Choose fontsize:
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Obserwacja SÂłoĂąca  (Przeczytany 186299 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Luty 20, 2010, 21:32:20 »

Czego to ma dowodziĂŚ ?

Jeszcze kilka dni temu myÂślaÂłem, Âże nastÂąpiÂła staÂła zmiana ogniskowej 18.01.2010. Jak siĂŞ okazuje zdjĂŞcia sÂą poprawiane jakoÂściowo systematycznie i zastĂŞpowane w historii. MisjÂą STEREO jest robienie zdjĂŞĂŚ koronie SÂłoĂąca. Obiekty ktĂłre pojawiajÂą siĂŞ (byĂŚ moÂże) w okolicy SÂłoĂąca w tej sÂłabszej jakoÂści znikajÂą po zmianie ostroÂści. JeÂżeli ktoÂś myÂśli Âże Ci ludzie z NASA najpierw zapodajÂą zdjĂŞcia z "UFO" i po kilku dniach robiÂą specjalnie retusz tym obiektom, czyli sÂą skrajnymi debilami, to pozostaje mi pogratulowaĂŚ.
Jestem pewny Âże caÂła tajemnica kryje siĂŞ w naszej niewiedzy w tym temacie. JeÂżeli jakimÂś cudem okaÂże siĂŞ Âże namierzamy naprawdĂŞ jakieÂś obce cywilizacje, to niezaleÂżni profesjonalni obserwatorzy podniosÂą wrzask. Na pewno gromadzÂą te wszystkie zdjĂŞcia. Jestem kompletnym amatorem w tym temacie (wczeÂśniej obserwowaÂłem KsiĂŞÂżyc). SÂłoĂące fascynuje mnie jeszcze bardziej. Nie zamierzam kupowaĂŚ zewnĂŞtrznego dysku na zdjĂŞcia z tymi obiektami, jeÂżeli ktoÂś ma zamiar to niech to robi.

Mam satysfakcjĂŞ , Âże znajdĂŞ coÂś takiego jak to poniÂżej i pokaÂże to kilku osobom na tym forum.
Czy to jest Chellenger, czy UFO, a moÂże akurat tak uformowany kawaÂł skaÂły - nie wiem.

PS co ma do tego Orwell ze swoim 1984 ?
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 23:28:30 wysłane przez Echnaton » Zapisane

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
VAV EL
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #21 : Luty 21, 2010, 00:06:57 »

.
Echnaton
 MoÂże  patrzysz na szczegó³y i umykajÂą ci wiĂŞksze caÂłoÂści.

Dla przykÂładu: dwie obserwacje z 17 lutego /Stereo Ahead/ z godz 10:15 i 10:25 - dziesiĂŞĂŚ minut  ró¿nicy:

zÂłoÂżenie:

Jest du¿o fotek przedstawiaj¹ce pary takich kul, kr¹z¹cych wokó³ S³oùca. Tworz¹ te¿ ró¿nej wielkoœci trójk¹tne formacje. Czasem ustawiaj¹ sie w liniach prostych. Myœlisz ¿e to zwyk³y przypadek?

Nie wiemy  jakie parametry zamkniĂŞcia migawki sÂą stosowane przy tych fotkach ,  pewnie doœÌ krĂłtkie , a mimo wszystko wiele zdjĂŞĂŚ pokazuje rozmyte smugi po tych obiektach. WyglÂąda to dla mnie tak jakby co chwila stawaÂły/ zwalniaÂły/ i zaraz potem poruszaÂły siĂŞ z du¿¹ prĂŞdkoÂściÂą . SÂą miejscami bardzo szybkie.

----------

Z innej bajki  :
Nie wiem czy wiesz, ale wÂłaÂśnie w tym momencie /tj o godz 20:00/ ponownie zanikÂło pole magnetyczne Ziemi na  poÂłudniowym biegunie. PiszĂŞ ponownie bo ok. 12 dni temu  /tj.8 lutego 2010/ nastÂąpiÂła juz taka sytuacja.
Wklejam filmik z tamtego dnia, trzeba kliknÂąc w ikonkĂŞ i otworzyĂŚ film / dokÂładnie 30-ta sekunda/:

Warto by siê zastanowiÌ nad wp³ywem tych wahaù na nasza ŒwiadomoœÌ.
Wystarczy poobserwowaĂŚ newsy moÂże...

PS
A o tym Orwelu wspomniaÂłem dlatego, bo  moÂżemy sobie o tym tu pisaĂŚ, ale tych fotek juÂż i tak nie ma na serwerze NASA. I nikt nie jest w stanie teraz przekonaĂŚ siĂŞ samemu, Âże tak  byÂło .... a np. za chwilĂŞ moÂżemy zostaĂŚ nazwani  przez opiniĂŞ publicznÂą zwykÂłymi oszustami rozpowszechniajÂącymi nieprawdziwe wiadomoÂści. 
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2010, 09:34:43 wysłane przez VAV EL » Zapisane
Raistlin
Nowy uÂżytkownik
*

18252176
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Luty 21, 2010, 00:23:13 »

Jest du¿o fotek przedstawiaj¹ce pary takich kul, kr¹¿¹cych wokó³ S³oùca. Tworz¹ te¿ ró¿nej wielkoœci trójk¹tne formacje. Czasem ustawiaj¹ siê w liniach prostych. Myœlisz ¿e to zwyk³y przypadek?

maj¹c 3 punkty chc¹c nie chc¹c zawsze wyjdzie po po³¹czeniu trójk¹t wiêc nic nadzwyczajnego w tym nie widzê.
Gdyby te obiekty utworzyÂły pentagram, gwiazdĂŞ Dawida lub tez coÂś innego to wtedy faktycznie bym siĂŞ zastanowiÂł.

