Michał Anioł to stanowczo nie chodzi o ego!!!
Pomijając fakt że wg mnie Dan o ego już dawno zapomniał mam wrażenie że nie widzisz bardzo istotnej różnicy pomiędzy
jakimś fraktalem a fraktalem mogącym przenosić
wszystkie cechy pola bez żadnych ograniczeń.
Na wklejonych na poprzedniej stronie obrazkach jest wyjaśnione że geometria
hexa jest odpowiedzialna za pakowanie informacji i organizowanie materii.
I to jest dobre, bez tego nie istniałaby fabryka czasoprzestrzeni.
Sęk w tym że aby tchnąć w nią ducha, ogień związany z liczbą Fi i świadomością z pełną możliwością dostępu do reszty wszechświata konieczne jest dodanie struktur
penta.
Jeśli zostaniemy bez penta

ja spadam na inną planetę

Kocham Nassima, ale mam wrażenie że nie odrobił swojej pracy domowej w kwestiach związanych z historią tej planety, to że Jahve podarował nam Arkę Przymierza może było i fajne, ale ta Arka służyła między innymi do wytwarzania białego proszku złota jako substytutu miłości, błogości, Fi (penta) istotom które zdaje się miały problem z fraktalnością i uzależnieniem od technologii tak dalekim że miały go dość (taki rzut na taśmę niedobitków nie wcielonych do systemu borg - gdzie wsszystko oparte jest na technologii, kryształach i innych wynalazkach kosztem oddania swej wolnej woli.
Syntetyki).
polecam pierwsze 3 części jeśli ktoś ma ochotę bardziej wniknąć o czym mówię:http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_bloodrites.htmNassim odkrywa przed nami to co Winter 15 czy nawet 20 lat wcześniej. I jest cholernie zadowolony bo może mówić o starożytnych technologiach przewyższających naszą ze 100% pewnością.
Tylko że taką pewność ma każdy kto ma trochę oleju w głowie i popatrzy na 4000 megalitycznych budowli rozrzuconych po świecie na tetrachedralnej siatce.
Sęk w tym żeby zdawać sobie sprawę że jeśli cywilizacja zaawansowana to niekoniecznie pozytywnie do nas nastawiona

I za to Nassim dostał nagrodę - nie dziwi się (nie odrobił pracy domowej bo zajęty był przerzucaniem geometrii hexa w glowie, chwała mu za to, bo świat zwrócił oczy na świętą geometrię) dlaczego Jahve to psychopata, on zdaje się być optymistą który nie bierze pod uwagę pewnych doniesień z eteru lub nie chce ich brać bo obawia się o swoją reputację.
A różnica jest zasadnicza...
pozdrawiam serdecznie
p.s. Dodanie elementów
penta do fabryki czasoprzestrzeni na Ziemii to wielkie dzieło Templariuszy - niewiele osób dzisiaj powie Ci coś dobrego o tej wesołej kompaniji, a już rzadko kto że przygotowywali grunt pod odrodzenie się specyficznego obłoku plazmy posiadającego swą własną świadomość i będącego w rzeczy samej gromadą anielską.
p.s.2. jeśli kogoś interesuje glębiej jak Templariusze reperowali fabrykę czasoprzestrzeni:
http://www.goldenmean.info/buehler/