRIA
=> W TEORII
=> W PRAKTYCE
=> Artyku³y, ksi¹¿ki, filmy, LINKI
Dan Winter i jego ÂŚwiĂŞty Graal
=> TwórczoœÌ Dana Wintera [PL, ENG]
===> Odkrycia innych osĂłb "wspierajÂące" niektĂłre aspekty pracy Dana Wintera
=> WYKÂŁAD: Implozja - sekretna nauka ekstazy i nieÂśmiertelnoÂści
=> PREZENTACJA: WyjaÂśniajÂąc grawitacjĂŞ
=> WYKÂŁAD Purpose of DNA [PL]
=> WYKÂŁAD The EggX Files: Galaktyczna historia DNA [PL]
=> WYKÂŁAD Bliss Practice: Duchowy uÂżytek z energii seksualnej [PL]
=> WYKÂŁAD Fraktalna teoria ÂŚwiadomoÂści, Grawitacji, JĂŞzyka, DNA i Udanej ÂŚmierci... [PL]
=> WYWIAD: Sekret Âżycia i architektura biologiczna
=> WYKÂŁAD: Udana ÂśmierĂŚ i prawdziwa fizyka ÂŚwiĂŞtego Graala
Nassim Haramein, 2012 i... zagadka "obcych"
=> Nassim Haramein - PrzekroczyĂŚ Horyzont ZdarzeĂą
=> SÂłoĂące, UkÂład SÂłoneczny i rok 2012
=> StaroÂżytne cywilizacje i zagadka "obcych"
Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Kluczem do zrozumienia jest wiedza
=> Fizyka
=> Metafizyka
=> Filozofia
Ró¿ne koncepcje œwiata i cz³owieka
=> Ró¿ne koncepcje cz³owieka i œwiata
=> ŒwiadomoœÌ, percepcja, rozwój wewnêtrzny, tradycje "duchowe"
=> Szmaragdowe Tablice Thota
=> CZYTELNIA - teksty ró¿ne
=> Kreacjonizm i ewolucjonizm
Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
=> Medycyna komĂłrkowa, Codex Alimentarius, GMO
SOCJOTECHNIKA
=> Socjotechnika
===> Cenzura, Dezinformacja, Agentura w Internecie
Multimedia
=> Multimedia
"Tajne" stowarzyszenia i "teorie spiskowe"
=> "Tajne" stowarzyszenia
=> "Teorie spiskowe"
===> Filmy DAVIDA ICKE'A by Redmuluc - http://davidicke.pl/
=> Nowy PorzÂądek ÂŚwiata w codziennych wiadomoÂściach
=> Globalne ocieplenie - najwiĂŞkszy szwindel?
Powitania, Kawiarenka i Hyde Park
=> Kawiarenka "Pod Gwiazdami" i Powitania :-)
=> KÂącik muzyczny
=> Hyde Park - inne
Sprawy administracyjne, OGÂŁOSZENIA i INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> Sprawy administracyjne - pytania i odpowiedzi
=> INICJATYWY SPOÂŁECZNE
=> OGÂŁOSZENIA
Ładowanie...
Polityka cookies
Darmowe Fora
|