Nie wiemy  jakie parametry zamkniĂŞcia migawki sÂą stosowane przy tych fotkach ,  pewnie doœÌ krĂłtkie , a mimo wszystko wiele zdjĂŞĂŚ pokazuje rozmyte smugi po tych obiektach. WyglÂąda to dla mnie tak jakby co chwila stawaÂły/ zwalniaÂły/ i zaraz potem poruszaÂły siĂŞ z du¿¹ prĂŞdkoÂściÂą . SÂą miejsami bardzo szybkie

zwaÂżywszy na te wszystkie oddziaÂływania zwiÂązane z bliskoÂściÂą sÂłoĂąca zmiany prĂŞdkoÂści takÂże mnie nie zaskoczyÂły.

« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 13:10:29 wysłane przez Raistlin » Zapisane

"W wszechÂświecie jest nieskoĂączona iloœÌ informacji ktĂłre moÂżna pozyskaĂŚ.Wiele z tych informacji nie da siĂŞ z rozumieĂŚ logikÂą. Nie ktĂłre z nich jest b³êdnych sprzecznych lub nieprawdziwych. INTUICJA jest drogÂą  ktĂłra pomaga nam siĂŞ pomiĂŞdzy nimi poruszaĂŚ i wybraĂŚ najwÂłaÂściwsze"
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Luty 21, 2010, 21:37:24 »

wÂłaÂśnie w tym momencie /tj o godz 20:00/ ponownie zanikÂło pole magnetyczne SÂłoĂąca na  poÂłudniowym biegunie. PiszĂŞ ponownie bo ok. 13 dni temu  /tj.8 lutego 2010/ nastÂąpiÂła juz taka sytuacja.

Tak, ktoÂś wklejaÂł juÂż tÂą informacjĂŞ. Teraz jest juÂż wszystko w porzÂądku...
Nie wiem jakie sÂą konsekwencje tego zjawiska dla nas na Ziemi.

Wrzucam dziejszy obiekt, tzn. dwa obok siebie

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 21:39:07 wysłane przez Echnaton » Zapisane

WolnoœÌ daje kolosaln¹ energiê, intensywnoœÌ i ¿ywotnoœÌ. Tracicie j¹ zupe³nie, uznaj¹c autorytety profesorów, czy duchowych przywódców. Uczuciowo jesteœcie sentymentalni, ogromnie przywi¹zani do jakiegoœ boga, czy jakiejs osoby. Nie daje to energii poniewa¿ kryje w sobie lêk. - Jiddu Krishnamurti
radoslaw
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #24 : Luty 22, 2010, 00:30:17 »

Te obiekty widoczne sÂą rĂłwnieÂż podczas obserwacji naziemnych.
PoniÂższe zdjĂŞcia zostaÂły wykonane przez ludzi pracujÂących w Big Bear Solar Observatory, w Californi.
http://www.bbso.njit.edu/

pozdrawiam
miszelos
Nowy uÂżytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #25 : Luty 22, 2010, 00:40:18 »

Niesamowite! Czy wiadomo mniej wiĂŞcej od kiedy te obiekty zauwaÂżono? Zastanawiam siĂŞ jaki zwiÂązek ma pojawienie siĂŞ tych obiektĂłw i dlaczego akurat w okolicy SÂłoĂąca?
VAV EL
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #26 : Luty 22, 2010, 19:29:46 »

PrzepiĂŞkne symetrie ....     

Stereo Behind 21-02-2010  . ten dzieĂą obserwacji  byÂł  wyjÂątkowy na Stereo Behind. ZachĂŞcam do wÂłasnych obserwacji
Sekwencja godz: 21:05 ,  21:55   i  23:05

tu :
http://stereo-ssc.nascom.nasa.gov/browse/2010/02/21/behind/euvi/195/2048/

Zestawienie:

Mi³oœÌ -Prawda- Pokój

konserwa
Aktywny uÂżytkownik

« Odpowiedz #27 : Luty 22, 2010, 19:35:47 »

VAV EL sam na to wpadÂłeÂś? niesamowite....
ciekaw jestem
jak wyglÂądajÂą wzajemne proporcje tych bokĂłw?
nie mam jak tego teraz zmierzyĂŚ
VAV EL
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #28 : Luty 22, 2010, 19:46:46 »

.
3 noce rozkminiania...  tego jest wiĂŞcej ... to tylko przykÂład    SprawdÂż SAM.

SwiĂŞtej geometrii powinno siĂŞ nauczaĂŚ dzieci w w szkoÂłach  
Peace
Echnaton
Aktywny uÂżytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #29 : Luty 22, 2010, 20:56:12 »

No dobrze, kochani...

ale jak Âłapiecie 3D ? SkÂąd wiadomo co jest bliÂżej co jest dalej ? Oko moÂże byĂŚ oszukane w 2D... CiĂŞÂżko jest okreÂśliĂŚ przez to nawet rozmiar danego obiektu.
Co jeÂżeli na 2 fotce wszystkie te obiekty sÂą przed SÂłoĂącem setki tyÂś km ? (jak nie wiĂŞcej)

ProszĂŞ o oÂświecenie w temacie

Strony: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 »   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: